علت بی حس شدن انگشتان دست راست

علت بی حس شدن انگشتان دست راست

بی حسی انگشتان دست یک مشکل ناخوشایند است که ممکن است هر فردی آن را تجربه کند. علت بی حس شدن انگشتان دست راست، می تواند بی خطر باشد. اما در برخی موارد نشانه ای از بیمار و مشکل جدی در فرد می باشد.

از موارد جدی که رسیدگی و درمان آن‎ها حایز اهمیت است این موارد را می‎توان برشمرد : سندروم تونل کارپال ( گیر کردن عصب در تونل مچ دست)؛ دیسک گردن و سندروم خروجی قفسه سینه. این ناهنجاری ها در صورت عدم درمان و تشخیص درست سبب فشار پایدار روی اعصاب می شوند و در دراز مدت باعث ضعف و فلج انگشتان و ماهیچه ها می شوند و انجام کارهای روزانه را مختل می کند.

برای درمان درد دست
با پزشک متخصص تماس یگیرید

از این رو تشخیص دقیق علت بی حس شدن انگشتان دست راست؛ و درمان صحیح و به موقع آن بسیار حائز اهمیت است و از بروز برخی بیماری ها جلوگیری می کنید. بنابراین توصیه می گردد اگر مدام احساس میکنید انگشتانتان بی‎حس می شود و علائمی مانند سرگیجه و خارش را نیز به‎همراه دارد، به پزشک متخصص ارتوپد خوب مراجعه نمایید.

اگر شما نیز این تجربه را داشته اید و علاقه مند به دانستن در این خصوص هستید؛ تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید. چرا که قصد داریم توضیحاتی را در رابطه با بی حسی دستان، تشخیص و علت این عارضه بدهیم.

علت بی حس شدن اتگشتان دست

بی حسی انگشتان دست

بی حس شدن انگشتان دست راست و چپ یک وضعیت غیر عادی است که افراد زیادی در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. زمانی که انگشتان دست بی حس می شوند ممکن است بر توانایی فرد در جایجایی وسایل تاثیرگذار باشد. بی حسی ممکن است با علائمی مانند گزگز، خارش و سوزن سوزن شدن انگشتان دست همراه باشد.

عوامل زیادی به عنوان علت بی حس شدن انگشتان دست راست شمرده می شوند که ما در ادامه رایج ترین دلایل را شرح می دهیم. توصیه می کنیم در صورت ابتلا به این عارضه برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص ارتوپد خوب در مرکز ارتوپدی دکتر ارتوپد مراجعه نمایید.

علت بی حس شدن انگشتان دست راست چیست؟

بی حس شدن انگشتان و درد دست راست می تواند دلیل پزشکی جدی نداشته باشد. از طرفی ممکن است نشانه ای از طیف گسترده ی اختلالات و بیماری ها باشد. در حالت کلی علت بی حس شدن انگشتان دست می تواند بر اثر مشکلات مختلف ارتوپدی، جریان خون و اعصاب باشد. در ادامه به این علل اشاره کرده ایم و در جدول زیر برای راحتی شما این علل به صورت خلاصه ذکر شده اند.

سندرم تونل کارپال

یکی از علت های بی حس شدن انگشتان دست راست و چپ؛ بیماری سندروم تونل کارپال است. تونل کارپال یک راهروی باریک در کف و مچ دست است؛ که متشکل از استخوان ها و رباط ها است. عصب مدیان یکی از اعصاب داخل این تونل است که وظیفه‎ی کنترل حس و حرکت انگشتان شست و سه انگشت کناری آن را دارد.

سندرم تونل کارپال

هنگامی که این عصب تحت فشار قرار می گیرد؛ (مانند زمانی که فرد ساعاتی طولانی با کامپیوتر کار می کند)؛ ممکن است گزگز شدن، ضعف و بی حسی در انگشتان دست را تجربه کند. اگر سندروم کانال توپال دیر تشخیص داده شود؛ ممکن است فرد نیاز به جراحی داشته باشد. بنابراین مراجعه به پزشک متخصص ارتوپدی  از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای درمان درد دست
با پزشک متخصص تماس یگیرید

دیسک گردن

گردن انسان ها دارای 7 مهره است که بین آن ها دیسک های بین مهره ای قرار دارد. زمانی که هر کدام از این دیسک های بین مهره ای از محل خود بیرون بزنند؛ به اعصاب نزدیک به آن فشار وارد می شود. در چنین حالتی می گویند فرد دچار دیسک گردن شده است. یکی از علائم آن بی حسی و گزگز شدن دست و انگشتان دست و حتی پا است.

دیسک گردن و بی حسی انگشتان دست

در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند باعث ضعف و یا فلج شدن کل بدن، بی اختیاری ادرار و مدفوع و حتی ناتوانی جنسی شود. از این رو برای تشخیص و درمان این بیماری توصیه می کنیم به پزشک متخصص ارتوپدی خوب و با تجربه در مرکز ارتوپدی ما مراجعه نمایید.

سندروم خروجی قفسه سینه (TOS)

سندروم خروجی قفسه سینه که به آن دنده گردنی نیز گفته می شود؛ یکی دیگر از علت بی حس شدن انگشتان دست راست می باشد. گاهی امکان دارد رگ های خونی و عصبی که بین دنده ها و ترقوه هستند؛ فشرده شوند که در ادامه سبب بی حسی در انگشتان دست و بازو می گردد.

سندرم قفسه سینه و بی حسی انگشتان

این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که فرد برای مدت زمانی طولانی یک فعالیت تکراری را انجام دهد؛ مانند حمل کیف سنگین یا هر ابزار دیگری که به مدت طولانی حمل شود. در چنین شرایطی باید هرچه سریع تر به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه نمود.

رماتیسم مفاصل

بیماری رماتیسم مفصلی یک بیماری خود ایمنی است که  همراه با درد مفاصل، ضعف، تورم، خارش و حتی بی حسی انگشتان دست راست و چپ همراه است.

رمانتیسم مفاصل و درد انگشتان

بیماری MS

بیماری ام اس MS که از رایج ترین بیماری ها و مشکلات مغز و اعصاب است؛ بیماری خود ایمنی است و تاثیر مستقیم برو روی اعصاب و سیستم عصبی بدن دارد. این بیماری را می توان از علت بی حس شدن انگشتان دست راست، به حساب آورد.

مشکلات گردش خون

زمانی که گردش خون در بدن از حالت طبیعی و عادی خود خارج شود، سبب سرمازدگی و دمای خیلی پایین در بدن می شود. این بیماری ممکن است در انگشتان سبب مور مور شدن و بی حسی گردد. این اختلال که بسیار نادر است را رینود می نامند. در صورتی که با مشکلات جدی در رابطه گردش خون دچار هستید، باید به پزشک مراجعه کنید.

دیابت

از نشانه ها و علائم اولیه ی بیماری دیابت یا همان قند خون; احساس بی حسی است که معمولا از پاها شروع شده; و ممکن است این بی حسی در انگشتان دست هم بروز یابد. این عارضه به علت کاهش جریان خون و آسیب به عصب ها اتفاق می افتد.

بارداری

بارداری تغییرات زیادی را در بدن زنان ایجاد می کنند. برخی از خانم ها ممکن است دچار سندروم تونل کاپال شوند، چرا که در بارداری با فزایش وزن بر روی اعصاب فشار وارد می شود که این امر می تواند علت بی حس شدن انگشتان دست راست باشد.

علت بی حس شدن انگشتان دست راست

بیماری بورگر

این بیماری که اغلب افراد سیگاری دچار می شوند، می تواند علت بی حس شدن انگشتان دست راست شود. در اثر مصرف زیاد و بیش از حد نیکوتین جریان خون مختلف می شود که سبب فقدان مواد معدنی در بدن می گردد. این مشکل در ابتدا منجر به بی حسی انگشت ها و سپس تمام بازو می شود.

برای درمان درد دست
با پزشک متخصص تماس یگیرید

خستگی و کوفتگی

برخی از افراد زمانی که وسایل سنگین را بلند می کنند، ممکن است در انگشتان خود سوزن سوزن شدن و بی حسی را تجربه نمایند. به این علت است که مچ دست در حالت نا آرامی قرار می گیرد و باعث فشار به عصب های سطح پوست در قسمت انگشتان می شود. از این رو خستگی و تحت فشار بودن عصب ها را می توان از علت بی حس شدن انگشت دست راست مطرح کرد. برای درمان بایستی استراحت کرده و از ماساژ استفاده نمایید.

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین های E و گروه B مانند B1، B6، B12 می تواند منجر به مور مور شدن و بی حسی انگشتان دست راست و چپ شود. میزان ویتامین ها باید به اندازه نرمال در بدن وجود داشته باشد تا ایجاد مشکل ننماید. در این حالت حتما باید از پزشک متخصص مشورت بگیرید.

جدول علت بی حسی انگشتان دست

سایر دلایل بی حسی انگشتان دست

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شدند؛ دلایل دیگری نیز وجود دارند که می توان از آن ها به عنوان علت بی حس شدن انگشتان دست راست; نام برد. این دلایل عبارتند از :

●    بیماری HIV
●    جذام
●    سکته مغزی
●    زونا ( بیماری عفونت ویروسی (
●    بیماری هپاتیت B
●    کم کاری تیروئید
●    مسمومیت بر اثر استفاده از الکل
●    مسمومیت با فلزات سنگین مثل سرب
●    نوروپاتی محیطی ( بیماری اختلال اعصاب)
●    تومور
●    آسیب نخاعی
●    بیماری لوپوس ( حمله ی اشتباه بدن به سلول و بافت های سالم)
●    بیماری شریان محیطی ( اختلال گردش خون )
●    شکستی استخوان های دست یا مچ
●    عوارض دارویی مانند عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی

تشخیص بی حسی انگشتان

پزشک با گرفتن سابقه پزشکی و معاینه بازو، دست و انگشت شما شروع به تشخیص بی حسی انگشتان دست خواهد کرد. همچنین ممکن است شما را به یک متخصص پزشکی مانند جراح ارتوپد یا متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهد.

اگر برای تعیین علت بی حسی انگشتان به اطلاعات بیشتری نیاز باشد، پزشک ممکن است آزمایش‌های دیگری را درخواست کند. که این آزمایش ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تست الکترودیاگنستیک برای ارزیابی عملکرد عصب
  • اشعه ایکس برای مشاهده مناطقی که استخوان‌های گردن، شانه‌ها، بازوها، مچ دست یا انگشت ممکن است از جای خود خارج شده باشند
  • MRI یا سونوگرافی برای بررسی اینکه آیا عصب تحت فشار است یا خیر
  • آزمایش خون برای ارزیابی شرایطی مانند آرتریت روماتوئید یا کمبود ویتامین B12

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علت بی حس دست و انگشتان خود را نمی دانید، و همراه با حسی علائمی مانند: خارش، سرگیجه، اختلال تنفس، سردرد شدید و ضعف یا فلجی ناگهانی دارید، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید. علاوه بر این اگر این علائم به صورت مکرر اتفاق افتند و سبب اختلال در انجام فعالیت های روزانه شوند، مراجعه به پزشک الزامی است. گاهی پیش می آید که به طور همزمان در دست راست و فلب احساس درد میکنیم که باید علایم آن جدی گرفته شود و اقدامات لازم جهت درمان درمان صورت گیرد.

درمان بی حس شدن انگشتان دست راست

درمان بی حسی انگشتان به  علت اصلی و شدت آن بستگی دارد، برخی از گزینه های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش وزن در صورت چاقی برای کمک به کاهش فشار روی عصب
  • تمرینات عمومی یا خاص برای کشش بازوها، دست‌ها و مچ‌ها
  • تزریق استروئید
  • داروهای بدون نسخه (OTC)، مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و مسکن‌ها
  • استفاده از بریس یا اسپلینت برای کمک به حفظ آرنج یا مچ دست در موقعیت ثابت که فشار روی عصب را کاهش دهد.
  • استفاده از کمپرس سرد و گرم

اگر هیچ یک از این درمان‌ها موثر نبود، پزشک ممکن است درمان‌های جراحی را توصیه کند. این درمان‌ها می‌توانند برای برداشتن یا ترمیم اعصاب آسیب دیده یا جلوگیری از فشار استخوان‌ها بر روی عصب استفاده شوند. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • آزادسازی تونل کوبیتال
  • انتقال قدامی عصب اولنار
  • اپی کندیلیتک مدیال

سخن پایانی

ما در این مقاله علت بی حس شدن انگشتان دست را برای شما شرح دادیم. توصیه مجدد می کنیم، در زمانی که دچار بی حسی در انگشتان و دستان خود شدید، و علائمی مانند سرگیجه و خارش را نیز داشتید، بایستی به پزشک متخصص ارتوپد خوب مراجعه نمایید. چرا که ممکن است بی حسی نشانه ی بیماری جدی در شما باشد.

تمام پزشکان متخصص ما در کلینیک جامع تخصصی و فوق تخصصی ارتوپدی، بهترین پزشکان در حیطه فعالیت خود هستند. از این رو می توانید با اطمینان خاطر برای بررسی سلامتی خود به کلینیک ما مراجعه نمایید.

برای درمان درد دست
با پزشک متخصص تماس یگیرید

دیدگاهتان را بنویسید