عمل تنگی کانال نخاع با پلاتین

همه‌چیز درباره عمل تنگی کانال نخاع با پلاتین

تنگی کانال نخاع عارضه‌‎ای جدی است که در صورت عدم درمان یه‌موقع و مناسب به مشکلات خطرناکی از جمله معلولیت منجر می‌شود. روش‌های متفاوتی برای درمان تنگی نخاع وجود دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به عمل تنگی نخاع با پلاتین اشاره کرد. این عمل یک روش جراحی پیشرفته محسوب می‌شود که به علت استفاده از تجهیزات مناسب، دانش و دقت بالا کمک شایانی به بهبود این بیماری می‌کند و بسیاری از عوارض جانبی درمان را کاهش می‌دهد. داشتن اطلاعات کافی در مورد عمل تنگی کانال نخاع با پلاتین حائز اهمیت است. در ادامه‌ی این مقاله به عمل تنگی نخاع با پلاتین و هرچیزی که لازم است درباره‌ی آن بدانید پرداخته‌ایم.

عمل تنگی کانال نخاع

انواع تنگی کانال نخاعی

انواع تنگی کانال نخاعی به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • تنگی در مهره‌های گردنی

در این شرایط، باریک‎شدن قسمت ستون فقرات در گردن رخ می‎دهد.

  • تنگی در مهره‌های کمری

در تنگی کانال کمری ریشه‌های اعصاب نخاعی در قسمت پایین کمر تحت فشار قرار می‌گیزند و این وضع مخصوصا در هنگام فعالیت ممکن است سبب ایجاد علائم درد سیاتیک مانند مورمور شدن، احساس ضعف یا بی حسی قسمت پایین کمر تا باسن و پاها باشد.

انواع جراحی برای تنگی کانال نخاعی

  • لامینکتومی

در این روش قسمت پشتی  مهره آسیب‌دیده از بین می‌رود. گاهی به لامینکتومی به عنوان جراحی برای رفع فشار شناخته می‌شود؛ زیرا با ایجاد فضای بیشتر در اطراف آن‎ها، فشار واردشده بر اعصاب کاهش می‌یابد. در بعضی موارد لازم است که آن مهره به مهره‌های مجاور با سخت افزار فلزی و پیوند استخوانی یا یه اصطلاح همجوشی ستون فقرات مرتبط شود تا از ستون فقرات محافظت شود. این روش لامینوتومی، فقط بخشی از لایه را از بین می‌یرد و به‌طور معمول یک سوراخ کاملاً بزرگ ایجاد می‌کند تا فشار را در یک نقطه خاص کم کند.

  • لامینوپلاستی

این عمل نوعی روش جراحی است که روی لایه‌ی لامینا یک لولا ایجاد می‌کند. در طی این فرایند، فضای داخل کانال نخاعی باز می‌شود. از این روش برای از بین بردن تنگی کانال نخاع در ستون فقرات گردنی استفاده می‌شود. با قراردادن فلز، شکاف موجود در قسمت باز‎شده‌ی ستون فقرات از بین می‌رود.

جراحی لامینوپلاستی کانال نخاع

  • جراحی کم تهاجمی

در این روش جراحی عارضه‌ی ایجاد شده را طوری از بین می‌برند که آسیب به بافت‌های سالم اطراف کاهش بیابد.

  • فیوژن

در حالی که فیوژن یک روش مفید برای ایجاد ثبات در ستون فقرات و کاهش درد است، اما بعد از عمل جراحی عوارضی مانند درد و التهاب ایجاد می‎کند؛ به همین علت غالبا آن را گزینه‌ی آخر برای جراحی در نظرمی‌گیرند. تجربه نشان داده است که یک رویکرد کم تهاجمی علاوه بر کاهش نیاز به همجوشی ستون فقرات منجر به زمان بهبودی کوتاه‌تر آن می‌شود.

در اکثر موارد، این عمل به کاهش علائم تنگی ستون فقرات کمک می‌کند. اما علائم برخی از افراد بدون تغییر باقی  می‌ماتد و بعد از عمل جراحی حتی بدتر نیز می‌شود. سایر خطرات جراحی شامل عفونت، پارگی در غشای پوشاننده‌ی نخاع، لخته شدن خون در ورید پا و وخامت عصبی است.

مشکل کمر درد یا دیسک کمر دارید؟
با پزشک متخصص تماس یگیرید
 

روش تشخیص انجام عمل تنگی کانال نخاع

متخصص ابتدا علائم و سابقه‌ی پزشکی شما را یه‌طوز کامل بررسی می‌کند و در طول ستون فقرات شما را به دقت معاینه می‌کند. پزشک بر نواحی مختلف ستون فقرات فشار وارد می‌کند تا اثر فشار را مشاهده کند. بنابراین، ممکن است از شما بخواهد تا در جهات متفاوت خم شوید تا گیری‌های مختلف ستون فقرات که باعث ایجاد درد یا علائم دیگر می‌شود را شناسایی کند. همچنین حفظ تعادل ، نحوه‌ی حرکت و راه رفتن همچنین توان بازو و پاهای شما مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پس از انجام معاینه‌ی فیزیکی و نیاز به اطلاعات بیشتر، از روش‌های تصویربرداری استفاده می‌شود. از روش‌های رایج تصویربرداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سی تی اسکن
  • دیسکوگرافی
  • اشعه ایکس
  • مطالعات هدایت عصبی
  • الکترومیوگرافی

پلاتین ستون فقرات چیست؟

پلاتین یک فلز قلیایی است که به عنوان ابزار جراحی در برخی موارد استفاده می‌شود. این فلز خواص ضد باکتریایی ضد التهابی دارد. به همین علت در جراحی‌های ستون فقرات بسیار کاربرد دارد.

پلاتین به منظور مقاوم ‎ساختن هر نقطه از ستون فقرات و بدن به کار برده می‌شود. پلاتین موادی از جنس تیتانیوم است که در عین داشتن مقاومت بالا، سبک بوده و در هر ناحیه از اسکلت بدن که نیاز به مقاوم‌سازی باشد به کار می‌رود.

هدف پلاتین تقویت ساختار کمر است. بنابراین، از نظر بیولوژیکی خنثی ساخته شده‎ است. این وضعیت باعث شده است که یک‎بار در موضع مورد نظر قرار می‎گیرند و برای همیشه در بدن بیمار باقی می‌مانند. همانطور که پلاتین باعث استحکام در ستون فقرات بیمار می شود، ممکن است بعد از جراحی عوارض آن در کمر نمایان شود.

گذاشتن پلاتین در کمر

پلاتین برای رفع جه مشکلاتی به کار برده می‌شود؟

  • صدمات از جمله دررفتگی و شکستگی
  • فرآیندهای دژنراتیو یا فرسایش بافت و سلول‎ها
  • نقص های مادرزادی و اکتسابی ستون فقرات از جمله بدشکلی اسکولیوز
  • تنگی کانال نخاعی
  • دیسک
  • نئوپلاسم‌های ستون فقرات
  • تشکیل مفاصل کاذب
  • شکستگی استخوان در ناحیه‌ی کمر
  • ناهنجاری‌های استخوانی
  • سرطان استخوان
  • آسیب‌های ناشی از تصادف و فرورفتگی استخوان در نواحی کمر
  • بیماری‌های عفونی

چرا عمل تنگی کانال نخاعی با پلاتین؟

در عمل تنگی کانال نخاع قسمتی از استخوان‌های اطراف کانال نخاعی بریده می‌شوند و رباط‎‌های سفت و بزرگ‌شده خارج می‌شوند تا فشار از روی عناصر عصبی به مقدار زیادی کاسته شود. در این عمل میزان تراشیدن استخوان‌ها و برداشتن رباط‌ها باید به مقداری باشد که سبب ناپایداری ستون فقرات نشود، اگر غیر از این باشد به غیر از آزاد کردن عناصر عصبی، چاره‌ای جز عمل کانال نخاع با پلاتین برای ثابت کردن مهره‌های ناپایدار وجود ندارد.

اگرچه استفاده از پلاتین باعث محدود شدن حرکت کمر می‎شود و به مراقبت‌های بیشتری بعد از عمل نیاز دارد اما گاهی تنها راه نجات بیمار از شرایط بغرنج این بیماری همین است. امروزه گاها به شکل نامتعارف و بیش از حد از پلاتین‌گذاری در جراحی‌های ستون فقرات به خصوص عمل تنگی نخاع از پلاتین استفاده می‌شود که عوارض و نتایج غیرقابل بازگشتی در آینده برای بیمار به همراه خواهد داشت.

پلاتین تنگی کانال نخاع

از سوی دیگر، بیمارانی که به جز تنگی کانال نخاعی دچار ناپایداری و لقی در مهره کمری نیز هستند، بکارگیری پلاتین برای ایجاد استحکام و ثبات مهره‌ها کاملا ضروری و اجتناب ناپذیر است و عدم ایجاد ثبات ممکن است در آینده سبب تشدید ناپایداری و نیاز شدید به جراحی مجدد شود.

عمل جراحی باز روشی است که به ایجاد پایداری در ستون فقرات و رفع فشار کمک می‌کند. امروزه تشخیص پزشک قبل از تجویز عمل تنگی نخاع با پلاتین از روش‌های کم تهاجمی به منظور دستیابی به اهداف درمان و کاهش ریسک لخته شدن، کاهش ریسک عفونت و کوتاه‌تر شدن دوران بهبود بیماری استفاده می‌شود.

مشکل کمر درد یا دیسک کمر دارید؟
با پزشک متخصص تماس یگیرید
 

بهترین جراح برای عمل تنگی کانال کیست؟

بهترین جراح برای عمل تنگی کانال نخاع، کسی است که دانش و تجربه کافی در انجام این نوع جراحی را داشته باشد. بنابراین، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات بهترین گزینه برای این امر است. برای پیدا کردن بهترین جراح برای انجام این عمل، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

جراح تنگی کانال نخاع

  • مشاوره با پزشک معتمد خود: پزشک خانواده یا پزشکی که مورد اعتماد شما است، می‌تواند شما را به جراحان متخصص در زمینه‌ی مد نظرتان معرفی کند.
  • مراجعه به بیمارستان‌های معتبر: بیمارستان‌های معتبر که دارای سوابق درخشان و کادری از جراحان متخصص و باتجربه در این زمینه هستند.
  • مراجعه به انجمن‌های تخصصی و پزشکی: انجمن‌های تخصصی پزشکی ممکن است فهرستی از جراحان متخصص برای انواع عمل جراحی تنگی کانال نخاعی داشته باشند.
  • مشاوره با بیماران دیگر: اگر فرد بیمار از دیگر افرادی که تحت این عمل جراحی قرار گرفته‌اند صحبت کنند، ممکن است گزینه‌ی مناسب خود را برای انجام این جراحی پیدا کنند.

هرچند پیدا کردن بهترین جراح برای عمل‌های تنگی کانال نخاعی مهم است، اما نکته‌ی مهم و حائز توجه این است که نتایج جراحی به دلیل عوارض، شرایط و شدت بیماری بعد از جراحی در وضعیت فرد بیمار متفاوت است. بنابراین، قبل از تصمیم‌گیری در مورد عمل جراحی و جراح، بهتر است با پزشک متخصص خود به خوبی مشورت کنید.

قبل از عمل تنگی نخاع چه اقداماتی لازم است؟

همانطور که می‌دانید عمل تنگی کانال نخاع با استفاد از پلاتین نیاز به مراقبت‌‎های خاص قبل و بعد از عمل دارد. برای موفقیت هرچه بیشتر این عمل جراحی، لازم است قبل از جراحی نکات زیر را رعایت کنید:

  • حدود ۶ ساعت قبل از جراحی با نظر و توصیه‌ی پزشک چیزی نخورید و ننوشید.

  • رژیم غذایی خود را متعادل نگاه دارید و به‌طور منظم ورزش کنید.

  • قبل ازعمل، فرم رضایت‌نامه و دستورالعمل‎های لازم را به دقت مطالعه کنید تا از خطرات احتمالی عمل جراحی مطلع باشید.

  • برای بهبودی سریعتر بعد از عمل و کم کردن خطر عوارض آن سعی کنید وزن خود را کم کنید.

  • اگر سیگار می‌‎کشید، برای مدتی آن را کنار بگذارید.

چند روز یا چند هفته قبل از عمل برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. در طول این ملاقات پزشک متخصص برای انجام آزمایش‌ خون، اسکن و MRI را برایتان تجویز می‌کند.

مراقبت‌های لازم بعد از عمل تنگی کانال نخاعی با پلاتین

بعد از انجام عمل تنگی کانال نخاع، مراقبت‌های مشخصی لازم است تا به روند بهبودی بیمار در اسرع وقت کمک کند و عوارض بعد از جراحی به مقدار قابل قبولی کاهش یابد. برخی از این مراقبت‌ها شامل موارد زیر می‌شود.

پلاتین در عمل تنگی کانال نخاعی

  • استراحت کردن

استراحت کافی پس از عمل تنگی نخاع می‌تواند باعث بهبود بیماری شود.

  • تغذیه

تغذیه‌ی مناسب زیر نظر پزشک از اهمیت بالایی برخوردار است تا بدن بیمار توان بیشتری برای مقابله با عوارض جراحی داشته باشد. بیمار باید با مصرف مواد غذایی با کیفیت که ترکیبی از پروتئین‌ها ویتامین‌ها و مواد معدنی است، انرژی و قوت لازم خود را به‌دست آورد.

  • کنترل درد

درمان درد پس از جراحی بسیار مهم است تا بیمار بتواند روال مناسب بهبود خود را ادامه دهد. داروهای ضد درد در این شرایط برای کاهش درد به کار می‌روند.

  • تمرین‌های فیزیکی

تمرین‌های فیزیکی یا بهترین ورزش برای تنگی کانال نخاعی که به صورت منظم و با توجه به وضعیت بیمار توسط متخصص تعیین می‌شود، به خوبی در روند بهبود عملکرد بیمار بعد از عمل جراحی و در طولانی مدت کمک می‌کند.

  • مراقبت‌ از زخم

در صورت زخمی بودن ناحیه‌ای که تحت جراحی قرار گرفته است، مراقبت‌هایی برای پیشگیری از عفونت در آن محل و تسریع در بهبودی لازم است.

  • پیگیری منظم

بعد از عمل تنگی نخاع، پیگیری روند درمان با پزشک و فیزیوتراپیست بسیار حائز اهمیت است تا فرایند بهبودی بیمار به خوبی پیش برود.

مشکل کمر درد یا دیسک کمر دارید؟
با پزشک متخصص تماس یگیرید
 

با درد کمر، گزگز و تورم بعد از عمل تنگی نخاع چه باید کرد؟

وجود درد در محل عمل تنگی نخاع با پلاتین تا چند هفته بعد از جراحی غیر قابل اجتناب است و نباید فرد را نگران کند. اگر درد پا کمتر شد یا بهبود یافت، یعنی عمل جراحی موفقیت‌آمیز بوده است. درد ایجادشده در محل جراحی به تدریج رو به بهبود خواهد رفت، اما گزگز پاها ممکن است از قبل عمل نیز وجود داشته باشد یا بعد از عمل خودش را نشان دهد. اگر شما مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت هستید، بخشی از این گزگز و خواب رفتگی می‌تواند در ارتباط مستقیم با آن پدید آید که در این حالت ممکن است به‌طور کامل برطرف نشود.

تورم بعد از عمل تنگی کانال نخاع

درد پاها ممکن است باعث تورم مختصری در آن‌ها شود که معمولا با بالا قرار دادن آن‌ها و خوابیدن بهتر می‌شود، اما تورم شدید، دردناک، ملتهب همراه با سفتی در عضلات خصوصا در یکی از پاها ممکن است نشانه‌ی اولیه در ایجاد لخته در عروق باشد و ذاتا مهم و گاها خطرناک است. این امر نیازمند توجه جدی، بررسی و درمان است.

در نهایت  بازگشت درد تیرکشنده به پاها بعد از بهبود یافتن اولیه بعد از عمل تنگی نخاع  لزوما نگران کننده نیست. بنابراین، ممکن است التهاب ریشه‌های عصبی بعد از جراحی رخ دهد و تا یکی دو هفته باعث این درد شود که به تدریج باعث کاهش التهاب و بهبودی می‌شود. درد پیش‌رونده همراه با احساس ضعف و اختلال در راه رفتن یا دفع ادرار بسیار مهم است و نیازمند ویزیت اورژانسی است.

عوارض عمل تنگی نخاع با پلاتین چیست؟

هیچ عمل جراحی بدون ریسک و خطر انجام نمی‌شود اما تمام تلاش تیم جراحی  انجام بهترین و بدون خطاترین عمل ممکن برای بیمار است. اما بیمار باید با آگاهی کامل نسبت به خطرات این جراحی تصمیم به انجام عمل بگیرد. عوارض بعد از این نوع جراحی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت

عفونت معمولا در ناحیه تحت جراحی اتفاق می‌افتد و با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و درمان به موقع و مناسب کنترل می‌شود.

  • خونریزی

خونریزی در ناحیه‎ی عمل جراحی ممکن است رخ دهد. بنابراین، نیاز به تزریق خون و مراقبت صحیح و دقیق دارد.

  • درد

درد در ناحیه‎ای تحت عمل، معمولا با مصرف داروهای مسکن به خوبی کنترل و رفع می‌شود.

  • اختلالات ادرار و مدفوع

ممکن است بعد از عمل جراحی تا مدتی اختلال در تخلیه‎ی مناسب ادرار و مدفوع در فرد بیمار پدید آید که به طور معمول بهبود پیدا خواهد کرد.

نکته‌ی مهم این است که در صورت بروز هرگونه عوارض و علائم نامطلوب بعد از جراحی، به جراح ستون فقرات خود مراجعه کنید.

رژیم غذایی و فعالیت روزانه بعد از عمل تنگی نخاع

هدف اصلی از انجام این جراحی بازگشتن فرد به فعالیت‎های روزانه و پرهیز از رخ دادن آسیب‌های جبران‌ناپذیر نخاعی و عصبی است. پس استراحت مطلق حتی روز بعد از عمل تحت هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اما تا زمان بهبود یافتن کامل زخم و التیام بافت‌های عمیق‌تر و عضلات که تقریبا 6 تا 8 هفته طول می‌کشد، از راه رفتن، نشستن و ایستادن به مدت طولانی، بالا و پایین رفتن از پله‌ها و نشستن در اتومبیل بیش از نیم ساعت تا یک ساعت پرهیز کنید.

خم و راست شدن به سمت جلو و چرخیدن روی کمر می‌تواند آسیب‌زننده باشد؛ ترجیح بر استفاده از سرویس بهداشتی فرنگی و خواندن نماز به‎ حالت نشسته و پشت میز به‌صورتی که مهر را بالا بیاورید و روی پیشانی قرار دهید

توجه داشته باشید که باید روی تخت با تشک ابری سفت یا پنبه‌ای استراحت کنید، طبق نظر پزشک مدتی سر کار نروید و به زندگی عادی در منزل با مراعات این موارد بازگردید. استراحت مطلق و بی‌حرکتی کامل یا فعالیت بیش از حد که سبب فشار به عضلات می‌شود می‌تواند باعث آسیب بیشتر کمر شود.

همچنین، تا حد امکان از مصرف سیگار به شدت پرهیز کنید زیرا برای ترمیم و جوش خوردن استخوان‌ها بسیار مهم تلقی می‌شود. خصوصا در بیمارانی که دچار پوکی استخوان نیز هستند، سیگار احتمال شکست درمان را چند برابر می‌کند. از سوی دیگر با داشتن رژیم‎ غذایی سرشار از پروتئین و ویتامین و چربی کمتر از افزایش وزن طی این دوران جلوگیری می‎شود.

استفاده از انواع بریس بعد از عمل تنگی کانال نخاع

معمولا لازم است دو تا چهار ماه بعد از عمل تنگی نخاع از بریس استفاده کنید و در این مدت هر ماه یا دو ماه یکبار توسط پزشک ویزیت شوید. بریس برای محدود کردن حرکات در زمان‌های مثل ایستادن، راه رفتن و نشستن کاربرد دارد و فشار ناحیه مورد جراحی را کم می‌کند. در بیشتر موارد در وضعیت دراز کش می‎توانید بریس را باز کنید. هدف اصلی استفاده از این محصولات محدود کردن حرکت خم شدن به جلو و عقب است. پس لازم است آن را محکم ببندید و به جز بستن کمربند سعی کنید در زمان نشستن و راه رفتن اصلا قوز نکنید.  از مناسب بودن سایز بریس اطمینان حاصل کنید وگرنه ممکن است باعث ایجاد زخم در بدن شما شود.

توجه داشته باشید هرگز روی شکم نخوابید و برای پایین آمدن از تخت ابتدا به سمت پهلو بچرخید، سپس از کسی کمک بگیرید و بریس یا کمر بند خود را ببندید. بعد با آویزان کردن پاها رو به پایین روی تخت بنشینید و بعد بایستید. برای خوابیدن روی تخت هم به صورت معکوس این ترتیب را رعایت کنید. سعی کنید بدون چرخیدن به پهلو از وضعیت خوابیده به حالت نشسته در نیایید و حتما از فرد دیگر یا دست‌هایتان برای پرهیز از فشار روی ستون فقرات در زمان بلند شدن استفاده کنید.

مشکل کمر درد یا دیسک کمر دارید؟
با پزشک متخصص تماس یگیرید
 

علائم خطرناک بعد از عمل تنگی نخاع

  • خروج ترشحات غیرعادی از محل زخم بعد از عمل
  • بروز تورم و التهاب غیرعادی با علائم ذکر شده در بالا در پاها و یا محل جراحی
  • تب‌های شدید که بیش تر از دو روز ادامه پیدا می‌کنند
  • سردردهای شدید و مداوم
  • بروز علائم حساسیت دارویی مثل قرمز شدن و خارش پوست و علائم گوارشی شدید
  • ناتوانی و بی‌اختیاری در دفع ادرار
  • بروز دردهای خیلی شدید و پیش‎رونده در پاها به خصوص اگر با ضعف همراه باشد

در عمل تنگی نخاع با پلاتین می‎توان از بی‎حسی موضعی استفاده کرد؟

خیر. از آن‎جاکه این روش با تعبیه‎ی پیچ و کارگذاشتن مهره‎ها در موضع مورد نظر همراه است، بنابراین نیاز به بیهوشی کامل بیمار دارد.

آیا خارج کردن پلاتین بعد از عمل تنگی نخاع خطرناک است؟

خارج کردن پلاتین از بدن عوارض زیادی به همراه دارد، بنابراین اگر بیمار علائم نگران‌کننده یا غیرعادی ندارد، اقدام به این کار منطقی نیست. بدن انسان با این آلیاژ سازگار است و نسبت به آن واکنش منفی نشان نمی‌دهد. همچنین این آلیاژ در داخل بدن انسان دچار خوردگی نمی‌شود.

برای کاهش درد ناشی از عمل تنگی کانال نخاع چه کنیم؟

درست است که از مهم‎ترین اهداف عمل تنگی نخاع با پلاتین کاهش درد است، اما هدف اصلی جراح جلوگیری از آسیب دیدن نخاع و اعصاب است. چراکه با پیش روی این عارضه، عصب و نخاع آسیب می‌بینند. اگر بعد از بررسی درد، عارضه‌ی به وجود آمده دلیل اصلی درد نباشد، از روش‎هایی نظیر استفاده از قرص‌های ضدالتهاب، تزریقات موضعی و فیزیوتراپی استفاده می‌شود. اگر پس از عمل احساس درد دارید، به متخصص مربوطه مراجعه کنید تا علت درد برای شما روشن شود و پزشک بهترین روش برای تسکین درد را به شما ارائه دهد.

جمع بندی

اگر تنگی کانال نخاعی در بیمار به مرحله‌ای رسیده باشد که پزشکان متخصص روش جراحی را تنها راه‌حل ممکن بدانند، ممکن است یکی از گزینه‌های درمانی برای فرد مبتلا عمل تنگی کانال نخاعی با پلاتین باشد. اگر پزشک متخصص به شما این روش را پیشنهاد کرد لازم است کلینیک مورد نظر و جراح مناسب خود را بیابید.

نکته حائز اهمیت این است که ستون فقرات ممکن است در اثر عمل جراحی ناپایدار شود. بنابراین، لازم است حتما پلاتین‌گذاری به منظور پایداری آن انجام شود. فراموش نکنید اولین قدم برای درمان بیماری تنگی کانال نخاعی انتخاب جراح حاذق است که بتواند دلایل بروز این تنگی کانال نخاعی را به درستی تشخیص دهد و روش و جراحی مناسب برای بیمار را برگزیند.

توجه داشته باشید با اینکه عمل تنگی کانال نخاع با پلاتین به بهترین شکل می‌تواند علت بیماری را برطرف کند، نیازمند آمادگی‌های قبل از عمل و مراقبت‌های بعد از عمل است تا آن‎چه را که جراح انجام داده است تکمیل کند. بنابراین، اگر قصد دارید این عمل جراحی را انجام دهید حتماً پیش از اقدام با پزشک مشورت کنید و اطلاعات جامعی درباره‌ی نسبت به شرایط خود پیدا کنید.

مشکل کمر درد یا دیسک کمر دارید؟
با پزشک متخصص تماس یگیرید