اگر شما از درد سیاتیک رنج میبرید و به سبب این درد از انجام فعالیتهای روزمره خود باز ماندهاید و به فکر انجام حجامت رگ سیاتیک هستید، بهتر است دست نگه دارید! از شما میخواهیم ابتدا مقاله ما را مطالعه کنید. ما میخواهیم شما را با تأثیرات مثبت حجامت صحیح در مراکز بهداشتی و مجوزدار آشنا کنیم؛ همچنین میخواهیم به شما بگوییم که حجامت هرگز قدم اول و درمان اصلی و درمان علمی برای دردهای شبیه سیاتیک و گرفتگی سیاتیک نیست؛ اما اگر پزشک متخصص تشخیص دهد، حجامت میتواند در کنار درمانهای دیگر، کمک بسیار بزرگی برای رفع ناراحتیهای کمر و گرفتگی رگ و درد سیاتیک باشد میتوانید آن را انجام دهید از آنجایی که حجامتهای غیر اصولی توسط افراد نابلد در محیطهای غیر بهداشتی شما را دچار عوارض جدی مانند عفونتهای بسیار وسیع میکنند، پس مطالعه این مقاله به کسانی که قصد انجام حجامت دارند توصیه میشود.
فهرست مطالب
- 1 سیاتیک چیست و آیا حجامت راهی برای خلاصی از آن است؟
- 2 حجامت سیاتیک چیست؟
- 3 آیا حجامت سیاتیک کمر موجب تسکین درد میشود؟
- 4 با مشاهده چه علائمی برای حجامت سیاتیک اقدام کنیم؟
- 5 مراحل انجام حجامت سیاتیک
- 6 نتایج تحقیق در زمینه حجامت کمر درد سیاتیک
- 7 عوامل خطری که باعث تشدید درد سیاتیک میشوند
- 8 توصیههایی برای قبل از حجامت سیاتیک
- 9 سخن پایانی
سیاتیک چیست و آیا حجامت راهی برای خلاصی از آن است؟
قبل از آنکه در مورد حجامت سیاتیک صحبت کنیم، اجازه دهید ببینیم سیاتیک چیست و چرا برخی افراد به این درد مبتلا میشوند؟ سیاتیک بزرگترین و طولانیترین عصبی است که در بدن ما انسانها قرار دارد. عصب سیاتیک از پایینترین قسمت کمر آغاز شده و معمولاً تا قسمت انتهایی پاها ادامه پیدا میکند. معمولاً خیلی کم پیش میآید که عصب سیاتیک به صورت مستقیم با آسیب یا بیماری مواجه شود. در واقع هر نوع دردی که شما در این قسمت از جسم خود احساس میکنید، منشأ آن، چیز دیگری است که باعث ایجاد فشار به رگ سیاتیک شده و درد ناخوشایندی به همراه میآورد.
در واقع زمانی که عصب سیاتیک به هر دلیلی تحت فشار قرار بگیرد، آن را با درد و سوزش احساس میکنید. این درد گاهی دائمی است؛ در برخی موارد نیز ممکن است تمام و پس از گذشت مدتی دوباره آغاز شود. در اینگونه مواقع بهترین کاری که باید انجام دهید، مراجعه به یک پزشک ارتوپد ماهر و با تجربه است تا با روشهای نوین پزشکی برای رفع این درد کمک کند.
اما طب سنتی نیز راه حل بسیار خوبی برای تسکین این درد به ما هدیه داده است؛ این هدیه چیزی نیست جز حجامت سیاتیک. اگر از ما سؤال کنید که آیا حجامت کمر درد سیاتیک، راهی برای خلاصی از این درد است؟ پاسخ میدهیم بله؛ البته به شرط آنکه قبل از انجام هر کاری از یک متخصص ارتوپد سؤال کنید که آیا این روش با شرایط جسمانی شما سازگار است یا خیر؟ در صورت تأیید پزشک، میتوانید با مراجعه به متخصصان حجامت، اقدام به انجام حجامت برای رگ سیاتیک خود کنید.
حجامت سیاتیک چیست؟
به طور کلی حجامت یکی از قدیمیترین روشهایی است که انسانها از زمان های بسیار دور تاکنون از آن برای درمان بسیاری از بیماریهای خود استفاده میکردند. این روزها نیز بسیاری از افراد با استفاده از حجامت رگ سیاتیک، این درد ناخوشایند و آزاردهنده را تسکین میدهند. معمولاً حجامت سیاتیک کمر با استفاده از تعدادی لیوان شیشهای انجام میشود. این لیوانها برای مدت زمان خاصی بر روی پوست باقی میمانند و پس از آنکه لیوانها را از روی پوست برداشتند بر روی آن خراشهای کوچکی به وجود میآورند. در ادامه دوباره لیوانها را در همان قسمت قرار میدهند و خونی را که در این قسمت وجود دارد خارج میکنند.
حجامت سیاتیک باعث افزایش گردش خون در رگها میشود و فرایند خونرسانی به قسمتهای مختلف بدن را بهبود میبخشد. به این صورت اکسیژن و مواد مغذی موجود در خون به قسمتهای آسیبدیده بدن و به ویژه سیاتیک ارسال میشود و به درمان آن کمک فراوانی میکند. علاوه بر این با انجام حجامت، بسیاری از سمومی که در بافتهای شما وجود دارند و باعث ایجاد التهاب شدهاند به کلی از بین میروند. به همین دلیل پس از حجامت کمر درد سیاتیک، احساس بسیار خوبی دارید و پس از گذشت مدت کوتاهی مشاهده میکنید که تا چه میزان درد و التهاب عصب سیاتیک شما کاهش مییابد.
آیا حجامت سیاتیک کمر موجب تسکین درد میشود؟
همه ما میدانیم که فشار به عصب سیاتیک، علاوه بر اینکه ما را از فعالیتهای روزانه محروم میکند، درد بسیار شدیدی نیز به همراه دارد. بسیاری از کسانی که با درد سیاتیک مواجه میشوند، همواره به دنبال راههایی برای التیام درد خود هستند؛ اما به راستی آیا حجامت رگ سیاتیک به تسکین این درد کمک میکند؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم؛ بله. شما با انجام حجامت تا حدود بسیار زیادی میتوانید درد ناخوشایند و آزاردهنده سیاتیک را التیام ببخشید؛ البته این موضوع به شرطی امکانپذیر است که به صورت منظم جلسات درمانی حجامت خود را سپری کنید و اجازه ندهید بین جلسات درمانی شما وقفهای بیفتد.
در فرایند حجامت، خونهای راکد از بدن خارج میشوند و سیستم جسم انسان فرصت پیدا میکند تا سلولهای تازه خونی را که دارای اکسیژن و مواد مغذی هستند تولید کند. این موضوع موجب میشود تا هر نوع فشاری از روی عصب سیاتیک برداشته شود و درد بیمار تا حدود قابل توجهی کاهش یابد.
با مشاهده چه علائمی برای حجامت سیاتیک اقدام کنیم؟
سیاتیک یکی از دردهای رایجی است که بسیاری از انسانها در طول زندگی خود با آن مواجه میشوند. زمانی که این عصب طولانی و بلند به هر دلیلی تحت فشار قرار گیرد، شما شاهد علائم و نشانههایی در جسم خود خواهید بود. این علائم گاهی اوقات بسیار خفیف هستند و در برخی مواقع با شدت فراوانی ظاهر میشوند. در اینگونه مواقع بهترین کار مراجعه به متخصص ارتوپدی با تجربه و ماهر است؛ سپس با مشورت پزشک خود میتوانید از حجامت رگ سیاتیک به عنوان یک روش مکمل برای درمان این درد بهرهمند شوید.
علائمی که به شما میگویند باید برای حجامت سیاتیک خود اقدام کنید عبارتاند از:
- اگر احساس میکنید درد از قسمت لگن و کمر شما آغاز و تا پای شما کشیده میشود.
- در صورتی که علاوه بر درد کمر و پاها شاهد بیحسی و سوزن سوزن شدن آن نیز هستید.
- اگر در عضلات کمر و پاهای خود احساس گرفتگی میکنید.
- اگر پاهای شما همواره با ضعف عضلات مواجه و انجام کارهای روزانه برای شما سخت و دشوار است.
- اگر در هنگام نشستن یا راه رفتن، درد کمر و پاهای شما بدتر میشود.
- اگر اختیار مثانه و روده خود را از دست دادهاید.
مراحل انجام حجامت سیاتیک
اگر شما نیز تصمیم گرفتهاید که اقدام به انجام حجامت رگ سیاتیک خود کنید، بدون شک این سؤال در ذهن شما به وجود آمده است که حجامت سیاتیک کمر چگونه انجام میشود؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا قدم به قدم مراحل انجام حجامت را برای شما عزیزان ذکر کنیم:
ضد عفونی
برای حجامت سیاتیک در ابتدا متخصصان، پوست شما را ضد عفونی میکنند تا هیچگونه آلودگی از طریق خراشهای ایجادشده وارد پوست شما نشود.
قرار دادن فنجان یا لیوان استریل شده روی پوست
در ادامه چند فنجان یا لیوان را که از قبل استریل شدهاند بر روی قسمتهای خاصی از پوست شما قرار میدهند. این لیوانها از طریق پمپ خلأ دستی وکیوم به پوست میچسبند.
برشهای سطحی روی پوست
پس از گذشت پنج دقیقه، لیوانها را از روی پوست برمیدارند؛ سپس شروع به ایجاد برشهای سطحی روی پوست میکنند. این برشها با استفاده از تیغ جراحی استریلشده و در قسمتهای مورد نظر ایجاد میشوند. پس از آن دوباره لیوانها بر روی برشها قرار داده میشوند تا خون بیرون آمده از محل برشها، در این قسمت جمع شود.
دور ریختن خون جمع شده
پس از گذشت 5 الی 10 دقیقه، فنجانها را برداشته و خونی را که در قسمت زیرین آن جمع شده است دور میریزند.
استریل کردن پوست
در مرحله پایانی حجامت رگ سیاتیک، برشهای ایجادشده روی سطح پوست را با استفاده از دستمالهای تمیز، استریل میکنند. برای آنکه احتمال هر نوع عفونت و بیماری به صفر برسد، محل برشها را با یک گاز استریل و چسب نواری محکم میکنند.
نتایج تحقیق در زمینه حجامت کمر درد سیاتیک
هر چند در طب سنتی همواره به حجامت سیاتیک تأکید میشود؛ اما این موضوع تا چند سال پیش از نظر علمی به اثبات نرسیده بود تا اینکه برخی دانشمندان و پزشکان تصمیم گرفتند برای مشاهده تأثیرات حجامت کمر درد سیاتیک، چند نفر را مورد آزمایش قرار دهند. بیمارانی که تحت این آزمایش قرار گرفتند، معمولاً از رنج سنی 31 تا 60 سال بودند. جالب است بدانید که تعداد بسیار زیادی از این بیماران پس از گذشت سه جلسه درمانی، تسکین فراوانی در زمینه درد سیاتیک خود احساس کردند.
در نهایت پزشکان به این نتیجه رسیدند که 67 درصد از بیمارانی که به سبب دیسک کمر با درد شدید در قسمت سیاتیک خود مواجه بودند، توانستند پس از چند جلسه درمانی بهبودی و التیام را احساس کنند. بدون شک این موضوع به آن سبب بود که حجامت رگ سیاتیک باعث بهبود گردش خون در رگها شده بود و بسیاری از سموم و التهابات موجود در این قسمت از جسم را برطرف کرده بود.
عوامل خطری که باعث تشدید درد سیاتیک میشوند
همواره پزشکان تأکید میکنند افرادی که به درد سیاتیک مبتلا هستند باید بیش از پیش از خود مراقبت کنند؛ چرا که عوامل خطری در زندگی ما وجود دارند که اگر به آنها توجه نکنید، میتوانند باعث تشدید درد سیاتیک شوند. حال که تا حدود زیادی در زمینه حجامت سیاتیک اطلاعاتی به دست آوردیم، خوب است اندکی با عوامل خطر این بیماری آشنا شویم:
-
آسیبدیدگی
اگر شما نیز از آن دسته کسانی هستید که به بیماری سیاتیک مبتلا شدهاید، بیش از پیش از خود مراقبت کنید و به ویژه ستون فقرات خود را از قرار گرفتن در معرض آسیب و فشار بیش از اندازه محافظت کنید.
-
اضافه وزن
اضافه وزن و چاقی از جمله مهمترین پارامترهایی هستند که باعث ایجاد فشار به عصب سیاتیک میشوند؛ بنابراین اگر به درد خفیف سیاتیک مبتلا هستید از همین امروز برای تناسب اندام خود به روشهای معقول و مناسب فکر کنید.
-
فعالیت بدنی سخت
متخصصان همیشه به کسانی که به سیاتیک مبتلا هستند تأکید میکنند که هرگز نباید فعالیت بدنی شدید انجام دهید. مبتلایان به سیاتیک با بلند کردن بارهای سنگین، نشستن طولانی مدت، ایستادن طولانی مدت و فعالیتهای ورزشی سنگین بیش از پیش به جسم خود آسیب میرسانند.
-
دیابت
یکی دیگر از مهمترین عوامل خطر هنگام مواجه شدن با مشکل سیاتیک، بیماری دیابت است. اصولاً افرادی که به بیماریهای قندی دچار هستند، بیش از دیگران در معرض آسیب عصبی قرار دارند و سیاتیک نیز یکی از مهمترین آنها به شمار میرود.
-
آرتروز
آرتروز از آن دسته بیماریهای مفصلی به شمار میرود که آسیبهای فراوانی به ستون فقرات وارد میکند. بدیهی است که با وجود بیماری آرتروز، اعصابی مانند عصب سیاتیک نیز تحت تأثیر قرار گرفته و صدمه میبیند.
-
سبک زندگی
کسانی که به مشکل سیاتیک مبتلا هستند باید بیش از سایرین به سبک زندگی خود اهمیت دهند. آنها باید ورزشهای آرام و ملایم را در زندگی خود بگنجانند و از نشستنهای طولانی مدت، انجام کارهای سخت و سنگین و قرار دادن بدن در وضعیت نامناسب به طور کامل خودداری کنند.
-
سیگار و دخانیات
تحقیقات و بررسیها نشاندهنده آن است که نیکوتین موجود در سیگار و سایر دخانیات میتواند به مرور زمان به بافت ستون فقرات و سایر استخوانها آسیب وارد کند؛ بنابراین اگر به سیاتیک مبتلا هستید و نمیخواهید استخوانهای شما ضعیف شوند باید مصرف سیگار و سایر دخانیات را کنار بگذارید.
-
افزایش سن
یکی دیگر از عوامل خطر سیاتیک افزایش سن است؛ شاید در موارد قبل، همه چیز دست ما بود و میتوانستیم برای جلوگیری از آسیب سیاتیک کاری کنیم؛ اما افزایش وزن دست ما نیست و یک اتفاق طبیعی برای بدن است. با افزایش سن، ستون فقرات، دیسکها و رباطها با تغییراتی مواجه میشوند و اعصابی مانند عصب سیاتیک دچار آسیب میشوند.
توصیههایی برای قبل از حجامت سیاتیک
برای آنکه بتوانید به بهترین نتایج در زمینه حجامت رگ سیاتیک دست پیدا کنید باید به نکات مهمی قبل از انجام آن توجه کنید. رعایت مواردی که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم به شما کمک میکنند تا بیشترین بهره را از حجامت سیاتیک کمر ببرید و خیلی زود این درد ناخوشایند را تسکین دهید:
- قبل از مراجعه برای انجام حجامت از مصرف غذاهای سنگین خودداری کنید. متخصصان همواره توصیه میکنند که هرگز با معده خالی یا شکم خیلی پر اقدام به حجامت نکنید؛ بنابراین بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که قبل از حجامت از مواد غذایی سبک و ساده مانند سوپ استفاده کنید.
- 12 ساعت قبل از آنکه برای حجامت سیاتیک مراجعه کنید نباید از سیگار و سایر دخانیات استفاده کنید.
- کسانی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند باید قبل از آنکه برای حجامت سیاتیک کمر خود اقدام کنند، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند. در صورتی که پزشک به شما اجازه میدهد، پیش از انجام حجامت، داروهای خود را به صورت موقت مصرف نکنید.
- یکی از بهترین کارهایی که میتوانید قبل از حجامت سیاتیک انجام دهید، نوشیدن شربت مصفای خون است. شربت خاکشیر و شربت عسل از بهترین نوشیدنیهایی هستند که شما میتوانید 1 الی 2 هفته قبل از انجام حجامت، روزی 1 یا 2 لیوان از آن را میل کنید.
- سعی کنید زمانی که برای حجامت سیاتیک کمر اقدام میکنید، در یک حس و حال متعادل و مناسب باشید. تجربه نشاندهنده آن است که اگر هنگام حجامت بیش از اندازه خسته باشید، دچار ضعف بدنی میشوید.
- برای انجام حجامت باید افرادی را انتخاب کنید که در این زمینه سررشته دارند و میتوانند به بهترین شکل ممکن به شما کمک کنند.
- توصیه میشود 12 ساعت قبل و بعد از انجام حجامت، هیچ نوع رابطه جنسی نداشته باشید.
- بهتر است پس از پایان حجامت سیاتیک، یک خوراک گرم میل کنید، چرا که مصرف غذاهای سرد باعث میشود دچار احساس ضعف شدید در بدن خود شوید.
- پس از آنکه حجامت سیاتیک را انجام دادید تا مدت 24 ساعت نباید هیچ کار سخت و سنگینی انجام دهید.
سخن پایانی
ما به خوبی میدانیم که درد سیاتیک تا چه میزان آزاردهنده و ناخوشایند است؛ درک میکنیم اگر به سبب وجود چنین دردی، نتوانید مانند قبل به امور روزمره خود برسید و از لحظات زندگی خویش لذت ببرید؛ به همین سبب تلاش میکنیم اطلاعات جامع و کامل در مورد سیاتیک در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امروز نیز در این مقاله مبحثی به نام حجامت رگ سیاتیک را مورد بررسی قرار دادیم و شما را با شیوه انجام آن آشنا کردیم؛ همچنین در پایان نیز توصیههایی ارائه دادیم تا اگر قبل از حجامت کمر درد سیاتیک به آن توجه کنید به نتایج بسیار خوبی دست مییابید در پایان باید به این موضوع اشاره کنیم که هرگز درد سیاتیک خود را به حال خود رها نکنید؛ اگر احساس میکنید که پس از چند روز استراحت و درمانهای خانگی، هنوز درد سیاتیکتان به قوت خود باقی است، حتماً از یک متخصص ارتوپد برای درمان این مشکل کمک بگیرید.
جراح و متخصص ارتوپدی – جراحی های فوق تخصصی دست و زانو