درد دست چپ و پشت کتف

درد دست چپ و پشت کتف

درد دست چپ یکی از رایج ترین دردها در میان افراد میانسال و حتی جوان است. درد دست چپ دلایل مختلفی دارد و برخی سایر اعضای بدن مانند پشت کتف، بازو، گردن، فک و پشت قلب را نیز درگیر می کند.

درد دست چپ و پشت کتف دلایل مختلفی دارد که شامل درد حقیقی (درد محلی) و درد رجوعی (درد انتشاری) است. که از جمله دلایل درد دست چپ و پشت کتف با منشا درد حقیقی شامل اسپاسم عضلانی، آرتروز، فعالیت های بدنی شدید، پوکی استخوان و شکستگی استخوان دست چپ یا کتف است. و از جمله دلایل درد دست چپ و پشت کتف با منشا درد رجوعی شامل مشکلات قلبی عروقی، مشکلات معده، دیسک و آرتروز گردن، فشار روحی و استرس شدید است که ما در ادامه به صورت مفصل درباره هر یک از این موارد صحبت خواهیم کرد.

اما لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که؛ شاید خواندن این مطلب بتواند شما را نسبت به دلیل دردتان کمک کند اما برای تشخیص و بررسی بیشتر نیاز است که هر چه سریعتر به پزشکان متخصص مراجعه کنید تا در صورتی که دلیل این درد بیماری های خطرناکی مثل بیماری های قلبی عروقی، دیسک گردن، آرتروز و … است تشخیص داده شده و هر چه سریعتر درمان شوید.

ما در کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد با بهترین متخصصین ارتوپدی مراحل تشخیص و درمان این درد مزمن را انجام می دهیم. جهت رزرو نوبت از متخصصین ارتوپدی کلینیک دکتر ارتوپد می توانید با شماره های درج شده در انتهای این مقاله تماس حاصل فرمایید.

برای درمان درد دست و کتف
با پزشک متخصص تماس بگیرید

درد دست چپ و پشت کتف

با انواع درد دست چپ و پشت کتف آشنا شوید

این درد به دو شکل حقیقی و رجوعی در افراد احساس می شود.

درد حقیقی چیست؟

درد حقیقی؛ دردی است که منشا ایجاد درد و ناراحتی خود عضو است و اعضای دیگری در ایجاد درد دخالت ندارند.

درد رجوعی چیست؟

درد رجوعی Referred Pain به دردی گفته می شود که منشا ایجاد کننده آن درد، ناراحتی در عضوی دیگر است.

دلیل اصلی درد دست چپ و پشت کتف با منشا درد حقیقی

درد دست چپ و پشت کتف2

اسپاسم عضلات

اسپاسم عضلات بازو (پشت بازو و جلو بازو) و ساعد از جمله دلایل اصلی درد دست چپ با منشا درد حقیقی هستند. در اکثر مواقع این احساس درد به دلیل اسپاسم عضلات است و در برخی موارد دیگر به دلیل فشرده شدن و قطع ناگهانی خون در شریان های عضلات است.

آرتروز

یکی از شایع ترین دلایل درد دست چپ به ویژه در زنان میانسال و چپ دست آرتروز است. آرتروز معمولا باعث درد دست چپ و پشت کتف می شود و فرد احساس تیر کشیدن و یا سوزن سوزن شدن در حین درد دارد.

برای کنترل بیماری آرتروز و درمان آن نیاز است به متخصصین ارتوپدی مراجعه کنید تا از پیشروی بیش از حد بیماری و ناتوانی حرکت دست پیشگیری کنید.

فعالیت های بدنی شدید

یکی دیگر از دلایل ایجاد کننده درد حقیقی در درد دست چپ می تواند کار کشیدن بیش از حد و فعالیت های بدنی شدید باشد. درد دست چپ در ورزشکاران آماتور بسیار زیاد دیده می شود و علت آن نیاز فشار بیش از حد به عضلات ضعیف دست به خصوص بازو است. این درد با استراحت تسکین پیدا می کند و با تقویت صحیح عضلات به مرور کاهش پیدا می کند.

درد دست چپ و پشت کتف6

در رفتگی و شکستگی‌های ریز سر‌شانه و استخوان کتف

در رفتگی و شکستگی های ریز سرشانه و استخوان کتف در ورزشکاران و سالمندان بسیار دیده می شود و باعث ایجاد درد در دست چپ می شود.

برای تشخیص دررفتگی و شکستی ها نیاز است که به متخصصین ارتوپد مراجعه کنید و از مراجعه به شکسته بندی ها پرهیز کنید، چرا که در صورت عدم تشخیص صحیح و عدم درمان صحیح ممکن است استخوان ها به درستی در جای خود قرار نگیرند و شکل اصلی آنها تغییر پیدا کند.

پوکی استخوان

کمود مواد معدنی ضروری بدن اعم از کلیسم و ویتامین D می تواند از دلایل ایجاد پوکی استخوان و در نهایت ایجاد درد در دست ها شود.

توجه: تمامی مواردی که گفتیم ممکن است دست را نیز درگیر کنند و تنها عوامل ایجاد کننده در دست چپ نیستند.

علت اصلی درد دست چپ و پشت کتف با منشا درد رجوعی

 

ورزش برای درد دست چپ و پشت کتف

 

قبل از هرچیزی لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که قلب، دست و گردن منشا جنینی یکسانی دارند و از یک سلول تمایز پیدا می کند. بنابراین مشکلات ایجاد شده در هر کدام از این اندام ها ممکن است دو عضو دیگر را نیز درگیر کند و تشخیص بیماری دشوار شود.

مشکلات قلبی عروقی

یکی از دلایل ایجاد درد دست چپ وجود مشکلات و بیمارهای قلبی عروقی به ویژه در سنین بالاتر است.  این درد به دلیل گرفتگی عروق کرونر قلبی ایجاد می شود و درد منتشر شونده به دست چپ، قفسه سینه و گردن است.

برای درمان درد دست و کتف
با پزشک متخصص تماس بگیرید

مشکلات معده

یکی دیگر از دلایل ایجاد درد در دست چپ، مشکلات معده است. درد ناشی از مشکلات معده باعث درد قفسه سینه، درد دست چپ و پشت کتف می شود. از جمله مشکلات معده که موجب این دردها می شود شامل ریفلاکس معده، گاستریت های مزمن، مشکلات سوء هاضمه و گاها زخم معده است.

دیسک و آرتروز گردن

یکی دیگر از دلایل درد دست چپ، دیست و آرتروز گردن است. بیرون زدگی مهره گردن که به دلیل دیسک و آرتروز گردن است می تواند هر دو دست را درگیر کند و در موارد بسیار شدید باعث ناتوانی در حرکت دست ها می شود.

استرس  و فشارهای روحی شدید

متاسفانه یکی دیگر از دلایل ایجاد درد دست چپ و قفسه سینه، درد دست چپ و گردن و درد دست چپ و نیمه چپ سر به دلیل استرس و فشارهای روحی شدید است.

درمان درد دست چپ و پشت کتف

قبل از درمان درد دست چپ و پشت کتف نیاز است در مرحله اول تشخیص دلیل اصلی درد دست چپ و پشت کتف به درستی انجام گیرد. توصیه می کنیم در هنگام احساس این گونه دردها به پزشکان متبحر مراجعه کنید و در پیگیری این درد کوتاهی نکنید.

ورزش مناسب و منظم

یکی از درمان اصلی پس از تشخیص علت اصلی درد دست چپ و پشت کتف، در بسیاری از موارد ورزش مناسب و منظم است. انجام حرکات ورزشی صحیح تحت نظر پزشک متخصص ارتوپدی تاثیر بسزایی در کاهش درد دست چپ و پشت کتف که ناشی از اسپاسم های عضلانی، آرتروز و ضعف های عضلانی دارد.

داشتن رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها، سبزیجات، لبنیات و مکمل های غذایی و آب درمانی از راهکارهای موثر در کاهش درد دست چپ و پشت کتف است.

درد دست چپ و پشت کتف

برطرف نمودن مشکلات قلبی عروقی

در صورتی که دلیل درد دست چپ با منشا رجوعی باشد، مراجعه به پزشک قلب و عروق و درمان بیماری های قلبی- عروقی اهمیت فراوانی دارد.

مصرف داروهای تجویزی پزشک و از استفاده از برخی دمنوش های گیاهی مانند شیرین بیان، نعنا و پونه می تواند در کاهش مشکلات قلبی-عروقی تاثیرگذار باشد.

کاهش استرس و فشار‌های روحی

همچنین اگر دلیل درد دست چپ به دلیل فشارهای روحی و استرس است باید به کنترل کردن استرس و پیشگیری از آن اقدام کنید. پیاده روی، ورزش، دویدن و شنا جز بهترین راه های کنترل استرس است. همچنین مصرف دمنوش های گیاهی مانند: گل گاوزبان، عرق بیدمشک، اسطوخودوس، عرق بهارنارنج تاثیر بسیار زیادی در کاهش استرس دارد.

در آخر

هدف ما از نگارش این مقاله؛ افزایش سطح اطلاعات شما بود و به دلیل پیچیدگی آناتومی شانه و دست  چنانچه به هر دلیلی احساس درد دست چپ و پشت کتف را داشتید این درد می تواند دلایل بسیار ساده و گذرا و دلایل بسیار خطرناک داشته باشد که می تواند به دلیل فعالیت بدنی شدید، اسپاسم عضلات، آرتروز، شکستگی استخوانی، پوکی استخوان و حتی برخی دلایلی که فکرش را هم نمی کنید مانند مشکلات قلبی عروقی، مشکلات معده و استرس های شدید منشا این درد باشند.

بنابراین در صورتی که پس از چند روز استراحت این درد بهبود پیدا نکرد و یا حتی تشدید پیدا کرد نیاز است در مرحله اول به پزشک مراجعه کنید، پزشک در صورت داشتن تجربه و تخصص کافی دلیل اصلی این درد را تشخیص می دهد و در صورت لزوم درمان را آغاز می کند.

دیدگاهتان را بنویسید