آیا “درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی” میتواند موثر باشد؟ طب سنتی برای درد عصب سیاتیک توصیههایی دارد که اگر بتوان آن را با درمانهای نوین ادغام کرد، نتایج درمانی بهینهتر میشوند. نکته مهم در ارتباط با دردهای سیاتیکی، تشخیص صحیح در کنار اقدام بهموقع است، زیرا پشتگوشانداختن این عارضه و یا خوددرمانی کردن آن میتواند عواقب جدی را به دنبال داشته باشد.
درمان عصب سیاتیک پای چپ با طب سنتی امکان دارد در طولانیمدت به درمان نیاز داشته باشد و لازمه رسیدن به نتیجه مورد نظر صبر بیمار است. در این مقاله به روشهای مختلف درمان درد سیاتیک در طب سنتی پرداختیم و اشاره کردیم که در کنار فعالیت بدنی و فیزیوتراپی و ماساژ و داروهای گیاهی، تغذیه نیز نقش مهمی دارد. در مقاله حاضر قصد داریم به بررسی درمان عصبهای سیاتیک در پای چپ طب سنتی بپردازیم.
فهرست مطالب
- 1 منظور از درد سیاتیک چیست و این عارضه چه زمانهایی عود میکند؟
- 2 چه زمانی درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی ممکن نیست؟
- 3 چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی هستند؟
- 4 آیا تمام علل بروز سیاتیک را میتوان با طب سنتی درمان کرد؟
- 5 عوارض و خطرات عدم رسیدگی و درمان بهموقع دردهای سیاتیکی
- 6 روشهای درمان عصب سیاتیک پای چپ با طب سنتی
- 7 اگر از درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی جواب نگرفتیم چه کنیم؟
- 8 سخن پایانی
منظور از درد سیاتیک چیست و این عارضه چه زمانهایی عود میکند؟
بیماری سیاتیک یک اصلاح است که به مشکلات و آسیبهای مربوط به بزرگترین عصب بدن که سیاتیک نام دارد، اطلاق میشود. سیاتیک در اثر تحریک و فشردهشدن اعصاب خصوصاً در نقاطی همچون کمر، باسن و زانو ایجاد میشود. در ابتدای این عارضه فرد شاید درد خفیفی از بالای زانوی خود احساس کند و یا هنگام بلندشدن از صندلی و قدمزدن متوجه شود که پای او دچار بیحسی و ضعف شده است. در موارد پیشرفته، اما با هر سرفه و عطسه شخص احساس تیرکشیدگی از ستون فقرات و بالای زانوی خود خواهد داشت.
در این مواقع معمولاً افراد قسمتهایی مانند مچ پا خود را شروع به ماساژدادن میکنند و در صورت تکرار سراغ قرصهای شلکننده عضلات میروند. داروها و مسکنهایی که هیچکدام درمان قطعی سیاتیک نیستند و تداوم مصرف آنها باعث بیحالی و استرس مداوم نیز خواهد شد.
این عارضه معمولاً زمانی عود میکند که جوارحی داخلی بدن بهنوعی بر روی سیاتیک فشار وارد کنند. این فشار در اثر عواملی همچون آسیب دیسکهای کمر، تنگی کانال نخاعی، اسپاسمهای عضلانی و نوروپاتیها و آسیبهای عضلانی ایجاد میشوند.
بیشترین موارد ابتلا به این عارضه شامل سنین پنجاه تا شصتسالگی شده و جالب است که بدانید طبق آمار احتمال اینکه فردی سالم در طول عمر خود این اختلال عصبی را تجربه کند، تا چهل درصد است. نقش ژنتیک در بروز علائم سیاتیک پا کمتر دیده شده و فرد با تقویت سیستم ایمنی و عضلانی خود میتواند بهصورت قابلتوجهی از درگیری با عوارض این بیماری در امان بماند.
سیاتیک بیماری غیر قابل درمانی نیست، میتوان از طریق روشهای درمانی سنتی و نوین آن را تا درمان کرد. در واقع درمان عصبهای سیاتیک در پای چپ طب سنتی یکی از روشهای کمکی برای رفع و تسکین درد و مشکلات سیاتیک است.
چه زمانی درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی ممکن نیست؟
بیماری سیاتیک، عارضهای کلافهکننده خصوصاً در دوره میانسالی و پیری است که بروز علائم آن همیشه با تیرکشیدن زانو و عصب همراه نیست. در واقع شاید فرد دردهای خیلی خفیفی از ناحیه پشتپا، پایین باسن و حتی کمر را تجربه کند و به آنها توجهی نشان ندهد. این موضوع اما دلیلی بر گذرا بودن این علائم نیست و ممکن است حتی نشانهای از پیشرفت بیماری باشد.
در مواردی که آسیبهای عصبی ابتدایی باشند و سیاتیک خیلی درگیر نشده باشد، علائم نیز نسبتاً خفیف و مقطعی بوده و قابلتحمل هستند و درمانهای ساده و خانگی همچون طب به روش سنتی نیز میتوان در کنار درمانهای کلینیکی کمک گرفت. اما در مواردی که آسیبها جدی بوده و سیاتیک خیلی تحتفشار باشد، علائم شدت گرفته و مزمن و غیرقابلتحمل میشوند. در این حال روشهای سنتی هرگز کارساز و موثر نبوده و راهی جز اقدامات جدی پزشکی و بعضاً روشهای تهاجمی همچون جراحی نیست.
علائم ابتدایی سیاتیک پای چپ
در بیشتر موارد علائم تحریک سیاتیک از پایین کمر شروع شده و سپس قسمتهایی مانند بالای زانو، باسن، پشت زانو، پشت ساق پا و پشت ران را درگیر میکند. بهطوریکه فرد ابتدا متوجه دردهای خفیفی از ناحیه کمر و پایین زانوی شده و سپس برای راهرفتن عادی، بالارفتن از پله و نشستن یا ایستادن¬ طولانی هم با مشکل مواجه میشود، این دردها به درد سیاتیکی معروف هستند.
در این مرحله احساس سوزنسوزنشدن کف پا از علائمی است که زیاد در میان مبتلایان به سیاتیک دیده میشود و رفتهرفته باعث ایجاد ضعف عضلانی در آنها هم میگردد. در چنین شرایطی هنوز میتوان از درمانهای محافظهکارانه و همچنین توصیههای طب به روش سنتی استفاده کرد.
علائم پیشرفته سیاتیک پای چپ
در مراحل پیشرفته و حادتر شخص برای راهرفتن یا بلندشدن از روی صندلی هم با مشکل جدی مواجه میشود. مشکلاتی که هنگام خمشدن شخص بیشتر مشهود شده و با تکرار وضعیت، به بروز حسی همچون تیرکشیدن میانجامد. در این مرحله عصب فشردگی زیادی پیدا کرده و بهمرورزمان شاهد ضعف شدید عضلات کمر، باسن و زانو خواهیم بود. این درد ممکن است در ادامه علاوه بر جلوگیری از صاف ایستادن و راهرفتن، باعث نارساییهایی مانند عدم کنترل ادرار و مدفوع هم شود.
دیگر در این شرایط درمان عصبهای سیاتیک در پای چپ طب به روش سنتی امکانپذیر نمیباشد و شخص حتماً باید با درمانهای جدیتری آسیبهای موجود را کنترل و درمان کند.
چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی هستند؟
افراد مسن، افرادی که بهخاطر شغل و حرفه خود مدتزمان زیادی را روی صندلی میگذرانند و کسانی که با جابهجایی وسایل سنگین سروکار دارند، بیش از همه در معرض ابتلا به عارضه سیاتیک قرار میگیرند. چرا که فشار مداوم روی دیسک کمر رابطه مستقیمی با فتق دیسک و در نتیجه آن کشیدگی سیاتیک دارد.
علاوه بر این پوشیدن کفش نامناسب و پاشنهبلند هم باعث آسیب به عضله همسترینگ شده و با افزایش فشار به لگن و پایین کمر احتمال درگیری سیاتیک با این عارضه افزایش پیدا میکند. چاقی و داشتن اضافهوزن هم در عود سیاتیک افراد نقش زیادی دارد. به همین جهت است که توصیه میشود افراد تمرینات ورزشی سادهای در طول روز انجام دهند و نسبت به تنظیم وزن خود توجه کافی داشته باشند.
در واقع با کنترل این پارامترها میتوان زمینه ابتلا به سیاتیک و نیاز به انجام درمانهای جراحی و غیرجراحی مانند درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی را تا درصد زیادی کاهش داد. اما افرادی که در معرض این فاکتورهای اثرگذار قرار دارند، از کاندیدهای مناسب برای درمانهای سنتی هستند. این فاکتورها عبارتاند از:
سن بالا
نشستن طولانی بر روی صندلی
بلندکردن زیاد اجسام سنگین
پوشیدن طولانی کفشهای نامناسب و پاشنهبلند
اضافهوزن
ایستادن طولانیمدت
آیا تمام علل بروز سیاتیک را میتوان با طب سنتی درمان کرد؟
قبل از هر چیز باید بدانیم که مسیر عبور سیاتیک، از ناحیه پایین کمر (ستون فقرات) شروع شده و به سمت باسن و پشت ران پا ادامه پیدا میکند. پس هر عاملی که در طول این مسیر، سیاتیک را تحت تاثیر قرار دهد، میتواند باعث بروز درد سیاتیک شود.
لازم است بگوییم که طب به روش سنتی میتواند در رفع برخی از علل زمینهای کمککننده باشد، اما بسیاری از علل زمینهای درد سیاتیک ناشی از مشکلات ساختاری بوده و نمیتوان با آموزههای طب به روش سنتی کمیکی به درمان آنها کرد. در واقع طب به روش سنتی بیشتر به تسکین علائم این بیماری کمک میکند و در بیشتر موارد نمیتواند علل زمینهای را مستقیماً رفع کند. اما علل زمینهای بروز درد سیاتیک کداماند!
عوامل اثرگذار بر سیاتیک:
ضرب دیدن ستون فقرات
عارضههای مرتبط با ستون فقرات یا بهصورت مستقیم باعث تحریک عصب میشوند، مانند فشار به کمر و سیستم نخاع در جریان جابهجایی وسایل، رانندگی، ورزش و غیره، و یا در اثر بیماریهایی مانند دیسک کمر و آرتروز شرایط لازم برای تحتفشار قرارگرفتن سیاتیک را فراهم میکنند.
دیسک کمر
افرادی که سابقه ابتلا به دیسک کمر را دارند، طبق توصیه پزشک نباید خود را با فعالیتهای سنگین درگیر کنند. چرا که در این صورت مایع ژلاتینی میان مهرهها بیرونزده و این اتفاق باعث تحریک نوار عصبی سیاتیک میشود. پزشکان معتقدند احتمال کشیدگی مفاصل و شکلگیری درد سیاتیک در افرادی که دیسک کمر فرسودهای دارند، بیش از سایرین بوده و این افراد باید بیشتر مراقب شرایط جسمی خود باشند.
آرتروز مفاصل
داشتن سابقه آرتروز باعث تحلیل استخوان لگن شده و بهمرورزمان زمینهساز درد سیاتیک در این ناحیه میگردد. آرتروز عارضهای شایع در میان افراد مسن به شمار میرود که در اکثر موارد با درد، سفتی عضلات و التهاب مفاصل همراه بوده و غضروفهای بدن را فرسوده میکند. این بیماری باعث ایجاد خارهای استخوانی در اطراف مفصل شده و برخورد این خارها با نوار عصبی را میتوان از دلایل اصلی تحریک سیاتیک و درد عصب پای چپ عنوان کرد.
تنگی کانال نخاع
تنگی کانال نخاع زمانی اتفاق میافتد که فضای استخوانی میان مهرهها در ستون فقرات شروع به باریک شدن میکند و در نتیجه فضا برای حرکت اعصاب کمتر میشود. این اختلال باعث ایجاد فشار روی نوار اعصاب شده و علائم را تشدید میکند.
آسیبدیدن رشتههای عصبی بیرون نخاع
آسیبدیدن اعصاب خارج از نخاع باعث تحریک عصبهای سیاتیک شده و زمانی این موضوع حادتر میشود که شخص متوجه بیحسی، گزگز و درد ناحیه کف پا و انگشتان خود شود. عوامل مختلفی میتوانند موجب بروز این آسیبها شوند اما معمولاً شایع نبوده و کم اتفاق میافتند.
شکستگی ناحیه ستون فقرات
شکستگی مهرههای ستون فقرات و لیزخوردن و جابهجایی آنها در صورت تداخل با مسیر انتقال عصب در ستون فقرات و کمر ممکن است باعث تحریک و فشردگی عصبهای سیاتیک شود.
تحتفشار قرارگرفتن عضلات لگن
درد و گرفتگی عضلهای تحت عنوان عضله پیریفورمیس که در لگن قرار دارد، یکی دیگر از علل عود سیاتیک در افراد بالغ است. به این دلیل که عصبهای سیاتیک از پشت این عضله عبور میکند، حال بهمرورزمان در اثر سفتشدن پیریفورمیس و سایش آن با عصبهای سیاتیک، درد ناحیه لگن را ایجاد میکند.
کشیدگی لیگامان
رباط یا همان لیگامان، نواری محکم در داخل مجرای نخاعی است که در طول ستون فقرات امتدادیافته و ما آن را به شکل طنابی متصل به دو سر استخوان مفصلی میبینیم. گاهی اوقات در پی فعالیتهای ورزشی، بلندکردن اجسام سنگین و تصادف این رباط آسیب میبیند و تورم و التهاب آن فشار به عصبهای سیاتیک را افزایش میدهد.
عوارض و خطرات عدم رسیدگی و درمان بهموقع دردهای سیاتیکی
همانطور که اشاره کردیم، بیتوجهی به علائم عصبهای سیاتیک و عود این بیماری در بلندمدت میتواند فرد را با عوارض جبرانناپذیری روبرو کند. تا جایی که درد عصب از ناحیه کمر به سایر قسمتهای پا گسترش پیدا کرده و بهمرور فرد با بیحسی شدید و ضعف عضلانی و ناتوانی مواجه میشود.
به طور مثال هنگام بلندشدن از روی صندلی یا قدمزدن ساده احساس درد میکند و موقع خمشدن نمیتواند کمر خود را صاف به حالت اولیه برگرداند. به همین جهت اگر در کمر، لگن، پشت زانو و حتی کف پا احساس درد میکنید و این مشکل باگذشت چند هفته هنوز بهبود پیدا نکرده است، بهتر است فوراً به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید.
روشهای درمان عصب سیاتیک پای چپ با طب سنتی
یکی از سؤالاتی که بیشتر در مورد درمان سیاتیک مطرح میشود، این است که آیا درمان عصب سیاتیک پای چپ با طب سنتی امکانپذیر است؟ برای پاسخ به این پرسش باید بگوییم که استفاده از روشهای درمانی سنتی مانند طب سوزنی و داروهای گیاهی و غیره، از گذشته برای تسکین دردهای موضعی ستون فقرات متداول بوده و این موضوع مربوط به امروز نیست. در این مواقع با شناسایی نقاط حساس و آسیبپذیر عصب، میتوان درمانهایی برای التیام و رفع التهاب عصبهای سیاتیک ارائه کرد. در ادامه به چند نمونه از روشهای کاربردی برای درمان عصبهای سیاتیک در پای چپ با طب به روش سنتی اشاره میکنیم.
استفاده از عصاره رزماری و منتول
استفاده از عصاره گیاه رزماری به شکل پماد، روغن، از قدیم برای تسکین تیرکشیدن دردهای سیاتیکی رواج داشته، بهویژه زمانی که با جوهر نعناع (منتول) هم ترکیب شده باشد. منتول با افزایش سرعت گردش خون از طریق گشادشدن رگها به بستهشدن کانالهای کلسیمی نورونها و کاهش انتقال حس درد کمک بسیاری میکند.
ترکیب منتول و رزماری خاصیت ضدالتهابی و ضد دردی داشته و علاوه بر عصبهای سیاتیک، برای درمان روماتیسم، درد مفاصل و گرفتگی عضلات هم بهعنوان درمان دارویی گیاهی اثربخش هستند. علاوه بر این، روغن رزماری که از عصاره این گیاه تهیه میشود، حاوی ترکیبات کارنوزیک اسید، آنتیاکسیدان و اورسولیک اسید بهعنوان مواد موثر در کاهش درد و تسکین عصبهای سیاتیک میباشد.
استفاده از عصاره بابونه
عصاره بابونه دارای خواص ضدالتهابی بوده و با شل کردن عروق خونی که به افزایش گردش خون کمک میکند، برای دردهای ناحیه ستون فقرات و لگن حکم یک مسکن را دارد. این دو خاصیت مانند یک تقویتکننده برای نوار عصبی عمل کرده و به تسکین دردهای مفصلی و عضلانی نیز کمک زیادی میکنند. دمکرده این گیاه هم برای کاهش درد عصبهای سیاتیک، روماتیسم و ضعف عضلانی قابلاستفاده است.
شیوه استعمال بابونه در منزل بسیار آسان است و افراد در صورت درد سیاتیک میتوانند مقداری آب را حرارت داده و زمانی که آب به نقطه جوش رسید، بابونه را به آن اضافه کنند و اجازه دهند ده الی بیست دقیقه بجوشد. سپس محلول بهدستآمده را از صافی عبور دهند و با دستمال تمیز، عصاره محلول جوشانده شده را روی قسمتی که موقع بلندشدن یا خمشدن دچار درد میشود، قرار دهند. انجام این کار به مدت یک یا دو ساعت در روز تاثیر شگفتآوری در کاهش درد ستون فقرات و رگ سیاتیک خواهد داشت.
استفاده از شیر سیر
شیر سیر ترکیبی از سیر، شیر و همانطور عسل است که استفاده از آن برای تسکین رفع التهابات و دردهای مزمن ستون فقرات مرسوم است. با مصرف این ترکیب ساده به دلیل وجود فلاونوئید، آنتیبیوتیک و آلیسین، گردش خون شریانهای اطراف رگ سیاتیک بهبود پیدا کرده و درد کمتری از این قسمت توسط فرد احساس میشود.
ازاینرو چنانچه درد زانو یا کمر شما ناشی از التهاب رگ سیاتیک باشد، مصرف این ترکیب میتواند باعث التیام و کاهش درد شما شود. برای تهیه مخلوط شیر سیر میتوان از سه یا چهار حبه سیر کمک گرفت و آنها را بعد از له کردن با دو لیوان شیر و مقداری عسل مخلوط کرد. سپس ترکیب بهدستآمده را حرارت داد. البته نیازی نیست تا محلول به جوش بیاید و هدف بهدستآمدن ترکیبی رقیق و یکدست با رنگ شیر است که بعد از چند دقیقه هم زدن مداوم حاصل میشود.
استفاده از روغن گالتریا
گالتریا با داشتن خواص ضد دردی یکی از روشهای کارآمد برای تسکین درد ناشی از سیاتیک به شمار میرود. این روغن حاوی متیل سالیسیلات بوده که براي تسكين دردهاي موضعي كمر و سياتيك کاربرد زیادی دارد و از ترکیبات اصلی آرامبخشی مانند آسپرین به شمار میرود. ماساژدادن نقاط حساس با این روغن، برای کسانی که دچار درد عضلانی شدهاند و از كوفتگي ليگامانها و دردهای مداوم سیاتیک خود رنج میبرند، بسیار مفید است.
استفاده از زنجبیل
مصرف زنجبیل یکی دیگر از درمانهای سنتی درد عصبهای سیاتیک است که با داشتن محتویاتی مانند اسید سالیسیلیک، به کاهش سریع التهابات ناشی از تحریک عصب کمک میکند. زنجبیل همچنان حاوی مقادیر زیادی از پتاسیم است که کمبود آن از عامل جدی عود سیاتیک کمر و درد ستون فقرات است. این گیاه خاصیت ضدالتهابی بسیار قدرتمندی داشته و میتواند التهابات موجود بدن را بهسرعت رفع کند.
استفاده از طب سوزنی
طب سوزنی یکی از درمانهای سنتی موثر در کاهش التهابات موضعی بدن بوده و خیلی وقت است که برای کاهش درد ستون فقرات، پاها و کمر افراد به سراغ این روش میروند. اختلال سیاتیک رابطه مستقیمی با فشار روی سیستم عصبی داشته و طب سوزنی با شل کردن عضلات کمر، زانو و لگن مانند یک آرامبخش عمل کرده و گردش خون اندامهای حساس و مرتبط با عصبهای سیاتیک را بهبود میبخشد. دوره درمان عصبهای سیاتیک با استفاده از طب سوزنی، به طور میانگین دو تا شش هفته بوده که بهمرورزمان با کاهش علائم کشیدگی عضلات کمر و ماهیچهها باعث التیام دردهای موضعی سیاتیک در شخص میشود.
اگر از درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی جواب نگرفتیم چه کنیم؟
همانطور که گفتیم روشهای سنتی درمان سیاتیک زمانی اثرگذار و موثر هستند که آسیبها، علائم و شدت بیماری خیلی زیاد نبوده باشند. در مواردی که با آسیبها و علائم شدید باشند، دیگر روشهایی محافظهکارانه همچون درمانهای غیرتهاجمی پاسخگو نبوده و میبایست از درمانهای تهاجمی کلینیکی کمک گرفت. در ادامه انواع درمانهای تهاجمی و غیرتهاجمی کلینیکی را معرفی کردهایم:
فیزیوتراپی
اولین و سادهترین اقدام برای درمان دردهای مزمن عصبهای سیاتیک که بیش از یک هفته ادامه پیدا کرده، مراجعه به فیزیوتراپیست با تجویز دکتر ارتوپد است. فیزیوتراپ با بررسی فرم راهرفتن، نشستن و بلندشدن فرد و حالتهایی که بیشتر با درد و نارسایی سیاتیک همراه است، همچنین بررسی عکس و آزمایشهای بیمار و توصیه پزشک معالج، یک سری تمرینات کششی و ورزشی برای او طراحی میکند تا با تقویت عضلات شکم و کمر، فشار وارده بر عصبهای سیاتیک کاهش پیدا کند. برنامه درمانی فیزیوتراپ ممکن است بسته به سن و شرایط فرد، ترکیبی از حرکات ورزشی، لیزر، الکترو تراپی و منوال تراپی باشد.
کمپرس سردوگرم
استفاده از کمپرس سردوگرم، درمانی مقطعی برای رفع التهاب عصب نواحی کمر و ستون فقرات محسوب میشود. برای این کار میتوان بستههای یخ یا کیسه آب گرم را روی محدوده آسیبدیده قرارداد و چندین مرتبه در طول روز این بخش را ماساژ داد. نتیجه این کار باید کاهش درد موضعی و تیرکشیدن عصبهای سیاتیک بهویژه هنگام بلندشدن را به دنبال باشد. معمولاً ۴۸ الی ۷۲ ساعت اول کمپرس سرد برای کاهش التهاب و تورم سیاتیک توصیه شده و بعد از آن باید سراغ کمپرسهای گرم رفت تا التهاب را مهار کرد.
استفاده از شاکویوتراپی
شاکویوتراپی که برای درمان درد مفاصل کاربرد زیادی دارد، برای تسکین دردهای سیاتیک از امواج صوتی هدفمند و شوک صوتی استفاده میکند. در واقع مکانیزم این دستگاه به شکلی است که هوای فشرده را به امواج صوتی تبدیل کرده و با تحریک جریان خون کمر، التهاب موضعی خفیفی را روی عصب ایجاد میکند. در این مرحله بدن برای ترمیم و بازسازی سلولها و ترمیم بافتهای آسیبدیده بیشتر تلاش میکند و این روند به کاهش درد ناحیه مورد نظر میانجامد.
اوزون تراپی
در این روش از نوعی دستگاه مولد اکسیژن کمک گرفته میشود تا با تزریق اوزون طبق غلظتی که پزشک تعیین کرده التهاب سیاتیک بیمار را کاهش داده و درد ناشی از بیرونزدگی دیسک کمر را به حداقل برسانیم. این ماده زمانی که داخل دیسک تزریق شود، با ایجاد حفره داخل آن فشار داخل دیسک را کم میکند.
اعمال جراحی
معمولاً برای شش ماه اول بعد از بروز درد سیاتیک، درمانهای غیرجراحی توسط ارتوپد توصیه میشوند، سپس اگر علائم همچنان باقی ماندند و یا بدتر شدند (شخص در راهرفتن و حرکات عادی روزمره دچار مشکل شد) و خصوصاً در مواردی که بیماری خیلی شدت میگیرد، روش جراحی استفاده میشود. دو مورد از روشهای پرکاربرد در جراحی ستون فقرات عبارتاند از:
استفاده از روش دیسککتومی
دیسککتومی روشی برای اصلاح انحنا و شکل دیسک پایین کمر است. طی این عمل، جراح با برداشتن بخشهایی از دیسک بین مهرهای و مواد نرمی که از داخل ترکهای دیسک بیرونزده شده، مانع از تحریک مداوم عصب و فشردهشدن رگ سیاتیک میشود. در این روش ستون فقرات بیمار آسیبی نمیبیند و تنها بخش بسیار کوچکی از دیسک که در طول روز به عصب فشار اضافی وارد میکند، برداشته میشود.
استفاده از روش لامینکتومی
در این روش جراحی کانال نخاعی که توسط استخوانهایی به نام لامینا پوشانده شده باز میشود و باتوجهبه محل آسیبدیدگی مهرهها، بخشی از استخوان لامینا برای درمان تنگی و باریک شدن کانال نخاعی برداشته میشود.
سخن پایانی
استفاده از درمانهای سنتی مانند داروهای گیاهی و طب سوزنی به دلیل اثربخشی بالایی که این روشها برای دردهای موضعی مانند سیاتیک دارند، از گذشته در میان افراد مرسوم بوده است. این شیوه درمان عصب سیاتیک پای چپ طب سنتی باعث بهبود گردش خون در نقاط مختلف بدن شده و با کاهش التهابات عصبی به کمشدن درد بیمار و راحتی حرکات او در طول روز کمک میکند.
نکته بسیار مهم و قابلتأمل آن است که روشهای درمان عصب سیاتیک پای چپ با طب سنتی همیشه و برای همه افراد کافی نیستند، توصیه میکنیم که اگر از دردهای سیاتیکی رنج میبرید، ابتدا مشکل خود را با یک متخصص ارتوپد در میان گذاشته تا وی هم در تشخیص ریشه اصلی این دردها و هم در انتخاب مناسبترین روش درمانی به شما کمک کند. میتوانید در کنار روشهای درمانی نوین از نکات و توصیههای طب به روش سنتی نیز کمک بگیرید تا بهترین نتایج درمانی را برای خود رقم بزنید.
کلینیک ما با بهرهگیری از رویکردهای طب به روش سنتی و دانش تخصصی، در کنار شماست تا به شما در کاهش درد و بازگشت سلامتتان کمک کند. با مراجعه به متخصصان کلینیک ما، از سلامت و کیفیت زندگی خود محافظت کنید.