سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب از علائمی است که میتواند به هم مرتبط باشد. درواقع احساس درد قلب و دست چپ دردناک همراه با برخی علائم نظیر درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق سرد و غیره حتی میتواند نشانه یک حمله قلبی یا نزدیک شدن به آن باشد؛ اما گاهی نیز گزگز شدن مربوط به آسیبهای اسکلتی و عضلانی و فشارهایی است که بر اعصاب محیطی دست وارد شده است. اگر میخواهید بدانید علت سوزن سوزن شدن دست چپ چیست و چطور میتوان از آن جلوگیری کرد تا پایان این مطلب علمی_پزشکی که توسط تیم دکتر ارتوپد گردآوری شده است را مطالعه بفرماید، دقت داشته باشید این مطلب و راهکارهای درمانی ذکر شده در ادامه، صرفا جهت آگاهی شما نوشته شده است لذا از درمان خودسرانه بپرهیزید و جهت درمان حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
فهرست مطالب
- 1 علت سوزن سوزن شدن دست چیست؟
- 2 منظور از ارتباط سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب چیست؟
- 3 علت سوزن سوزن شدن دست چپ چیست؟
- 4 علت سوزن سوزن شدن و سر شدن دست چپ
- 5 علل درد و سوزن سوزن شدن دست چپ
- 6 چند روش برای درمان درد قلب و دست چپ با علائم سوزن سوزن دست
- 7 روش های درمان سوزن سوزن شدن دست چپ
- 8 چه زمانی باید برای سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب به پزشک مراجعه کرد؟
- 9 سخن آخر
علت سوزن سوزن شدن دست چیست؟
در ابتدا به طور کلی به علت سوزن سوزن شدن دست و پا می پردازیم، گزگز دست و پا ممکن است به علت رعایت نکردن نحوه درست خوابیدن ونشستن باشد که در این صورت بعد از مدت زمان اندکی مشکل رفع خواهد شد، این حالت که عموما با عنوان «خواب رفتن دست و پا» شناخته میشود، نگران کننده نیست با این حال، برخی از علل گزگز دست و پا جدیتر بوده و نیازمند تشخیص و درمان مناسب میباشند، در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی عوامل مهمتر و جدی تری که نیاز به درمان، مراقبت و توجه خاص دارند بپردازیم.
منظور از ارتباط سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب چیست؟
گاهی مشکلات و ناراحتیهای قلبی و عروقی میتوانند خود را به شکل سوزن سوزن، گز گز و یا بی حسی در دست بروز دهد، در چنین شرایطی جدی گرفتن هر علائم ساده نیز میتواند نجات بخش باشد. از همین رو توصیه میشود در صورت داشتن سوابق خانوادگی بیماریهای قلبی و عروقی و یا تشخیص مشکلات قلبی در گذشته بروز چنین علائمی را جدی بگیرید.
علت سوزن سوزن شدن دست چپ چیست؟
اکثر مردم گاهی اوقات احساس گز گز شدن در پاها یا دستهای خود را تجربه میکنند. گزگز در پا یا دست ممکن است احساس ناخوشایندی ایجاد کند، اما علت آن معمولاً جدی نیست. بااینحال، اگر پاها یا دستها اغلب گزگز میشوند، ممکن است نتیجه یک بیماری زمینهای جدی باشد که نیاز به مراجعه به متخصص دارد.
دلایل زیادی وجود دارد که میتواند منجر به سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب شود و باید بگوییم بله این دو میتوانند باهم مرتبط باشند؛ اما معمولاً اگر علت اصلی مشکلات اسکلتی و عضلانی مربوط به ارتوپدی باشد قلب دچار مشکل جدی نشده است و تنها ممکن است بخصوص در ورزشکاران تحت تأثیر قرار بگیرد.
اگر فردی در وضعیت غیرعادی بنشیند یا بخوابد، ممکن است به عصبهای دست خود فشار وارد کند و باعث احساس سوزن سوزن شدن در پا یا دست شود که معمولاً با اصطلاح خواب رفتن دستوپا نیز آن را میشناسیم. این حالت اغلب با حرکت دادن دست خوابرفته بهبود پیدا میکند؛ اما برخی از علل گزگز در دستها جدیتر هستند و ممکن است نیاز به تشخیص و درمان مناسب توسط متخصص ارتوپد داشته باشند.
در مورد علل احتمالی گز گز شدن دست چپ و مشکل قلب باید بگوییم که بسیاری از علل احساس سوزن سوزن شدن با وضعیتی به نام نوروپاتی محیطی مرتبط هستند. این شرایط یک نوع آسیب عصبی است که منجر به سوزن سوزن یا گز گز شدن و بیحسی در دستها و پاها میشود.
شرایط مختلف منجر به نوروپاتی محیطی میشود. علل نوروپاتی محیطی و سایر دلایلی که ممکن است پاسخی برای سؤال علت سوزن سوزن شدن دست چپ چیست باشند، عبارتاند از:
-
سوزن سوزن شدن دست چپ به دلیل حمله قلبی
حمله قلبی میتواند با انسداد یکی از شریانهای کرونری و جلوگیری از خونرسانی به قلب ایجاد شود. این کاهش خونرسانی میتواند منجر به بیحسی یا احساس سوزن سوزن در دست چپ و قلب شود که یک وضعیت کاملاً اورژانسی است. سایر علائم میتواند احساس درد یا فشار در قفسه سینه، صورت، بازو، گردن و یا کمر، تنگی نفس، سرگیجه و حالت تهوع باشد.
-
سکته مغزی
اگر یکی از عروق مغز دچار انسداد شود، درصورتیکه خون و اکسیژن کافی به مغز نرسد، سکته مغزی رخ میدهد. سکته مغزی ممکن است باعث بیحس شدن یا سوزن سوزن شدن قسمتهای مختلف بدن ازجمله دست چپ و قلب شود. علائم دیگر سکته مغزی نیز شامل اختلال در تعادل و هماهنگی بدن، سردرد و سرگیجه، مشکل در تکلم و غیره میباشد و اکثراً تنها یک سمت بدن را درگیر میکند.
-
مشکلات ستون فقرات
مشکلات ستون فقرات از مشکلات سیستم اسکلتی و عضلانی است که میتواند باعث فشرده شدن اعصاب محیطی در گردن شود و باز هم میتواند یکی از عوامل احتمالی سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب باشد. ازجمله دیگر علائم این شرایط نیز میتوان به درد یا اسپاسم گردن، گرفتگیهای عضلانی، سرگیجه یا ضعف عضلانی و سردرد اشاره کرد. از مهمترین مشکلات ستون فقرات که میتوانند این علائم را ایجاد کنند، عبارتاند از:
-
اسپوندیلوز (آرتروز) گردن
-
ساییدگی طبیعی غضروف و دیسکها
-
آسیب به رباطها و استخوانهای گردن
-
فتق دیسک یا بیرونزدگی دیسک در قسمتهای مختلف ستون فقرات بخصوص گردن
-
تنگی کانال نخاعی در گردن
-
فشردگی عصبها
یک فرد ممکن است به دلیل گیرکردن عصب در پشت دچار گزگز شدن در پاها یا دستان خود و سوزن سوزن در دست چپ شود. این شرایط ممکن است درنتیجه جراحت یا تورم اتفاق افتاده باشد. سایر علائم ایجاد فشار بر عصبها شامل درد و محدودیت حرکتی است. درمان آن نیز به علت ایجاد فشردگی و عصبی که دچار فشردگی شده است بستگی دارد و در این شرایط درمان درد قلب و دست چپ میتواند شامل دارو، فیزیوتراپی و حتی جراحی باشد.
-
سموم
قورت دادن یک ماده سمی یا جذب سمی از طریق پوست در قسمتهای مختلف بدن میتواند منجر به گزگز یا سوزن سوزن شدن شود. ازجمله سمومی که این حالتها را ایجاد میکنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
آرسنیک
-
تالیم
-
ضد یخ
درمان قرار گرفتن در معرض سم باید فوراً در اورژانس انجام شود و به ماده سمی مورد استفاده بستگی دارد.
-
مصرف بیشازحد الکل
الکل یک سم است و میتواند به بافتهای عصبی دست آسیب برساند. بهطورکلی نیز میتواند منجر به آسیبهای قلبی شود؛ بنابراین احتمال دارد که علت سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب مصرف زیاد الکل باشد. نوشیدن بیشازحد الکل ممکن است منجر به نوعی نوروپاتی محیطی به نام نوروپاتی الکلی شود.
این وضعیت میتواند باعث درد و گزگز شدن یا سوزن سوزن در اندامهای مختلف مانند دستها و پاها شود؛ زیرا در این شرایط اعصاب محیطی توسط الکل آسیب دیدهاند. معمولاً افرادی که به مدت طولانی الکل مصرف میکنند بیماری نوروپاتی الکلی را نیز تجربه خواهند کرد. مهمترین روش درمان درد قلب و دست چپ ناشی از نوروپاتی الکلی، ترک الکل است.
-
اضطراب
افرادی که دائماً اضطراب دارند میتوانند دچار نوعی از مشکلات قلبی مانند حملات پانیک شوند که ممکن است منجر به سوزن سوزن شدن دست چپ شود. این شرایط منجر به تنفس کوتاه و سریع شده که تهویه بیشازحدی را ایجاد میکند. درنتیجه منجر به عدم تعادل در سطح دیاکسید کربن و اکسیژن میشود که ممکن است منجر به گزگز شدن شود.
سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب در کنار علائم اضطراب ممکن است از نظر روانی باهم مرتبط باشند. به همین دلیل است که وقتی فردی احساس اضطراب میکند، ممکن است بیشتر از احساسات بدنی خود آگاه شود.
درمانهای اضطراب بخصوص در صورت بروز حملات پانیک عبارتاند از:
-
درمان شناختی رفتاری
-
گفتاردرمانی
-
داروهای ضد اضطراب و آرامکننده قلب
-
فعالیتهای رفاهی، مانندیوگا، مدیتیشن و ذهن آگاهی
-
بارداری
سوزن سوزن شدن دستها و پاها اغلب در زمان بارداری یکی از علائم رایج است؛ زیرا رحم ممکن است بر روی اعصاب پاهای فرد در هنگام رشد کودک فشار بیاورد. همچنین جریان خون در بعضی از قسمتهای بدن ممکن است بهخوبی انجام نشود و فرد خیلی سریع بعد از قرارگیری در یک حالت دچار خوابرفتگی اندام خود شود. هیدراته ماندن، تغییر وضعیت و استراحت مناسب میتواند به تسکین این حس کمک کند. در شرایط زیر نیز باید به متخصص زنان خود مراجعه کرده و علائم را گزارش دهید:
-
سوزن سوزن شدن از بین نمیرود.
-
اندامها احساس ضعف میکنند.
-
دستها یا پاها بیشازحد متورم شدهاند.
اگر فردی باردار است و احساس سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب را تجربه میکند، پزشک باید او را ارزیابی کند تا مطمئن شود که مشکل دیگری وجود ندارد.
-
آسیب فشاری مکرر
در پاسخ به سؤال علت سوزن سوزن شدن دست چپ چیست باید بگوییم آسیب فشاری مکرر یا RSI ممکن است باعث سوزن سوزن شدن در دست شود. RSI زمانی اتفاق میافتد که فرد فعالیتهای تکراری را برای مدت طولانی و بدون استراحت مانند برخی از فعالیتهای ورزشی انجام دهد.
RSI همچنین بهعنوان اختلال اندام فوقانی مرتبط با کار شناخته میشود و میتواند نتیجه وضعیت نامناسب بدن در طول ساعتهای طولانی فعالیت باشد. این وضعیت بیشتر بر قسمتهای زیر تأثیر میگذارد:
-
مچ دست و دست
-
ساعد و آرنج
-
گردن و شانهها
سایر علائم RSI احتمالاً شامل موارد زیر باشد:
-
درد
-
حساسیت به لمس
-
سفتی یا سختی
-
حالت ضربان دار
-
ضعف در اندام
-
گرفتگی
بهترین روشهای درمانی RSI عبارتاند از:
-
داروهای ضدالتهابی
-
بستههای سرد
-
تکیهگاههای الاستیک
-
کمبود ویتامین
تغذیه نامناسب شما بهسادگی میتواند مهمترین علت سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب شود. کمبود ویتامین های E، B-1، B-6، B-12 یا نیاسین معمولاً منجر به احساس سوزن سوزن شدن در اندام مختلف میشوند، زیرا این ویتامینها برای عملکرد اعصاب محیطی، حیاتی هستند.
بخصوص کمبود ویتامین B-12 که نوعی کمخونی را نیز ایجاد میکند ممکن است منجر به نوروپاتی محیطی و علائم آن نظیر سوزن سوزن شدن دست چپ شود. سایر علائم عبارتاند از:
-
سرگیجه
-
تنگی نفس
-
خستگی
-
سردرد
-
مشکلات گوارشی
-
درد قفسه سینه
-
حالت تهوع
-
کبد بزرگشده
کمبود ویتامین را میتوان با خوردن یک رژیم غذایی سالمتر یا با مکملهای غذایی تحت نظر متخصص درمان کرد.
-
بیماری ام اس
مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری طولانیمدت عصبی است که مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار میدهد. به گفته انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس، بیحسی، سوزن سوزن شدن یا گزگز در دستها و پاها یکی از علائم اولیه ام اس است که بیشتر در پاها دیده میشود.
افراد مبتلابه این عارضه ممکن است قبل از تشخیص بیماری، حالت سوزن سوزن شدن یا گزگز را بهصورت دائمی یا رفت و برگشتی تجربه کنند. گاهی نیز علائم بهقدری شدید است که فرد نمیتواند روی پای خود بایستد و ناخواسته زمین میخورد.
سایر علائم ام اس نیز عبارتاند از:
-
مشکلات بینایی
-
دردهای مختلف و بیدلیل
-
اسپاسمهای عضلانی
-
خستگی
-
سرگیجه
-
مشکل در تعادل و حرکت
-
مشکلات مثانه
-
اختلال عملکرد جنسی
-
مسائل شناختی
در صورت وجود این علائم و مشکوک بودن به ام اس باید در اسرع وقت به متخصص مراجعه کنید تا هرچه زودتر تشخیص انجام شود؛ زیرا تشخیص به هنگام میتواند تأثیر زیادی در روند درمانی و کنترلی ام اس داشته باشد.
درمانهای ام اس عبارتاند از:
-
دورههای کوتاهمدت داروهای استروئیدی
-
درمانهای خاص علائم
-
درمانهای اصلاح کننده بیماری
-
مصرف برخی از داروها
مصرف برخی از داروها بخصوص برخی از داروهای قلبی میتواند عوارض جانبی متفاوتی را ایجاد کند که یکی از این عوارض نیز سوزن سوزن شدن دست چپ در اثر مشکل قلبی است. مهمترین داروهایی که ممکن است باعث این علامت شوند، عبارتاند از:
-
داروهای درمان سرطان
-
داروهای درمان ایدز
-
داروهای درمان اچآیوی
-
داروهای درمان تشنج
-
داروهای درمان برخی شرایط قلبی
-
داروهای درمان فشارخون بالا
-
عفونتها
برخی از عفونتها باعث التهاب اعصاب محیطی در اندام مختلف مانند دستها میشوند. این التهاب ممکن است منجر به سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب یا احساس گزگز در پاها شود.
عفونتهایی که بیشتر این علائم را ایجاد میکنند، عبارتاند از:
-
اچآیوی
-
ایدز
-
هپاتیت Bو C
-
بیماری هانسن (جذام)
-
زونا
-
بیماری لایم
هرکسی که مشکوک به عفونت است باید با پزشک خود صحبت کند تا بتواند آزمایشات مناسب مانند آزمایش خون را انجام دهد و تشخیص نهایی صورت گیرد. پس از تشخیص عفونت، پزشک میتواند بهترین روش درمان درد قلب و دست چپ را برای شما توصیه کند.
-
نارسایی کلیه
گزگز یا سوزن سوزن شدن در پاها یا دستها ممکن است نشانهای از نارسایی کلیه باشد. دیابت و فشارخون بالا که مربوط به بیماریهای قلبی نیز میباشد هر دو خطر نارسایی کلیه را افزایش میدهند.
سایر علائم نارسایی کلیه که ممکن است تجربه شوند، عبارتاند از:
-
گرفتگی
-
انقباضات عضلانی
-
ضعف عضلانی
در صورت مشکوک بودن به نارسایی کلیه حتماً به پزشکی باتجربه در این زمینه مراجعه کنید؛ زیرا نارسایی کلیه یک بیماری جدی است که اگر پیشروی کند تنها راه کنترل و درمان آن دیالیز و پیوند کلیه است.
-
بیماریهای خودایمنی
برخی از بیماریهای خودایمنی نیز ممکن است باعث گزگز در پاها یا دستها شوند. در بیماری خودایمنی، بدن بهاشتباه به خودش حمله میکند و میتواند بسیار خطرناک باشد. ازجمله بیماریهایی که میتوانند با سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب خود را نشان دهند، عبارتاند از:
-
لوپوس
-
بیماری سلیاک
-
روماتیسم مفصلی
درمان بیماریهای خودایمنی شامل دارو و تغییرات رژیم غذایی برای بیمار است.
-
دیابت
دیابت باعث افزایش بیشازحد قند خون میشود که ممکن است منجر به آسیبهای عصبی شود. افراد مبتلا به دیابت ممکن است احساس سوزن سوزن شدن مداوم در دستها یا پاها را تجربه کنند که به آن نوروپاتی دیابتی گفته میشود. این وضعیت بیشتر در بیمارانی رخ میدهد که بهدرستی قند خون خود را با اصلاح سبک زندگی کنترل نکردهاند.
سایر علائم دیابت عبارتاند از:
-
احساس تشنگی شدید
-
ادرار مکرر
-
افزایش گرسنگی
-
خستگی
-
تاری دید
-
زخمهای پوستی که بسیار دیر التیام مییابند.
-
کاهش وزن غیر قابل توضیح
بهترین روشهای درمان و کنترل دیابت عبارتاند از:
-
داروها، ازجمله انسولین برای کنترل قند خون
-
تغییرات رژیم غذایی
-
ورزش
-
بیماری شریان محیطی
بیماری شریان محیطی یا PAD بر سیستم گردش خون تأثیر میگذارد و باعث باریک شدن رگهای خونی میشود. این وضعیت ممکن است منجر به گردش خون ضعیف شود که میتواند باعث سوزن سوزن شدن دست چپ شود.
اگر PAD درمان نشود ممکن است منجر به سکته مغزی یا حمله قلبی به دلیل تجمع پلاک در شریان ها شود؛ بنابراین در صورت بروز علائم آن حتماً برای تشخیص و درمان درد قلب و دست چپ پیگیری کنید. درمانها شامل داروها، تغییر شیوه زندگی یا جراحی است.
علت سوزن سوزن شدن و سر شدن دست چپ
علت سوزن سوزن شدن و سر شدن دست چپ می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. بنابراین بایستی برای علت دقیق این عارضه و اقدام برای درمان آن هر چه سریع تر به پزشک مراجعه فرمایید. زیرا این عارضه می تواند نشانه ای از بیماری جدی باشد و در ادامه به برخی از این علت ها اشاره خواهیم کرد :
- دیابت
- فتق دیسک
- سندروم گیر افتادن عصب
- بیماری های سیستمیک
- فقر ویتامین
- مسمومیت
- عفونت
- بیماری های خود ایمنی
- مشکلات مادر زادی
- بیماری لایم
- سندرم تونل کارپال
- سکته مغزی خفیف و حمله ایسکمی گذرا
علل درد و سوزن سوزن شدن دست چپ
گردش خون ضعیف : گردش خون ضعیف، علاوه بر اینکه سبب سرد شدن دست و پا می شود، در حرکات سریع دست و پا نیز اختلال ایجاد می کند و سبب ایجاد زخم های استاز وریدی نیز می شود. برای بهبود این عارضه می توانید از نرمش های مخصوص استفاده کنید که سبب افزایش گردش خون می شوند مانند:
- شنا
- کوهنوردی
- پیاده روی
سکته ی مغزی : مغز انسان فعالیت های حسی و حرکتی بدن را کنترل می کند و سکته ی قلبی سبب ایجاد بی حسی و کاهش عملکرد قسمتی از بدن می شود که مرکز کنترل آن در مغز دچار آسیب شده باشد.
چند روش برای درمان درد قلب و دست چپ با علائم سوزن سوزن دست
برخی از تکنیکهای ساده میتواند به از بین بردن سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب بهصورت موقت کمک کند؛ اما درنهایت شما باید توسط متخصص دست و قلب ارزیابی شوید تا علت اصلی تشخیص داده شده و درمانهای تخصصی انجام شود. در اینجا 5 مرحله برای امتحان وجود دارد که برایتان خواهیم گفت:
-
فشار را از روی ناحیه مورد نظر بردارید.
برداشتن فشار از عصب آسیبدیده به آن اجازه میدهد تا عملکرد طبیعی خود را بازیابد. اعصاب اکسیژن دریافت میکنند، بنابراین تأمین خون سالم و غنی از اکسیژن برایشان بسیار مهم است. سعی کنید اندامی را که شما را آزار میدهد آزاد کنید و مطمئن شوید که هیچچیزی به آن فشار وارد نمیکند. این شرایط ممکن است به معنای باز کردن پاهای خود یا اجتناب از تکیه دادن به یک بازو باشد.
-
حرکت کنید.
حرکت کردن میتواند گردش خون را بهبود بخشد و احساسات ناراحت کنندهای را که تجربه میکنید بخصوص در صورت خواب رفتن، تسکین دهد. همانطورکه جریان خون شروع به بهبود میکند، ممکن است ناحیه مورد نظر برای چند دقیقه کمی گرمتر و نسبتاً خاردار شود ولی کمکم بهبود پیدا میکند و به وضعیت عادی برمیگردد.
-
مشتهای خود را گرهکرده و باز کنید.
اگر احساس سوزن و سوزن روی دستهایتان تأثیر میگذارد، سعی کنید مشتهایتان را گره کرده و سپس باز کنید. این حرکت میتواند بهسرعت خون را به جریان بیندازد و اعصاب را راحت کند.
-
انگشتان پا را تکان دهید.
اگر احساس سوزن و سوزن روی پاهای شما تأثیر میگذارد، سعی کنید انگشتان پا را تکان دهید. این کار میتواند خون شما را به حرکت درآورد و به بهبود گردش خون کمک کند که میتواند احساسات ناخوشایند را متوقف کند.
-
سر خود را به پهلو تکان دهید.
اگر احساس سوزن و سوزن روی بازوهای دست چپ یا راست شما تأثیر میگذارد، تکان دادن آرام سر ممکن است به کاهش فشار در اطراف اعصاب گردن کمک کند.
روش های درمان سوزن سوزن شدن دست چپ
رویکردهای زیر ممکن است به جلوگیری از ایجاد حس گز گز شدن قبل از شروع کمک کند:
انجام ماساژ توسط افراد ماهر
ماساژ میتواند تنش عضلانی را کاهش دهد و جریان خون بهتر را تشویق کند. برخی از افراد پس از دریافت ماساژ، بهبودی علائم پارستزی مانند سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب را گزارش میدهند.
یوگا یا مدیتیشن را امتحان کنید.
تمرینات تنفس عمیق که در طول جلسات یوگا یا مدیتیشن انجام میشود، میتواند به شما کمک کند آرام شوید و کمتر روی احساسات دردناک تمرکز کنید. بهبود انعطافپذیری شما همچنین ممکن است مانع از خواب رفتن اندام شما در موقعیتهای خاص شود.
سرمای مناسب بدن را حفظ کنید.
گرما گاهی اوقات میتواند احساسات را تقویت کرده و درد را تشدید کند. سعی کنید از دوش گرفتن یا حمام خیلی داغ خودداری کنید. اگر در هوای گرم بیرون میروید، از کلاه یا جلیقه خنککننده استفاده کنید.
کفشهایتان را چک کنید.
اگر احساس بیحسی یا گزگز در پای خود دارید، ممکن است ناشی از کفشهای نامناسب باشد. قرار دادن پای خود در یک کفش باریک یا کوچک میتواند بر گردش خون و جریان عصبی تأثیر بگذارد. مطمئن شوید که فضای کافی برای تکان دادن انگشتان پا دارید و کفشی را انتخاب کنید که از قوس پا حمایت کند، بهخصوص اگر زیاد میایستید یا راه میروید.
از جورابهای فشاری یا دستکش استفاده کنید.
جورابهای فشاری یا دستکش مخصوص میتوانند مغز شما را فریب دهند تا احساس را به جای درد بهعنوان فشار تفسیر کند. اکثر داروخانهها این لوازم جانبی را میفروشند ولی بهتر است برای تهیه آنها ابتدا با یک ارتوپد باتجربه مشورت کنید.
بهاندازه کافی بخوابید.
کمبود خواب میتواند درک درد را افزایش دهد. بنابراین هر شب حتماً استراحت کافی داشته باشید و از تخت مناسب استفاده کنید.
چه زمانی باید برای سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب به پزشک مراجعه کرد؟
حال که فهمیدید علت سوزن سوزن شدن دست چپ چیست، اگر این احساس در شما شدید یا طولانیمدت است، به پزشک مراجعه کنید. حملات گاهبهگاه سوزن سوزن دست معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست؛ اما اگر داروها و روشهای خانگی را امتحان کردهاید و علائم شما شدید یا طولانیمدت است، باید به پزشک خود مراجعه کنید.
همچنین درصورتیکه این احساسات با سایر علائم هشدار سکته مغزی و قلبی همراه بودند سریعاً با اورژانس تماس بگیرید؛ زیرا در این شرایط هر دقیقه برای نجات جان بیمار مهم است.
پارستزی مزمن ممکن است در اثر آسیب عصبی، نخاع یا مغز ایجاد شود. همچنین میتواند ناشی از شرایط زیر باشد:
-
سکته مغزی یا مینی سکته مغزی
-
مولتیپل اسکلروزیس (MS)
-
میلیت عرضی (التهاب نخاع)
-
آنسفالیت (التهاب مغز)
-
تومور یا ضایعهای که بر روی مغز یا نخاع فشار وارد کرده است.
-
سندرم تونل کارپال
-
دیابت
-
سیاتیک (دردی که در امتداد عصب سیاتیک منتشر میشود)
-
هایپرونتیلاسیون (تنفس سریع یا عمیق)
-
کمکاری تیروئید
-
علاوه بر این، برخی از داروها، رژیم غذایی نامناسب یا قرار گرفتن در معرض مواد سمی میتواند باعث پارستزی شود.
اکثر این شرایط بهخودیخود از بین نمیروند و نیاز به درمان تخصصی دارند. پزشک میتواند به شما کمک کند تا مشخص شود چه چیزی باعث علائم شما میشود و چگونه باید آن را درمان کرد.
سخن آخر
همانطورکه ملاحظه کردید عوامل مختلفی میتوانند منجر به سوزن سوزن شدن دست چپ و قلب شوند و درمان درد قلب و دست چپ نیز به علت ایجاد علائم آن بستگی دارد. بسیار مهم است که با آگاهی از علائم هشدار سکتههای قلبی و مغزی که یکی از علائم آن سوزن سوزن دست چپ میباشد سریعاً به اورژانس مراجعه کنید تا خطر مرگ کاهش یابد.
همچنین در صورت بروز علائم طولانیمدت پارستزی حتماً به یک متخصص ارتوپد خوب مانند متخصصین حاذق و باتجربه در مرکز ارتوپدی ما مراجعه نمایید تا بهترین تشخیص و درمان درد قلب و دست چپ صورت گیرد. جهت گرفتن نوبت، شما عزیزان میتوانید از شماره تلفنهای موجود در بخش تماس با ما استفاده کنید.
جراح و متخصص ارتوپدی – جراحی های فوق تخصصی دست و زانو