دکتر دست درد پزشک ارتوپدی است که در تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات دست، مچ دست و ساعد تخصص دارد. به علاوه متخصص دست درک عمیقی از شبکههای پیچیده عروق خونی، اعصاب، ماهیچهها، رباطها، تاندونها و استخوانها دارند که تشکیل دهنده دست و انگشتان هستند. این افراد مانع ناتوانی دائمی دست در گرفتن، بلند کردن و برداشتن اجسام و مانع از بیحرکتی دائمی دست خواهند شد.
افراد در هر سن و با هر گونه آسیب یا بیماری مربوط به دست، مشکلات حرکتی و درد مداوم میتوانند به فوق تخصص دست خوب در تهران یا در شهر خود مراجعه کنند.
ممکن است به این نکته توجه نکنید که دستها و مچهایتان تا چه اندازه برای زندگی روزمره اهمیت دارند، تا زمانی که آسیب ببینند یا زخمی شوند میتوانید با مراجعه با فوق تخصص دست خوب در تهران به دنبال درمان باشید.
ناگهان، فعالیتهایی مانند تایپ کردن با صفحه کلید، بلند کردن اجسام یا ورزش کردن به یک چالش بزرگ تبدیل میشوند.
- چه زمانی باید به دکتر دست درد مراجعه کرد
- علائم هشدار دهنده جهت مراجعه به دکتر دست درد
- فوق تخصص دست خوب در تهران کیست؟
- چرا دست من درد میکند؟
- هنگام مراجعه به دکتر دست درد چه انتظاری باید داشت؟
- از دیدگاه دکتر دست درد چه مواردی علل درد کف دست خواهد بود؟
- دکتر متخصص دست درد در تهران
- چگونه میتوان از شر درد دست در خانه خلاص شد
- رویکردهای درمانی پیشنهادی دکتر دست درد کدامند؟
- دکتر برای دست درد
- جراحیهای قابل انجام توسط دکتر دست درد
- سخن آخر
فهرست مطالب
- 1 چه زمانی باید به دکتر دست درد مراجعه کرد
- 2 علائم هشدار دهنده جهت مراجعه به دکتر دست درد
- 3 فوق تخصص دست خوب در تهران کیست؟
- 4 چرا دست من درد میکند؟
- 5 هنگام مراجعه به دکتر دست درد چه انتظاری باید داشت؟
- 6 از دیدگاه دکتر دست درد چه مواردی علل درد کف دست خواهد بود؟
- 7 دکتر متخصص دست درد در تهران
- 8 چگونه میتوان از شر درد دست در خانه خلاص شد
- 9 رویکردهای درمانی پیشنهادی دکتر دست درد کدامند؟
- 10 دکتر برای دست درد
- 11 جراحیهای قابل انجام توسط دکتر دست درد
- 12 سخن آخر
چه زمانی باید به دکتر دست درد مراجعه کرد
دستها و مچهای انسان از ساختارهای مختلفی مانند استخوانها، ماهیچهها و مفاصل تشکیل شده است که این عوامل با هم کار میکنند تا فرد را قادر به انجام وظایف مختلف کنند.
برخی صدمات و اختلالات میتوانند فعالیت دست را تحت تاثیر قرار دهند و منجر به ایجاد درد و کاهش عملکرد شخص شوند؛ بنابراین اگر شما نیز مشکلی دارید که باعث ایجاد درد میشود یا شما را از انجام فعالیتهای عادی روزانه باز میدارد، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که برای مراقبتهای تخصصی به یک دکتر متخصص دست درد در تهران و یا دکتر برای دست درد مراجعه کنید.
بعضی از بیماریها و آسیبهای دست کوتاه مدت هستند و با استراحت خود به خود از بین میروند، اما برخی دیگر ممکن است نیاز به درمان بیشتری داشته باشند؛ در نتیجه اگر از آسیب دیدگی دست خود در خانه مراقبت کردید و علائم آن پس از گذشت 7 تا 10 روز هنوز هم وجود داشت، باید به فوق تخصص دست خوب در تهران یا شهر خود مراجعه کنید.
در ادامه نشانههایی که به شما ضررت مراجعه به دکتر دست درد را گوشزد میکنند، آمده است:
-
درد شما ثابت میماند یا بدتر میشود
-
حتی وقتی از دستهای خود استفاده نمیکنید، درد میگیرند
-
ناحیه آسیب دیده نشانههایی از عفونت احتمالی از جمله گرمی، قرمزی یا حساسیت را دارد (یکی از علائم عفونت احتمالی تب بیش از 37.8 درجه سانتی گراد است)
-
درد یا ناراحتی حتی در هنگام استراحت
-
درد و یا سفتی مداوم هنگام شروع یک فعالیت مانند تایپ کردن یا بلند کردن کیسه مواد غذایی
-
کاهش دامنه حرکتی در دست، مچ یا انگشتان
-
مشکل در هنگام نگه داشتن یک آیتم
-
درد، قرمزی یا تورم که با فعالیت بدتر میشود
-
دردی که تا آرنج امتداد مییابد
-
سوزن سوزن شدن یا بی حسی در انگشتان یا دست
-
فعالیتهای روزمره مانند برس زدن موها یا تهیه وعدههای غذایی باعث درد میشود یا انجام آنها دشوار میشود
-
علائم شما با استراحت بهبود نمییابد
برخی علائم میتواند نشان دهنده یک بیماری جدی مانند شکستگی یا دررفتگی باشد که نیازمند مراجعه به دکتر دست درد و درمان فوری است؛ این نشانهها میتواند شامل درد شدید، تورم، کبودی، تغییر شکل آشکار و ناتوانی در حرکت دادن دست، مچ یا انگشت باشد.
علائم هشدار دهنده جهت مراجعه به دکتر دست درد
در این جا یک راهنمای جامع و سریع وجود دارد که به شما کمک میکند علائم هشدار دهنده را بشناسید و تعیین کنید که چه زمانی باید از یک دکتر برای دست درد در مورد مشکل خود وقت بگیرید:
-
درد مداوم
همه دردهای دست مزمن نیستند و گاهی اوقات درد پس از چند هفته خود به خود از بین میرود یا ممکن است به طور متناوب بیاید و برود؛ در موارد دیگر، ممکن است دستتان آسیب دیده باشد و با بهبودی آن، درد در عرض چند روز فروکش کند.
با این حال، دردی که بیش از دو هفته طول بکشد، علامت قرمزی است که دکتر دست درد یا فردی با تجربه باید آن را بررسی کند؛ زیرا ارزیابی کامل میتواند به کشف علت زمینهای درد کمک کند تا درمان در مسیر درستی قرار بگیرد.
-
زندگی روزمره شما تحت تاثیر قرار بگیرد
درد دست خفیفی که زندگی شما را مختل نمیکند معمولاً جای نگرانی ندارد؛ با این حال، درد دست متوسط تا شدید میتواند مشکلات قابل توجهی برای زندگی روزمره و فعالیتهای شما ایجاد کند.
درد دست میتواند شما را از انجام کارهایی که با دستان خود انجام میدادید و لذت می برید، مانند نقاشی یا بافتنی باز دارد و بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. اگر درد دست معیشت شما را مختل میکند وقت آن است که به دکتر دست درد در فردی با تجربه مراجعه کنید.
-
درمان خانگی با شکست مواجه شود
بهترین شیوه برای شروع درمان در هنگام تجربه درد دست ناشی از عواملی مانند آرتروز، درمان خانگی است که این روش شامل استراحت دادن به دست، استفاده از بریس و اجرای تمرینات کاردرمانی است.
گاهی اوقات این مراقبتها برای کاهش درد دست کافی است، اما در موارد دیگر، بیماران همچنان درد روزانه را تجربه میکنند و برای دریافت درمانهای تخصصی باید به دکتر دست درد مراجعه کنند.
ما در کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد، تجربه زیادی در درمان درد دست ناشی از شرایط مختلف داریم؛ اگر گزینههای محافظه کارانه را بدون گرفتن نتایج رضایت بخش امتحان کردهاید، دکتر متخصص دست درد در تهران میتواند شما را ارزیابی کرده و یک برنامه درمانی مناسب برای کاهش درد شما طراحی کند.
-
مبتلا به عارضه و بیماریهای دیگری باشید
بسیاری از افرادی که دچار درد دست هستند، بیماری و شرایط خاص دیگری نیز دارند؛ اگر شما نیز این وضعیت را دارید، ممکن است به یک برنامه درمانی فردی نیاز داشته باشید. داروهایی که معمولاً برای درمان التهاب و درد دست استفاده میشوند ممکن است با درمان سایر بیماریها تداخل داشته باشند؛ به عنوان مثال، برخی از داروهای ضد التهابی میتوانند رفلاکس اسید معده را بدتر کنند.
دکتر برای دست درد و هر پزشک ماهر دیگری میتواند با در نظر گرفتن شرایط موجود، بهترین راه حل را جهت درمان درد دست به شما ارائه دهد. دکتر دست درد با سایر اعضای تیم مراقبتهای پزشکی برای ارائه درمانهای نتیجه بخش همکاری میکند تا بتوانید از درد مزمن دست خود رهایی پیدا کنید.
فوق تخصص دست خوب در تهران کیست؟
دست قسمت مهمی در نیمتنه فوقانی بدن شمرده میشود و هر فردی برای انجام کلیه امور خود به دستها و حتی انگشتان خود نیاز دارد. همچنان وقتی در این اندام دچار مشکلاتی مانند درد، آرتروز و بیحسی میشوید انجام کارهای ساده روزانه برایتان سخت خواهد شد. در این موقعیت باید به دنبال فوق تخصص دست خوب در تهران باشید که بسیار هم کمیاب هستند.
چرا دست من درد میکند؟
برخی از صدمات به دست یا مچ دست ناشی از ضربه ناگهانی است، مانند آنچه که هنگام زمین خوردن با دست و شکستن آن اتفاق میافتد؛ این آسیبها میتوانند باعث شوند:
-
شکستگی یکی از هشت استخوان کوچک مچ دست
-
آسیب به تاندونها (نوارهای بافتی که ماهیچهها را به استخوانها متصل میکنند)
-
آسیب به رباطها (نوارهای بافتی که استخوانها را در مفصل نگه میدارند)
دست شما میتواند در برابر بسیاری از آسیبها و اختلالات آسیب پذیر باشد و در برخی موارد، درد، کبودی و تورم میتواند بلافاصله پس از بروز صدمات مانند ضربه مستقیم ایجاد شود.
سایر علائم میتوانند به تدریج در طول زمان بدتر شوند و اغلب نتیجه آسیبهای ناشی از استفاده بیش از حد از دست یا انجام حرکات تکراری هستند که میتوانند بر روی تاندونها، اعصاب و مفاصل فشار وارد کنند؛ در این شرایط باید به دکتر دست درد شهر خود مراجعه کنید.
آرتریت میتواند مفاصل را در هر نقطه از بدن درگیر کند و آرتروز دست یکی از شایعترین علل درد، سفتی و از دست دادن عملکرد و تحرک دست است. دو نوع آرتریت رایج در دست وجود دارد: استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید.
استئوآرتریت اغلب نتیجه ساییدگی و پارگی در طول زمان است که باعث میشود غضروفی که از انتهای استخوانها محافظت میکند و به شکل بالشتک است، تخریب شود و در نتیجه مالش دردناک استخوان به استخوان ایجاد میشود.
آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که باعث التهاب شدید در مفاصل میشود؛ همچنین سیستم ایمنی بدن به غشایی که از مفاصل محافظت میکند حمله خواهد کرد که در نتیجه باعث التهاب و درد و همچنین از دست دادن عملکرد و تحرک دست میشود.
طبق تشخیص دکتر دست درد، برخی دیگر از شرایط و صدمات نیز وجود دارند که میتوانند دستها را تحت تاثیر قرار داده و منجر به درد یا عملکرد محدود آنها شوند که شامل موارد زیر است:
-
مشکلات عصبی (تونل کارپال و سندرم تونل کوبیتال)
-
شکستگی
-
زخمهای دست
-
بیماری دوپویترن
-
آسیبهای ورزشی دست و مچ دست
-
اختلالات و آسیبهای تاندون (انگشت ماشهای، تاندونیت، تنوسینوویت، آسیبهای خم کننده و اکستانسور، و تاندونیت دکوروین)
-
آسیب عصبی دست
-
بی ثباتی مچ و انگشتان
هنگام مراجعه به دکتر دست درد چه انتظاری باید داشت؟
در طول قرار ملاقات، دکتر دست درد شما موارد زیر را انجام خواهد داد:
- مچ دست یا دست شما را از نظر حساسیت، تورم یا تغییر شکل معاینه میکند
- محدوده حرکت و قدرت شما را در مچ دست یا دست شما بررسی میکند
- از شما رادیوگرافی میگیرد
پس از تکمیل ارزیابی و معاینه، دکتر دست درد در مورد برنامه درمانی مورد نظر با شما صحبت خواهد کرد که بسته به تشخیص او، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-
داروهای تسکین دهنده درد
-
فیزیوتراپی دست
-
بی حرکت کردن مچ دست یا دست با بریس یا گچ
اگر شکستگی استخوان یا پارگی تاندون و رباط دارید، بر اساس تشخیص دکتر دست درد و یا دکتر متخصص دست درد در تهران ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
از دیدگاه دکتر دست درد چه مواردی علل درد کف دست خواهد بود؟
بنا به گفته دکتر برای دست درد دلایل متعددی برای درد در کف دست وجود دارد که به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد:
-
جراحت
علل آسیب کف دست میتواند شامل موارد زیر باشد:
-
ضرب دیدگی
-
فرود آمدن روی دستها هنگام سقوط
-
بردگی
-
سوختگی
-
آسیبهای مکرر ناشی از ورزش یا فعالیتهای دیگر
-
آسیب به بافتهای نرم
کف دست انسان حاوی بافتهای نرم مختلفی مانند ماهیچهها، رباطها و تاندونها است و علائم آسیب به آنها عبارتند از:
-
درد
-
ورم
-
التهاب
-
کبودی
گاهی اوقات، فرد میتواند آسیبهای بافت نرم دست خود را با استفاده از درمانهای خانگی همچون استراحت، گذاشتن یخ، بانداژ و بستن دست درمان کند و در صورتی عدم بهبود باید به دکتر دست درد مراجعه کند.
-
شکستگی
کف دست انسان دارای پنج استخوان بلند به نام متاکارپال است که استخوانهای انگشت و شست را به استخوان مچ متصل میکنند و ضربه به کف دست میتواند منجر به شکستگی یک یا چند متاکارپ شود.
به طور کلی، شکستگی دست بدون جراحی به خوبی بهبود مییابد و دکتر دست درد میتواند استخوانهای شکسته را با کمک آتل یا گچ به خوبی درمان کند؛ همچنین شکستگیهای جدیتر ممکن است نیاز به درمان جراحی توسط دکتر دست درد داشته باشند.
به عنوان مثال، در صورتی که شکستگیها بر روی هم ترازی انگشتان و دامنه حرکتی آنها تأثیر بگذارد، نیاز به جراحی دارند؛ علائم شکستگی دست عبارتند از:
-
ورم
-
تغییر شکل
-
کبودی
-
درد
شکستگی کف دست در شرایط زیر میتواند باعث ایجاد درد برای فرد شود:
-
بلند کردن اشیا
-
نگه داشتن اشیا
-
مشت کردن
-
انجام برخی ورزشها مانند بسکتبال یا گلف
-
استفاده مفرط از دست
استفاده بیش از حد از دست که به عنوان آسیب فشار مکرر (RSI) شناخته میشود، زمانی رخ میدهد که حرکات تکراری باعث درد یا تنش در دست شما شود. همچنین درد و تنش ناشی از عضلات بازوها و شانهها نیز میتواند به سمت دستها سرایت کند و باعث درد آنها شود.
انجام فعالیتهای تکراری یا با شدت زیاد و نگه داشتن دستها در موقعیتهای نامناسب و آسیب زا برای مدتی طولانی میتواند باعث RSI شود. این عارضه میتواند در چندین ناحیه مختلف از دست، از جمله کف دست رخ دهد؛ با این وجود در نواحی انگشتان یا مچ دست شایع تر است.
RSI میتواند باعث بروز موارد زیر در دست فرد شود:
-
درد
-
سفتی
-
مور مور
-
بی حسی
-
ضعف
-
گرفتگی
بنا به تشخیص دکتر دست درد و یا پزشک مورد نظر، درمان RSI در کف دست شامل موارد زیر است:
-
شناسایی علت و اصلاح آن یعنی کاهش حرکات تکراری
-
در صورت لزوم، فعالیتی که موجب این عارضه شده است را به طور کامل متوقف کنید
-
مصرف داروهای تسکین دهنده مانند استامینوفن
-
داروهای ضدالتهابی
-
کیسه سرد یا گرم
- دکتر دست درد همچنین ممکن است فیزیوتراپی را برای درمان RSI توصیه کند
انجام حرکات تکراری میتواند در شرایط زیر باعث درد کف دست برای یک فرد مبتلا به RSI شود:
-
بلند کردن اشیاء
-
هل دادن یا فشار دادن با کف دست
-
انجام ورزشهای خاص
انجام مکرر فعالیتهایی مانند بازی گلف میتواند باعث ایجاد این سندرم در فرد شود؛ به این صورت که زدن ضربات مکرر توسط دسته چوب گلف باعث آسیب به رگهای خونی در کف دست میشود که فرد باید قبل از مصرف هرگونه داروی ضد درد توسط دکتر دست درد معاینه شود.
-
اسکلرودرمی
این عارضه یک بیماری خود ایمنی است و موجب میشود شخص به صورت غیرطبیعی کلاژن تولید کند که میتواند منجر به سفت و ضخیم شدن پوست انگشتان شود و حرکت آنها را دشوار کند. نوعی از اسکلرودرمی به نام سیستمیک میتواند رگهای خونی دست را باریک کند که این عارضه منجر به درد و سوزن سوزن شدن دستها میشود و دکتر دست درد آن را پدیده رینود مینامد؛ علائم اولیه اسکلرودرمی عبارتند از:
-
انگشتان متورم یا پف کرده
-
بی حسی و گزگز در انگشتان دست یا پا
-
درد مفاصل
-
کاهش وزن
-
دستها و پاها به سرما حساس هستند
همچنین اسکلرودرمی در حال پیشرفت میتواند باعث ایجاد زخم در انگشتان دست و پا شود که تا به امروز درمان مشخصی برای این عارضه یافت نشده است؛ با این حال، استروئیدها، داروهای فشار خون و سرکوبکنندههای ایمنی میتوانند به تسکین علائم و جلوگیری از پیشرفت این بیماری کمک کنند.
دکتر متخصص دست درد در تهران
صدمه عصبی دست میتواند متاثر از بریدگی، فشار، کشش یا حتی ضربه باشد. وقتی عصب در بدن آسیب میبیند؛ دیگر قادر به انتقال درست سیگنالهای عصبی به مغز نخواهد بود. ب
راین اساس ممکن است حس لامسه و دامنه حرکتی اندامی که آسیب دیده است گرفتار بی نظمی شود. برخی از آسیبهای عصبی ممکن است به خودی خود خوب شوند؛ اما آسیبهای شدید نیاز به جراحی دارند.
براین اساس اگر احساس میکنید دستتان دیگر مانند قبل نیست و آسیبدیده است؛ برای درمان و عمل عصب دست به دنبال دکتر متخصص دست درد در تهران باشید.
چگونه میتوان از شر درد دست در خانه خلاص شد
اکثر آسیبهای دست بدون نیاز به مراجعه نزد دکتر دست درد و با مراقبتهای خانگی در عرض یک هفته تا 10 روز بهبود مییابند، همچنین نوع درمانی که فرد باید برای تسکین درد خود استفاده کند به علت مشکل بستگی دارد؛ از همین رو برخی از بهترین درمانهای خانگی بر اساس نوع آسیب آورده شده است:
-
آسیب به دلیل استفاده بیش از حد از دست
با استفاده از پروتکل زیر میتوان آسیبهای جزئی که به کف دست، انگشتان یا مچ دست وارد شده است را بدون نیاز به مراجعه نزد دکتر دست درد درمان کرد:
- استراحت: فعالیتهایی که باعث درد میشوند را کاهش دهید یا از انجام آنها اجتناب کنید.
- یخ: یک کیسه یخ (یا حتی یک کیسه سبزیجات یخ زده) را چند بار در روز به مدت 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و پس از کاهش تورم در یک یا دو روز، میتوانید یخ را با یک پد حرارتی جایگزین کنید؛ زیرا گرما جریان خون را افزایش میدهد و به بهبودی کمک میکند.
- بانداژ: مچ یا دست خود را با باند یا بریس بپیچید.
- بستن: بازوی خود را بالاتر از سطح قلب نگه دارید؛ زیرا این حرکت تورم را محدود میکند.
هر گونه زخم و بریدگی جزئی را به طور کامل بشویید، ضدعفونی کنید و آن را با چسب زخم یا پانسمان بپوشانید. چسباندن انگشت آسیب دیده به انگشتی که در کنار آن است میتواند به ثابت نگه داشتن آن کمک کند، همچنین این روش میتواند به التیام انگشت کمک کند و از درد ناشی از حرکت جلوگیری کند.
داروهای مسکن و ضدالتهابی بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن نیز میتوانند به شما برای کاهش درد کمک کنند؛ حتما طبق دستورالعمل داخل بروشور، دارو را مصرف کنید.
-
آرتروز
درمانهای خاصی وجود دارد که فرد میتواند در خانه برای تسکین درد آرتریت در مچ دست، انگشتان دست و شست خود استفاده کند، از جمله آنها:
-
استفاده از ژلهای موضعی NSAID(داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی)
-
استفاده از کیسههای گرم یا سرد در قسمتهای آسیب دیده
-
داروهای خوراکی NSAID
-
استفاده از حمام موم پارافین، که دست را با موم به عنوان نوعی گرما درمانی میپوشانید
-
ورزش کردن
-
سندرم تونل کارپال
علاوه بر درمان این عارضه با مراجعه به دکتر دست درد در هر پزشک متخصص دیگر درمانهای خانگی سندرم تونل کارپال عبارتند از:
-
انجام تمرینات دست و مچ به صورت روزانه
-
افزایش فعالیت بدنی و ورزش
-
کاهش وزن
-
ترک سیگار یا محصولات گرفته شده از تنباکو
-
اصلاح فعالیتهایی که باعث ایجاد یا بدتر شدن علائم میشوند
-
کاهش استفاده از کامپیوتر
-
اسکلرودرمی
درمانهای خانگی زیر ممکن است به فرد در تسکین درد دست به دلیل اسکلرودرمی کمک کند:
-
گرم نگه داشتن مناطق آسیب دیده
-
ترک سیگار
-
ورزش دادن دست ها
اگر فردی متوجه شد که درمانهای خانگی، درد دست او را تسکین نمیدهد، باید با دکتر دست درد خود صحبت کند.
رویکردهای درمانی پیشنهادی دکتر دست درد کدامند؟
بنا به تشخیص دکتر دست درد درمانها میتوانند متفاوت باشند که به شدت بیماری یا آسیب دست فرد بستگی دارد. فوق تخصص دست خوب در تهران اغلب سعی میکند در ابتدا مشکل بیمار را با روشهای غیر جراحی، مانند فیزیوتراپی دست، آتل بندی، مصرف دارو، تزریق و سایر شیوهها درمان کند.
در صورتی که این درمانها موفقیت آمیز نباشند یا آسیب وارد شده به دست به قدری شدید بوده که به ترمیم یا بازسازی نیاز باشد، ممکن است دکتر دست درد جراحی را توصیه کند.
روشهای جراحی میتواند شامل جراحی ترمیم تاندون، تعویض و بازسازی مفصل، جراحی ترمیم شکستگی، جراحی ترمیم عصب، کاشت مجدد انگشت یا دست بریده شده و تخلیه برای عفونتهای دست باشد. د
رمانهای درد دست بسته به علت آن میتواند متفاوت باشد، اما برای برخی از بیماریها مانند آرتریت، گاهی اوقات بنا به توصیه دکتر دست درد تنها نیاز به استراحت موقت مفاصل و مسکنها دارد؛ همچنین داروهای بدون نسخه یا تجویزی ممکن است برای کاهش درد و تورم لازم باشد و اگر علائم با داروها بهبود نیافتند، ممکن است تزریق کورتیزون توصیه شود.
آسیبهایی مانند شکستگیهای کوچک بدون عارضه، که در آن جابجایی قطعات استخوانی اتفاق نیفتاده، اغلب میتوانند بدون جراحی درمان شوند؛ همچنین در حین بهبود شکستگی، دکتر دست درد میتواند استخوان ها را با یک آتل یا گچ در راستای درست نگه دارد.
تاندونیت یک بیماری التهابی است که در تاندون (الیاف قوی که ماهیچهها را به استخوانها متصل میکند) ایجاد میشود که اغلب در نتیجه استفاده بیش از حد از مفصل ایجاد میشود و میتواند باعث درد و حساسیت شود.
اصولا تاندونیت با استراحت و داروهای ضد التهابی برطرف میشود، اما اگر درمانهای غیر جراحی بی اثر باشند، بنا به تشخیص دکتر دست درد تاندونیت مزمن ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد.
صدمات تاندون زمانی اتفاق میافتد که تاندون پاره، بریده یا جدا میشود و معمولاً نتیجه ضربه، پارگی، سوختگی یا آرتریت است که درمان آن به بیمار، شرایط او و به میزان آسیب بستگی دارد.
درمانهای غیرجراحی میتواند شامل آتل بندی باشد، اما ممکن است برای ترمیم آسیب قابل توجه تاندون به جراحی توسط دکتر دست درد نیاز باشد.
فیزیوتراپی روشی موثر برای درمان بسیاری از آسیبها است و اغلب پس از جراحی دست توصیه میشود و میتواند به افزایش تحرک، انعطاف پذیری و قدرت دست کمک کند؛ همچنین میتواند با تقویت عضلات اطراف مفصل که باعث تسکین درد میشود، آرتروز را به طور موثر درمان کند.
سایر روشهای درمانی غیرجراحی برای درد دست شامل طب سوزنی است که میتواند با کمک سوزنهای بسیار ظریفی که به طور استراتژیک در اطراف بدن قرار میگیرد، مسیرهای درد را مسدود یا قطع کند.
همچنین این روشها شامل درمانهای آبی برای کمک به تقویت عضلات، تسکین درد و تثبیت مفاصل میباشد که ممکن است توسط فوق تخصص دست خوب در تهران تجویز شود.
دکتر برای دست درد
درد دست ممکن است دردش در هر قسمتی در بدن از جمله شانه، بازوها، آرنج، مچ دست و انگشتان حس میکنید. درد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود.
درد دست معمولا به دنبال صدمه، تحریک و التهاب پوست، ماهیچهها، استخوانها و مفاصل بازو، صدمه عروق خونی و اعصاب ممکن است ایجاد شود. هر چند فعالیتهای روزمره از جمله تایپکردن، نوشتن، کار با ابزار، ورزش، بلند کردن اجسام سنگین نیز میتواند علت درد دست شود.
ضروری است در صورت بروز هریک از این موارد به دنبال یک دکتر برای دست درد باشید.
جراحیهای قابل انجام توسط دکتر دست درد
در صورتی که درمانهای غیر جراحی ناموفق باشد یا آسیب قابل توجهی به دست وارد شده که نیاز به ترمیم داشته باشد، ممکن است انجام جراحی توسط دکتر دست درد توصیه شود که پزشک در صورت امکان از روشهای کم تهاجمی برای کاهش درد و درمان بیمار استفاده خواهد کرد.
روشهای جراحی میتواند شامل جراحی ترمیم تاندون، جراحی انتقال تاندون، جراحی رهاسازی بند ناف، جراحی عفونت، تعویض مفصل، جراحی رها سازی انگشت ماشهای و جراحی شکستگی باشد.
بنا به تشخیص دکتر دست درد برای شکستگیهای پیچیده که نیاز به تنظیم مجدد دارند، از سختافزار جراحی مانند پیچ، پین یا صفحات برای تراز کردن شکستگی استفاده میشود تا در موقعیت صحیح ترمیم شوند.
سخن آخر
استفاده بیش از حد از دست، آسیب و برخی شرایط سلامتی میتواند باعث درد در تمام قسمتهای دست، از جمله کف دست، انگشتان و مچ شود.
اگر آسیبی به دست یا مچ شما وارد شده است یا وضعیتی دارید که باعث ایجاد درد برای شما میشود، برای گرفتن درمان با مراکز تخصصی جراحی ارتوپدی تماس بگیرید و یا به یک دکتر برای دست درد مراجعه کنید.
جراح و متخصص ارتوپدی – جراحی های فوق تخصصی دست و زانو