تنگی کانال نخاع

تنگی کانال نخاع: هر آنچه باید درباره این بیماری بدانید!

تنگی کانال نخاع از شایع‌ترین مشکلات نخاعی است، این عارضه خیلی از ما یا عزیزانمان را درگیر و زندگی‌مان را با دشواری‌هایی مواجه کرده است. شاید شما هم از دردهای مزمن کمر یا گردن رنج می‌برید و به دنبال راهی برای تسکین آن هستید. نگران نباشید زیرا این مشکل معمولاً قابل درمان است و با تشخیص به موقع و استفاده از روش‌های مدرنی مانند فیزیوتراپی، داروهای ضد درد و حتی جراحی‌های کم‌تهاجمی دوباره قادر به انجام کارهای روزانه‌تان خواهید بود. اگر به دنبال درمان مؤثر عوارض این مشکل هستید، همین حالا به بهترین دکتر برای لیزر تنگی کانال نخاعی در کلینیک دکتر ارتوپد مراجعه کنید. آن‌ها با جدیدترین روش‌ها کمکتان می‌کنند تا دوباره به زندگی عادی‌تان برگردید. با خواندن این مقاله با این مشکل بیشتر آشنا شوید و راه‌حل‌های مختلف تشخیص و درمانش را بررسی کنید.

برای درمان و یا لیزر تنگی کانال نخاع!
با پزشک متخصص تماس بگیرید

تنگی کانال نخاعی

 

منظور از تنگی کانال نخاع و علت‌های ایجاد آن چیست؟

قبل از هر چیز اجازه دهید، به طور مختصر به چیستی تنگی نخاع بپردازیم. تنگی کانال نخاع به انگلیسی Spinal stenosis است. گاهی بالا رفتن سن فرد، بیماری‌ها یا آسیب‌هایی که در فرد ایجاد می‌شوند در بروز این عارضه نقش دارند. در این عارضه فضایی از ستون مهره که نخاع در آن قرار گرفته است، کم و کوچک می‌شود. همچنین نخاع و اعصاب اطراف آن به دلیل کمبود فضا تحت فشار قرار می‌گیرند. این تحت فشار قرار گرفتگی باعث درد و بی‌حسی و گزگز در ناحیه پایین بدن، درد، بی‌حسی و ضعف در دست و پا می‌شود.

برای درک بهتر این حالت، باید به ساختار نخاع پرداخت. نخاع، یک ستون عصبی است که از مغز تا پایین کمر کشیده شده و درون یک کانال محافظت‌ شده‌ است. تصویربرداری از کانال نخاعی، محل این عارضه را به‌دقت نشان می‌دهد. مجموعه‌ای از این علت‌ها باعث پدید آمدن این وضعیت می‌شود.

7علت تنگی کانال نخاعی کدامند؟

  • تغییرات سنی

 دیسک‌های بین ستون فقرات بعد از گذشت سال‌ها فرسوده شده و ضخامت آن‌ها کاهش می‌یابد. همچنین، افزایش سن رشد غیر طبیعی بافت‌های استخوانی یا تورم مفاصل را در فرد به وجود می‌آورد. این عوامل باعث کوچک کردن فضای قسمت داخلی ستون فقرات بدن می‌شود.

  • عدم پایداری ستون فقرات

 این عارضه زمانی خود را نشان می‌دهد که یکی از مهره‌های قسمت ستون فقرات نسبت به مهره پایینی خود، رو به جلو حرکت و لغزش داشته باشد. همین اتفاق به راحتی فضا را بر رشته‌های عصبی نخاع تنگتر می‌کند.

  • دررفتگی یکی از مهره‌های ستون فقرات

این اتفاق باعث کوچک شدن فضای داخلی ستون فقرات شده و فشار بیشتری را بر روی عصب‌های کانال نخاعی ایجاد می‌کند و همین امر در تنگ شدن کانال نخاعی موثر است.

  • آسیب‌ها و بیماری‌های مرتبط

بیماری‌های تاثیر‌گذار بر ستون فقرات باعث تغییر در ساختار کانال نخاع می‌شوند. بیماری‌هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس، سرطان و غیره باعث تغییرات ساختاری و عملکردی کانال نخاعی می‌گردند.

  • فتق دیسک یا دیسک برآمده

در ستون فقرات، بالشتک‌های گرد و صافی بین هر مهره وجود دارد که نقش ضربه‌گیر را در ستون فقرات ایفا می‌کنند. افزایش سن باعث خشک و صاف شدن دیسک‌های مهره‌ای و ترک خوردن لبه‌ی بیرونی دیسک‌ها می‌شود. به همین دلیل، قسمت ژله‌ای این دیسک‌ها از این لایه‌های آسیب‌دیده خارج می‌شوند و روی اعصاب فشار می‌آید.

  • دلایل مادرزادی

بعضی وقت‌ها دلیل تنگی نخاع مادرزادی هستند. جراحی برای این دسته از افراد، یک روش درمانی مناسب است. بیماری‌هایی مانند اسپینا بیفیدا، ناهنجاری‌های استخوانی مانند آرتروگریپوزیس و ناهنجاری‌های ژنتیکی مانند سندرم مارفان به دلیل نقص مادرزادی باعث تنگ شدن کانال نخاعی می‌شوند.

  • آرتروز

آرتروز یکی از بیماری‌ها و مشکلاتی است که در آن غضروف (بین مهره‌های) ستون فقرات از بین می‌رود. غضروف بین مهره‌ها باعث می‌شود استخوان‌ها به یکدیگر برخورد نداشته باشند. زمانی که این غصروف‌ها ازبین می‌روند، استخوان‌ها به یکدیگر ساییده شده و از بین می‌روند. در نتیجه بدن با واکنش به ساییده شدن استخوان‌ها با ساختن استخوان‌های جدید و بزرگتر، فضای بین مهره‌ها را کم و کوچک می‌کند. همین علت باعث وارد شدن فشار به اعصاب شده و باریک شدن کانال نخاعی رخ می‌دهد. آرتروز هم یکی از دلایل ضخیم شدن لیگمان‌ها است و این عارضه را برای فرد ایجاد می‌کند.

بنابراین، پیری، آسیب‌های ورزشی و برخی بیماری‌های خاص عوامل اصلی تنگی فضای نخاعی هستند. این تغییرات ساختاری در ستون فقرات باعث فشار بر روی نخاع شده و علائم ناخوشایندی را ایجاد می‌کنند. دانستن علت اصلی این دلایل برای انتخاب درمان کاملاً ضروری است.

برای درمان و یا لیزر تنگی کانال نخاع!
با پزشک متخصص تماس بگیرید

نشانه‌های تنگی کانال عصبی

حال که دریافتیم علت تنگی نخاع چیست، در ادامه به بررسی علائم و نشانه‌های این مشکل می‌پردازیم. آیا شما می‌دانید علائم تنگی کانال چیست؟ یکی از عوارض تنگی نخاعی، وارد آمدن فشار به اعصابی است که از طریق ستون فقرات به قسمت‌های مختلف بدن امتداد می‌یابند. بسته به اعصابی که تحت فشار قرار می‌گیرند، نوع و شدت علائم در افراد مختلف تفاوت دارد. برخی از افراد مبتلا به این عارضه، علائمی از بیماری تنگی کانال نخاعی ندارند. در صورتی که برخی دیگر علائم شدیدی دارند که به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی‌شان تاثیر می‌گذارد.

اگر بدانید تنگی کانال نخاع باعث چی میشه و چه علائمی داره برای تشخیص و درمانش با اطمینان بیشتری به دکتر مراجعه می‌کنید. در اینجا علائم رایجی که با این عارضه همراه است را برای شما بیان می‌کنیم. علائم یا نشانه‌های تنگی فضای نخاعی عبارت‌اند از:

1.درد در قسمت گردن یا کمر

درد در قسمت گردن یا کمر یکی از شایع‌ترین علائم تنگی نخاع است. این درد اغلب مداوم است و ممکن است با گذشت زمان بدتر شود.

2.احساس بی‌حسی، ضعف و سوزن‌سوزن شدن

این علائم در بازوها، دست‌ها یا پاهایتان رخ می‌دهد. مثلاً گاهی تنگی کانال نخاعی ساق پایتان را تحت تاثیر قرار داده و دچار گزگزش می‌شود. این احساس گاهی متناوب یا ثابت است.

3.مشکلات راه رفتن و تعادل

برخی از افراد مبتلا به این عارضه در راه رفتن یا حفظ تعادل‌شان دچار مشکل می‌شوند. این به این دلیل است که بیماری تنگی نخاع بر روی اعصابی که هماهنگی و تعادل ماهیچه‌ها را کنترل می‌کنند، تأثیر دارد.

4.از دست دادن کنترل مثانه یا روده

وقتی کانال نخاعی با تنگی شدیدی مواجه است، باعث از دست دادن کنترل مثانه یا روده‌تان می‌شود. با این حال، این علامت نسبتاً نادر است.

5.درد تیرکشنده و گسترش یابنده

این درد از ستون فقرات شروع شده و سپس به بازوها یا پاها گسترش می‌یابد. این درد اغلب شبیه یک احساس تیز و شوک الکتریکی شناخته می‌شود.

6.لنگش عصبی (نوروژنیک)

این یک علامت خاص از تنگی ستون فقرات کمری است که در آن بیماران پس از راه رفتن یا ایستادن طولانی‌مدت، احساس ناراحتی، ضعف و یا بی‌حسی در ناحیه کمر، باسن و پاهایشان دارند. این علامت معمولاً هنگام نشستن و یا خم شدن به سمت جلو بهبود پیدا می‌کند.

روش‌های تشخیص بیماری تنگی فضای نخاعی

یکی از موارد مهم و حیاتی برای درمان باریک شدن کانال نخاع، تشخیص این عارضه است. روش‌های مختلفی برای تشخیص این مشکل وجود دارند که هر یک دارای مزایا و محدودیت‌های خاصی هستند. روش‌های تشخیص این بیماری، به تشخیص سریع‌تر این وضعیت و رد کردن سایر شرایط کمک می‌کند. دادن اطلاعات دقیق در طول فرایند جمع‌آوری تاریخچه پزشکی و مراحل معاینه فیزیکی‌تان به پزشکتان کمک می‌کند تشخیص دقیقی داشته باشد. آزمایش‌های تصویربرداری، شواهد بصری از این بیماری را ارائه داده و به تأیید تشخیص پزشکتان و تدوین برنامه درمانی‌اش کمک می‌کنند. تشخیص تنگی کانال عصبی شامل چندین مرحله است که عبارت‌اند از:

1.سابقه پزشکی و خانوادگی

پزشک با پرسش در مورد سابقه پزشکی و خانوادگی‌تان شروع می‌کند. این کمک می‌کند تا مشخص شود که آیا آسیب، پیری یا یک بیماری زمینه‌ای علت علائم شما است یا خیر. پزشک در مورد محل دقیق دردتان و اینکه آیا درد به جایی مانند پشت پاها یا پاها کشیده می‌شود؛ می‌پرسد. پزشک همچنین شاید از شما بخواهد که علائم‌تان را توضیح دهید، مثلاً اینکه آیا احساس درد، سوزش یا سوزن‌سوزن شدن دارید یا نه.

 2.معاینه فیزیکی

پزشک یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و بررسی می‌کند که آیا هنگام خم شدن بیش از حد به جلو، ستون درد فقرات‌تان بیشتر می‌شود یا نه. آن‌ها همچنین عملکرد عصبی، مانند میزان احساس، قدرت عضلانی و رفلکس در بازوها و پاها را بررسی خواهند کرد.

3.تست‌های تصویربرداری

پزشک برای تعیین محل دقیق، نوع و وسعت مشکل، آزمایش‌های تصویربرداری را برایتان تجویز می‌کند. دکتر با تحلیل عکس تنگی کانال نخاعی در این روش‌ها تشخیص دقیق‌تری ارائه می‌دهد. تست‌های تصویر‌برداری معمولاً شامل موارد زیر هستند:

4.رادیوگرافی ستون فقرات

اشعه ایکس، تغییراتی را در ساختار استخوان نشان می‌دهد. برای مثال، این روش کاهش ارتفاع دیسک یا خارهای استخوانی را به‌خوبی مشخص می‌کند.

5.ام آر آی

تصویر‌برداری ام‌آر‌آی از امواج رادیویی و یک آهن‌ربای قدرتمند استفاده می‌کند. تا تصویر‌های مقطعی از بخش ستون فقرات شما ایجاد کند. ام‌آرآی تصاویر دقیقی از قسمت ستون فقرات و نخاع‌تان نشان می‌دهد. همچنین تشخیص هرگونه تومور و همچنین باریک‌شدگی کانال نخاعی در این بخش را ممکن می‌سازد برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ام آر آی تنگی کانال نخاعی را مطالعه کنید.

 6.سی تی اسکن (سی تی میلوگرام)

سی‌ تی اسکن توموگرافی کامپیوتری و ترکیبی از اشعه ایکس است. این اشعه از قسمت ستون فقرات‌تان تصاویر مقطعی ایجاد می‌کند. میلوگرام سی‌تی از رنگ کنتراست استفاده می‌کند تا پزشکتان بتواند نخاع و اعصاب‌تان را با وضوح بیشتری ببیند. کنتراست به ماده‌ای گفته می‌شود که به بدن تزریق یا از طریق دهان قبل از انجام سی‌تی اسکن توسط بیمار مصرف می‌شود تا بافت‌های مدنظر پزشک دقیق‌تر مشخص شوند.

انواع راهکارهای درمانی پزشکی تنگی فضای نخاعی

درمان در این شرایط معمولاً شامل روش‌های غیر جراحی یا جراحی است. روش‌های غیر جراحی درمان تنگی نخاعی شامل تمرینات فیزیکی، داروهای مسکن و تزریق کورتیکواستروئید هستند. در برخی موارد، اگر این روش‌ها موثر نباشند یا اگر فشار بر روی نخاع بسیار شدید باشد، جراحی شاید لازم باشد تا فضای اطراف نخاع را باز کند و فشار را کاهش دهد. این وضعیت با استفاده از چندین روش درمانی متفاوت مدیریت می‌شود. ما در این قسمت روش‌های پزشکی کم‌تهاجمی برای بهبود و درمان تنگی کانال عصبی را برای شما عزیزان بیان می‌کنیم. انواع این روش‌های درمانی عبارت‌اند از:

  •  داروها

دارو درمانی نیز جزء روش‌های غیر جراحی است. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن در کاهش درد و التهاب ناشی از باریک شدن کانال نخاع مفید هستند. استروئیدها نیز توسط پزشک برای کاهش ورم و التهاب اعصاب‌تان تجویز می‌شوند. بهتر است درباره عوارض احتمالی در اثر مصرف طولانی‌مدت این داروها با پزشکتان صحبت کنید.

گاهی وقت‌ها داروهای دیگری مانند داروی آمی‌تریپتیلین و داروی ضد تشنج گاباپنتین کاهش درد این مشکل توسط پزشک برایتان تجویز می‌شود. همچنین پزشک برای کاهش موقت دردتان گاهی داروهای مخدری از جمله اکسی‌کدون هیدروکودون یا داروهایی برای رفع گرفتگی عضلات مانند سیکلوبنزاپرین تجویز می‌کند که حتماً باید تحت نظر خودش مصرف شوند. پس از مصرف این داروها به طور خودسرانه و بدون تجویز پزشکتان اکیداً خودداری کنید.

  • فیزیوتراپی و تمرینات فیزیکی

تمرینات فیزیکی عملکرد عضلاتتان را بهتر کرده و دردتان را کاهش می‌دهد. یکی از تمرینات مفید، حرکت زانو به سمت قفسه سینه است. فیزیوتراپی یک برنامه تمرینی دقیق برای ثبات در ستون فقرات، تعادل و انعطاف‌پذیری‌تان ارائه می‌دهد. همچنین فیزیوتراپیست با آموزش نحوه راه رفتن و تمرینات دیگر به بیماران، به باز شدن کانال نخاعی‌تان کمک می‌کند. این تمرینات فیزیوتراپی باعث کمتر شدن فشار روی اعصاب شده و همچنین این وضعیت را بهبود می‌دهد.

  • تزریق استروئید

یکی دیگر از روش‌های غیر جراحی برای درمان کانال نخاعی، تزریق استروئید توسط پزشکتان است. تزریق کردن کورتیکواستروئیدها در قسمتی از ستون فقرات که ریشه‌های عصبی را تحت فشار قرار می‌دهد یا قسمت‌هایی که استخوان‌ها به هم ساییده می‌شوند، التهاب‌تان را رفع کرده و دردتان را تسکین می‌دهد. این روش درمانی به دلیل این که استخوان‌ها و بافت‌هایتان را به مرور زمان ضعیف می‌کند، حداکثر سه الی چهار دفعه در طول سال مجاز به انجام آن هستید. تعداد تزریق‌ها را پزشکتان مشخص می‌کند.

  • جراحی لیزر کم‌تهاجمی

پزشکان در این روش با استفاده از لیزر و ابزارهای خاص، تنگ‌شدگی کانال نخاعی را درمان می‌کنند، بدون اینکه نیاز به برش‌های بزرگ باشد. این تکنیک معمولاً با استفاده از تصویربرداری دقیق برای هدایت عمل انجام می‌شود. این روش زمانی استفاده می‌شود که باریک شدن کانال نخاعتان به دلیل افزایش ضخامت رباط خاصی است که در قسمت پشت ستون فقراتتان قرار گرفته است. برای انجام این روش نیازی به بیهوشی و بخیه نیست و فقط با ایجاد یک برش خیلی کوچک انجام می‌شود.

پزشکتان با استفاده از ابزارهای خاص، رباط‌های ضخیم شده را برمی‌دارد. سپس جراج با برداشتن رباط‌های ضخیم شده، فضای داخلی کانال نخاع را آزاد می‌کند. این‌کار در کاهش فشار روی ریشه‌های عصبی موثر است. یکی از فواید این روش این است که به استخوان‌های ستون فقرات آسیبی وارد نمی‌شود و به سرعت بهبود می‌یابد. در این روش درمان بیماران بلافاصله مرخص می‌شوند و برای مدت طولانی راه می‌روند و همچنین ضعف عضلانی و بی‌حسی کمتری حس می‌کنند.

برای درمان و یا لیزر تنگی کانال نخاع!
با پزشک متخصص تماس بگیرید

انواع روش‌های جراحی برای درمان تنگي كانال نخاع چيست؟

یکی از بهترین و تاثیرگذارترین روش درمان این مشکل، جراحی است. اما پزشک قبل از تجویز عمل جراحی درمان‌های غیر جراحی را پیشنهاد می‌دهد. اگر شرایط بیماریتان حاد باشد و علائمی همچون مشکل در کنترل ادرار و مدفوع و مشکلاتی در راه رفتن دارید؛ پزشکتان از همان ابتدا جراحی را برای درمان توصیه می‌کند. اصلی‌ترین هدف جراحی تنگی فضای نخاعی که به شکل‌های زیر صورت می‌گیرد، ایجاد فضای بیشتر برای کم کردن فشار به عصب‌ها و نخاع است.

  • لامینکتومی

در روش لامینکتومی، پزشک بخشی از مهره‌های فشرده‌تان که بر اعصابتان را فشرده می‌کند را حذف خواهد کرد. این کار باعث افزایش فضای نخاع و کاهش فشار بر روی اعصاب می‌شود. رشد بیش اندازه استخوان کانال نخاعی در افراد مبتلا به آرتروز بیشتر دیده می‌شود. این عمل در این افراد در صورتی که روش‌های درمانی مانند فیزیوتراپی، دارو، تزریق موثر نباشند، استفاده می‌شود.

  • فورامینوتومی

 این روش جراحی برای باریک شدن کانال نخاعی‌تان زمانی استفاده می‌شود که در آن فشار بر روی اعصاب بیرون از کانال نخاعی‌تان ایجاد شده است. پزشک در این روش، بخشی از استخوانتان را که فشار ایجاد کرده است را حذف می‌کند تا فضای بیشتری برای اعصاب فراهم شود.

  • لامینوپلاستی

پزشک در این روش، استخوان ناحیه فشردگی را برداشته و مجدداً در جایش قرار می‌دهد تا فضای بیشتری برای نخاع ایجاد شود. این روش معمولاً برای بیمارانی استفاده می‌شود که نیاز به حفظ ثبات ستون فقرات دارند. این روش درمانی با ایجاد لولایی، فضای کانال نخاعی را بیشتر کرده و باز می‌کند. سپس پزشک از صفحه‌های فلزی برای باز نگه داشتن لامینا استفاده می‌کند.

  • لامینوتومی

پزشک در این روش جراحی با برداشتن بخشی از استخوان لامینا (قسمتی از مهره‌ها که در پشت کانال نخاعی قرار دارد)، فضای بیشتری برای نخاع ایجاد می‌کند. این عمل باعث کاهش فشار بر روی نخاع و ریشه‌های عصبی می‌شود و در نتیجه درد و اختلالات حرکتی بیمار را درمان می‌کند. لامینوتومی بسته به شرایط بیمار و تشخیص پزشک، به صورت باز یا کم‌تهاجمی انجام می‌شود.

روش‌های خودمراقبتی خانگی و سنتی برای درمان تنگی کانال نخاع

بیماری باریک شدن کانال نخاعی باعث ایجاد ناراحتی و درد در شما می‌شود. اما این علائم با استفاده از روش‌های درمانی خانگی و با تغییر شیوه زندگی قابل مدیریت هستند. خود مراقبتی جزو روش‌های غیر جراحی و خانگی است. شما با انجام روش‌های خود مراقبتی که در ادامه برایتان ذکر می‌کنیم عوارض این بیماری را کاهش می‌دهید. همچنین از سیگار کشیدن و چاقی دوری کنید، زیرا هر دو اینها باعث بروز و تشدید این مشکل می‌شوند.

همچنین طب سوزنی و درمان‌های گیاهی، درمان‌های جایگزین و مکملی هستند که به مدیریت علائم این وضعیت کمک زیادی می‌کنند. حتماً قبل از شروع کردن هر درمان جدیدی با پزشک متخصص در این زمینه صحبت کنید تا مطمئن شوید که آن درمان برای شرایط کنونی‌تان، ایمن و مناسب است. درمان باریک شدن کانال نخاعی با طب سوزنی هم انجام می‌شود. در این روش که نوعی طب سنتی چینی است، سوزن‌های نازکی در نقاط خاصی از بدن‌تان فرو می‌روند. اعتقاد بر این است که این روش به تعادل جریان انرژی بدن، کاهش درد و بهبود سلامت کلی بدنتان کمک شایانی می‌کند. انواع روش‌های خودمراقبتی خانگی برای درمان این عارضه عبارت‌اند از:

  • گرما

یکی از روش‌های موثر برای کاهش درد آرتروز گرما است. زیرا گرما با افزایش جریان خونتان به شل شدن و کاهش گرفتگی عضلات و در نتیجه به کاهش درد مفصل‌هایتان کمک می‌کند. زمان استفاده از کمپرس گرم مراقب درجه حرارت آب باشید تا خطر سوختگی تهدیدتان نکند.

  • سرما

در صورت موثر نبودن کمپرس گرم از کمپرس سرد استفاده کنید. یکی از خواص سرما درمانی، کاهش حساسیت و التهاب است. استفاده از کمپرس سرد همچنین به کاهش و رفع علائم‌تان کمک قابل توجهی می‌کند.

  • ورزش

 ورزش منظم برای تنگی کانال نخاعی باعث تسکین علائم تنگی نخاع‌تان شده، ماهیچه‌هایتان را تقویت می‌کند، از ستون فقرات‌تان حمایت می‌کند و انعطاف‌پذیری و تعادل‌تان را بهبود می‌بخشد. حتماً قبل از شروع کردن هر برنامه ورزشی از طریق مشورت با پزشکتان، مطمئن شوید که آن‌ها تمرینات ایمن و مناسبی برای شرایط‌تان هستند.

  • وضعیت بدن خود را اصلاح کنید

قرارگرفتن در وضعیت صحیح، فشار روی نخاع و ریشه‌های عصبی‌تان را کاهش داده و در نتیجه علائم‌تان را رفع می‌کند. هنگام ایستادن، پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کنید، زانوها خیلی کم خم شده باشند و وزن بدن به طور یکسان روی هر دو پایتان تقسیم شود. سرتان باید روی گردن قرار گیرد، نه اینکه به سمت جلو بیرون زده باشد و شانه‌هایتان به عقب باشد. هنگام نشستن، به گونه‌ای بنشینید که پشتتان صاف باشد، شانه‌ها به عقب باشند و باسنتان به پشتی صندلی تکیه کند.

  • در صورت نیاز فعالیت‌ها / وضعیت بدن را اصلاح کنید

اگر موقعیت‌های خاصی باعث درد بیش از حدتان می‌شود، برای کاهش علائم وضعیت‌تان را تغییر دهید. فعالیت‌های روزانه‌تان را طوری انجام دهید که ستون فقرات‌تان کمی به سمت جلو خم شود. به عنوان مثال، استفاده از واکر هنگام راه رفتن و تکیه دادن به سبد خرید هنگام خرید.

  • سبک زندگی سالم

خوردن غذاهای سالم، دریافت کلسیم کافی برای استحکام استخوان‌ها، اجتناب از سیگار کشیدن یا ترک سیگار و ورزش منظم، از سلامت ستون فقرات‌تان حمایت می‌کند. این عادات مثبت به طور بالقوه خطر این عارضه را کاهش داده همچنین جلوی پیشرفت تنگی نخاعی‌تان را می‌گیرد.

راهکارهای پیشگیری از تنگی کانال عصبی

گاهی اوقات باریک شدن کانال نخاعی به دلیل افزایش سن در ستون فقرات‌تان ایجاد می‌شود. اما با تغییر سبک زندگی‌تان، اقدامات پیشگیرانه‌ای برای کاهش خطر مبتلا شدن به این عارضه یا کند کردن پیشرفت آن انجام می‌دهید. این روش‌ها عبارت‌اند از:

  •  ورزش منظم

درگیر شدن در فعالیت بدنی منظم به قوی و انعطاف‌پذیر نگه داشتن کمرتان کمک می‌کند. این عادت خوب با حفظ استحکام و انعطاف‌پذیری ستون فقرات‌تان جلوی پیشرفت تنگی نخاع‌تان را می‌گیرد. تمرینات قدرتی، مانند وزنه‌برداری، ماهیچه‌های پشت‌تان را حمایت و تقویت می‌کنند. ورزش‌های هوازی مانند شنا و پیاده‌روی ستون فقرات‌تان را انعطاف‌پذیر نگه می‌دارند.

  • حفظ وزن سالم

 حمل وزن اضافی به کمرتان فشار وارد کرده و روند سایش و پارگی‌اش را تسریع می‌کند. حفظ وزن سالم این فشار را کاهش داده و از پیشرفت تنگی نخاع‌تان جلوگیری می‌کند.

  • از فعالیت‌های پرتحرک خودداری کنید

 ورزش‌ها و فعالیت‌های پرتحرک، فشار زیادی بر ستون فقرات‌تان وارد کرده و روند تخریبش را تسریع می‌کنند. به جای شرکت در فعالیت‌های پرخطر فعالیت‌های سبکی مانند شنا یا دوچرخه‌سواری را در نظر بگیرید.

  • سلامت استخوان

مصرف رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین دی، همراه با ورزش منظم باعث حفظ سلامت استخوان‌هایتان شده و خطر ابتلایتان به پوکی استخوان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

  • معاینات منظم

 معاینات منظم با پزشک به تشخیص زودهنگام مشکلات ستون فقرات‌تان کمک می‌کند. بنابراین زودتر درمان شده و به طور بالقوه از پیشرفت تنگی نخاعی‌تان جلوگیری می‌شود.

در حالی که این روش‌ها به جلوگیری یا کند کردن پیشرفت این مشکل کمک می‌کنند، اما تضمین نمی‌کنند که به این بیماری مبتلا نخواهید شد، به خصوص اگر سابقه خانوادگی یا سایر عوامل خطر داشته باشید. همیشه ایده خوبی است که در مورد خطرات فردی و روش‌های پیشگیری با پزشک متخصصتان صحبت کنید.

سوالات متداول

  1. تنگی کانال نخاعی چیست و چه علائمی دارد؟

تنگی کانال نخاعی به باریک شدن کانال نخاعی اشاره دارد و باعث فشار بر روی نخاع و ریشه‌های عصبی می‌شود. علائم شامل درد، بی‌حسی، ضعف عضلانی و مشکلات تعادلی است

  1. چه عواملی باعث تنگی کانال نخاعی می‌شوند؟

عوامل مختلفی مانند پیری، آسیب‌های ورزشی، ناهنجاری‌های مادرزادی و بیماری‌هایی نظیر آرتروز به تنگی کانال نخاعی منجر می‌شوند.

  1. درمان تنگی کانال نخاعی چگونه است؟

درمان‌ها شامل فیزیوتراپی، داروهای ضد درد، روش‌های غیرجراحی مانند لیزر درمانی و در شرایط وخیم، جراحی‌هایی مانند لامینوتومی هستند.

سخن پایانی

در نهایت، تنگی کانال نخاع به مرور زمان باعث بروز عوارض جدی مانند درد مزمن، ضعف عضلانی و بی‌حسی در اندام‌هایتان می‌شود. در صورت عدم درمان، عملکرد حرکتی‌تان به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد و حتی مشکلاتی مانند اختلال در تعادل و سقوط را به همراه دارد. همچنین، تنگی شدید به آسیب‌های دائمی نخاعتان منجر می‌شود. بنابراین، اگر به موقع به دکتر بروید، با شناسایی زودهنگام مشکل و دریافت درمان‌های مناسب، از بروز عوارض تنگی کانال نخاعی جلوگیری می‌کنید و زندگی راحت‌تر خواهید داشت.

اگر باریک شدن کانال نخاعی مشکل شما هم است، نگران نباشید! ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. فراموش نکنید که درد و ناراحتی نباید بخشی از زندگی شما باشد. با مراجعه به متخصص ما، اطلاعات دقیقی درباره وضعیتتان دریافت کنید. او کمکتان می‌کند تا بفهمید دلیل تنگی کانال نخاعی چیست و بهترین گزینه‌های پیش رویتان برای درمانش کدام است. تیم ما با تجربه و دانش کافی آماده است تا شما را در این مسیر همراهی کرده و شما را دوباره به زندگی فعال و بدون دردتان برگرداند. شما لیاقت یک زندگی بدون درد را دارید!

برای درمان و یا لیزر تنگی کانال نخاع!
با پزشک متخصص تماس بگیرید