تپش قلب و بی حسی دست چپ میتواند بنا به علل مختلفی بروز کند که شامل مشکلات جدی چون بیماریهای قلبی و عروقی، اختلالات ریوی و غیره خواهد بود. ارتباط تنگاتنگی میان درد قلب و دست چپ وجود دارد و برای رد علل قلبی این درد که میتواند زمینه ساز سکته قلبی، نارسایی قلبی و یا ایست قلبی باشد باید فوراً به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید.
در صورتی که به دفعات و به طور متوالی این اتفاق رخ دهد، میتواند ابتداییترین و رایجترین علائم نشان دهنده وجود بیماریهای قلبی باشند. اگر چه عموم مردم، نشانه تپش قلب و بی حسی دست چپ را به هر صورتی که باشد، به وجود حملات و یا مشکلات حاد قلبی مرتبط میدانند، اما این معضل ممکن است برای افراد سالم، به دلایل مختلف، اما به دفعات کم اتفاق بیفتد.
به هر حال توجه داشته باشید تپش قلب و بی حس شدن دست چپ، همیشه نشان دهنده وضعیت خطرناک نیستند و ممکن است به علت عارضههای معمول و پیش پا افتاده رخ داده باشند. اگر شما و اطرافیانتان دچار تپش قلب و بی حسی بدن شدهاید و این موضوع باعث نگرانی شما شده، این مطلب قصد دارد تا علائم آن را موشکافی کند و راهکارهای درمان قطعی آن را به شما ارئه دهد، از همین رو، پیشنهاد میکنیم ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید.
فهرست مطالب
- 1 علت تپش قلب و بی حسی دست چپ چیست؟
- 2 علل غیراورژانسی و غیر تهدید کننده حیات آن کدامند؟
- 3 چه علائمی هنگام بروز تپش قلب و بی حسی دست چپ وجود دارد؟
- 4 تشخیص تپش قلب و بی حسی دست چپ
- 5 درمان تپش قلب و بی حسی دست چپ یا درمان درد قلب و دست چپ
- 6 بیحسی سمت چپ بدن نشانگرچیست؟
- 7 تپش قلب و بیحسی دست و پا
- 8 ارتباط بین تپش قلب و بی حسی دست چپ چیست؟
- 9 تپش قلب و بی حسی بدن
- 10 تپش قلب و بیحسی دست چپ
- 11 چه زمانی درد نشانه تپش قلب و بى حسى دست چپ است؟
- 12 چه زمانی برای تپش قلب و بی حس شدن دست چپ به پزشک مراجعه کنیم؟
علت تپش قلب و بی حسی دست چپ چیست؟
مشکلات و علایم مربوط به قلب به دو دسته خطرناک و غیر خطرناک تقسیم میشوند. بنابراین، ضروری است که هنگام بروز علائم خطرناک بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا از بروز حملات قلبی و سکته پیشگیری کنید.
عللی که خطرناک و جدی هستند و تاخیر در تشخیص و درمان آنها باعث مرگ میشود.
علل قلبی
ریتمهای غیر طبیعی قلب که با تپش قلب و بی حسی دست چپ همراه هستند مانند فیبریلاسیون دهلیزی (AF) و تاکی کاردی بطنی شایعترین علت مرگ در حمله قلبی در خارج از بیمارستان هستند که اگر فرد به موقع به بیمارستان منتقل نشود با سکته قلبی و در نتیجه مرگ همراه خواهد شد.
فیبریلاسیون دهلیزی (AF)
ساختار قلب به این صورت است که از 4 حفره (دو حفره بالای دهلیزها و دو حفره پایین بطنها) تشکیل شده است. در حالت طبیعی، این دهلیزها هستند که زودتر از بطنها منقبض میشوند تا به کل بدن خونرسانی کنند.
حال زمانی که دهلیزها به طور نامنظم به وظیفه خود عمل کنند و دیرتر یا زودتر از موعدشان منقبض شوند، فیبریلاسیون دهلیزی رخ میدهد. این اختلال موجب میشود تا ضربان قلب نامنظم و سریع شود و خونرسانی در بدن با اختلال مواجه گردد. در علم پزشکی به خونرسانی نامنظم، آریتمی قلبی میگویند.
آریتمی قلبی موجب میشود تا بعد از هر انقباض، مقداری زیادی خون در دهلیزها باقی بماند.
خونهای باقی مانده نیز بعد از مدتی به دلیل جریان نداشتن، به شکل لخته در میآیند. این لختهها نیز ممکن است بنا به هر دلیلی وارد جریان خون شده و به سایر بافتهای بدن منتقل شوند و مشکلات زیادی را برای سلامی ایجاد کنند. یکی از این مشکلات سکته مغزی است. علائم:
-
احساس تند زدن قلب
-
احساس سبکی در سر
-
درد یا فشار در قفسه سینه
-
تنگی نفس
-
احساس خستگی مفرط
-
ضعف
-
گیجی
-
حمله یا سکته قلبی
سکته یا حمله قلبی زمانی رخ میدهد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یا متوقف شود و برخی از عضلات قلب را با آسیب جدی همراه کند. علائم:
-
احساس ناراحتی در قفسه سینه
-
حالت تهوع
-
تنگی نفس
-
سرگیجه
-
تعریق
-
ناراحتی نیم تنه فوقانی
-
مشکلات دریچهای میترال
مشکلات دریچهای میترال زمانی رخ میدهد که دریچه قلب به خوبی بسته نمیشود و در نتیجه خون کافی به درون قلب نمیرسد. این موضوع میتواند با تپش قلب و بی حسی دست چپ شود. علائم:
-
تنگی نفس با فشار
-
احساس تند زدن قلب
-
تورم در پاها و شکم
-
درد در قفسه سینه
-
تنگی نفس هنگام خوابیدن به شکل طاقباز
-
خستگی مفرط
-
کاهش انرژی
علائم هشدار دهنده آن شامل: تنگی نفس پیشرفته، درد، فشار، سنگینی روی قفسه سسینه، تعریق، درد بازو و کتف، درد فک پایین و بالای شکم، تهوع و استفراغ، ضعف پیشرونده، بی حالی، نداشتن انرژی، نداشتن اشتها، کاهش تمرکز و کاهش سطح هوشیاری و غش کردن خواهد بود.
آمبولی ریه
آمبولی ریه زمانی رخ میدهد که یکی از سرخرگهای متصل به ریه با لخته خون مسدود شود. علت این موضوع میتواند فیبریلاسیون دهلیزی باشد. وجود لخته خون در بافتهای بدن میتواند جریان طبیعی خون را با مشکل مواجه کند و فرد را دچار حملات یا سکته قلبی کند.
از مهمترین علائم آمبولی ریه عبارتاند از:
-
-
تعریق زیاد
-
احساس گیجی یا سرمستی
-
آبی شدن لبها یا ناخنها
-
سرفههای خونی یا غیر خونی
-
تنگی نفس
-
درد ناگهانی پشت جناغ سینه
-
علل غیراورژانسی و غیر تهدید کننده حیات آن کدامند؟
بى حسى دست چپ و تپش قلب ، وضعیتی است که اغلب به صورت ناگهانی ایجاد شده و به همان صورت نیز از بین میرود. اغلب افراد در صورت مواجه شدن با احساس تند زدن قلب، نگران شده و سریعاً به وجود بیماریهای قلبی فکر میکنند.
اما باید بدانید که اغلب موارد بروز تپش قلب و بی حسی دست چپ ، به علل مختلفی از جمله احساسات، هیجانات، اضطراب، فعالیتها، خشم، مصرف کافئین و نیکوتین و… است.
سایر عللی که میتوانند موجب بروز تپش قلب و بى حسى دست چپ شوند عبارتاند از: دهیدراتاسیون (کم آبی بدن)، هایپوکالمی (کاهش پتاسیم خون)، هایپوگلایسمی (کاهش قند خون)، تب، مشکلات قلبی از جمله عارضههای مربوط به دریچه میترال، کم خونی، بارداری، یائسگی، رفلاکس معده، مصرف برخی داروها و…
همچنین توجه کنید که عوامل مختلفی مانند عدم کفایت خونرسانی، آسیبهای مختلفی همچون شکستگی، سوختگی، نیش حشرات و…، فتق دیسک گردنی، آسیب عصبی شبکه بازویی و سایر آسیبهای عصبی، بیماری ام اس، سردرد میگرنی، کم کاری تیروئید، کمبود ویتامین ب 12 و… میتوانند از علل تپش قلب و بى حسى دست چپ باشند.
علت بیحس شدن یا درد انگشتان دست نیز میتواند مربوط به شکستگیهای نواحی بالاتر مانند مچ دست، آرنج، کتف، گردن و… باشد.
با مطالبی که تا کنون گفته شد، باید بدانید که در مواقعی که با بیحسی دست چپ و تپش قلب مواجه میشوید، آرامش خود را حفظ کرده و بدون اضطراب، جهت بررسیهای بیشتر به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.
چه علائمی هنگام بروز تپش قلب و بی حسی دست چپ وجود دارد؟
افرادی که دچار بیحسی دست چپ و تپش قلب میشوند، در ناحیه قفسه سینه خود، تپیدن قلب خود را به صورت کوبیدن و یا لرزیدن، احساس میکنند.
حتی گاهی اوقات برخی افراد، از احساس تپیدن در گلو شکایت میکنند. احساس تند زدن قلب میتواند هم به صورت دائمی و هم به صورت موقت رخ دهد. نکتهای که وجود دارد این است که بسیاری از افراد، تپش قلب را با افزایش ضربان قلب (تاکی کاردی) اشتباه میگیرند اما باید بدانید که این دو با هم تفاوت دارند.
همانطور که گفتیم تاکی کاردی به معنای افزایش تعداد ضربان قلب (بیش از 100 تا در دقیقه) است. یعنی فرد به خودی خود متوجه بالا رفتن ضربان قلب خود شده و برای تشخیص آن نیازی به معالجه نیست.
البته به یاد داشته باشید که احساس تند زدن قلب میتواند هم با تاکی کاری و هم با برادی کاردی (کاهش تعداد ضربان قلب به کمتر از 60 تا در دقیقه) همراه شود.
- در مواقعی که احساس تند زدن قلب با تاکی کاردی همراه میشود، میتوان به وجود دیس ریتمیهایی مانند تاکی کاردی فوق بطنی، تاکی کاردی سینوسی، فلوتر دهلیزی، فیبریلاسیون دهلیزی، تاکی کاردی بطنی، فیبریلاسیون بطنی و… شک کرد. همراهی احساس تند زدن قلب با برادی کاردی نیز میتواند به علت وجود مشکلاتی مانند بلاکهای قلبی، برادی کاردی سینوسی و یا سندرم تاکی-برادی اتفاق افتاده باشد.
- بیحسی دست چپ و تپش قلب متعاقب با آن نیز از جمله علائمی است که میتواند نشانگر وجود عارضهی قلبی باشد. فردی که دچار بیحسی دست شده است، علائمی مانند گزگز دست، بیحسی، سوزش یا داغ شدن کف دست، سنگین شدن دست و سخت بودن حرکت دادن دست را گزارش میکند.
به یاد داشته باشید که بیحسی دست چپ و تپش قلب ، میتواند به اشکال مختلفی مانند بیحسی بازوی چپ، بیحسی انگشت کوچک دست و… بروز نماید.
در ادامه علائم تپش قلب و بی حسی دست چپ را به طور خلاصه و طبقهبندی شده به شما معرفی میکنیم تا بهتر با آنها آشنا شوید:
-
تنگی نفس
-
تعریق زیاد
-
حالت تهوع و استفراغ
-
ضعف پیشرونده
-
سبکی سر
-
اختلال تمرکز
-
کاهش هوشیاری
-
کاهش انرژی و بی حالی
-
سرفههای ناگهانی
-
تنفس تند و سطحی
-
فلج شدن یک سمت بدن
-
فلج عضلات صورت
-
ناتوانی در تکان دادن دستها یا پاها
-
اختلال ناگهانی در بینایی
-
اختلال ناگهانی در تکلم
-
سردرد شدید ناگهانی که به شدت آن افزوده شود
-
احساس ضربان در گردن
-
ناتوانی در سرپا ایستادن
-
احساس لرز
تشخیص تپش قلب و بی حسی دست چپ
نکتهای که در رابطه با تپش قلب و بی حسی دست چپ وجود دارد این است که این وضعیت در بیشتر مواقع به صورت موقت و چند دقیقهای رخ میدهد. به همین دلیل تا قبل از مراجعه به مرکز درمانی، رفع شده و بدین ترتیب پزشک نمیتواند به درستی وضعیت را بررسی کند.
از جمله روشهای تشخیصی بیحسی دست چپ و تپش قلب میتوان به شرح حال گیری کامل و جامع، بررسی و معاینه فیزیکی، بررسی تعداد ضربان قلب در مدت زمان احساس تند زدن قلب ، همراه بودن مواردی مانند تنگی نفس و سرگیجه و درد قفسه سینه در حین بروز تپش قلب و در نهایت ثبت ECG یا نوار قلب اشاره کرد.
نوار قلب، ریتم، ضربان، موجهای مختلف قلبی، انواع بلاکهای قلبی و… را نشان میدهد و بدین ترتیب میتوان آن را به عنوان اصلیترین روش تشخیصی احساس تند زدن قلب معرفی کرد. به جز موارد گفته شده، پزشک با آزمایشهای مختلف از عدم وجود مشکلاتی مانند کم خونی، هایپوکالمی، هایپر تیروئیدی و یا هایپوتیروئیدی مطمئن میشود.
همچنین در صورتی که دچار بیحسی دست چپ و تپش قلب شده باشید، متخصص دست سوالاتی از شما میپرسد تا از عدم وجود مسائلی مانند کم خونی، شکستگی، سردردهای میگرنی، بیماریهای زمینهای مانند ام اس، بیماریهای عصبی و… اطمینان حاصل کند.
علاوه بر آن شرح حالی دقیق شامل علائم، شدت آنها، سبک زندگی و… از شما دریافت میشود. در نهایت توسط یک نورولوژیست از شما تست عصب گرفته شده و جهت اطمینان از وجود شکستگی MRI انجام خواهد شد.
درمان تپش قلب و بی حسی دست چپ یا درمان درد قلب و دست چپ
در ابتدا باید بدانید که تپش قلب و بی حسی دست چپ، هر دو عارضههایی هستند که اغلب به دنبال مشکلات دیگری حاصل میشوند و خود مشکل اصلی نیستند.
همین نکته مهم، مشخص میکند که در ابتدا برای درمان این عارضهها، لازم است مشکلات اصلی و زمینه را رفع نماییم. برای مثال، در صورتی که احساس تند زدن قلب ناشی از دیس ریتمیهای قلبی یا هایپوکالمی است، باید به دنبال درمان دیس ریتمی و رفع هایپوکالمی باشید.
همچنین اگر بیحسی دست، به دنبال سردردهای میگرنی یا بیماریهای عصبی است، باید به دنبال برطرف کردن ریشهای این مشکلات و یا کنترل آنها باشید و برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله درد دست چپ عصبی را مطالعه کنید.
با این وجود، به عنوان درمانهای عمومی جهت برطرف کردن درمان درد قلب و دست چپ ، میتوانید وضعیت خود را با اجرای موارد زیر بهبود ببخشید:
1- همان طور که گفته شد، مصرف کافئین و نیکوتین یکی از علل بروز همزمان این دو علامت است. بنابراین به عنوان یک عامل خطر، مصرف این قبیل مواد را محدود کنید.
2- متاسفانه بسیاری از افراد، در طول روز به میزان کافی آب نمینوشند و بدن کم آب و دهیدرهای دارند. دهیدراتاسیون یا کم آبی بدن نیز یکی از علل بروز احساس تند زدن قلب است. بنابراین میتوانید با نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز، از بروز درمان درد قلب و دست چپ جلوگیری نمایید.
3- اجرای روشهای مدیتیشن و آرام سازی نیز میتواند وضعیت را بهبود ببخشد. در واقع شما باید از هر چیزی که موجب اضطراب و هیجان شما میشوند دوری کنید و در مقابل به دنبال روشهای آرام سازی باشید.
4- اجرای مانور والسالوا (زور زدن) نیز یکی دیگر از روشهای بهبود وضعیت و یا درمان است. میتوانید این مانور را با بستن دهان و حفرههای بینی و تلاش برای بازدم، انجام دهید.
5- از جمله داروهایی که به درمان تپش قلب و بی حسی دست چپ کمک میکنند میتوان به بتابلوکر هایی مانند پروپرانولول اشاره کرد. البته به خاطر داشته باشید همیشه هر دارویی را با مشورت پزشک استفاده کنید.
جهت درمان بی حسی دست نیز موارد زیر را اجرا کنید:
- تغییر وضعیت متوالی به ویژه در حالت خواب، میتواند بسیار کمک کننده باشد. همچنین میتوانید از بالشهای گوهای استفاده کنید. این بالشها به گونهای طراحی شدهاند که از افتادن وزن بدن بر روی دستها جلوگیری میکنند.
- در صورتی که احساس کردید دستتان بیحس شده است، میتوانید با ورزش دادن دست خود و حرکتهای ورزشی مجاز (که پزشک تجویز کرده است)، خون رسانی به عضو را تقویت کرده و وضعیت خود را بهبود ببخشید.
- سعی کنید به صورت مداوم، با کتف، دست، مچ، بازو و انگشتان خود، حرکات تکراری انجام ندهید. برای مثال اگر شغلتان به نحوی است که زیاد با کامپیوتر سروکار دارید، به مچ دست و انگشتان خود استراحت دهید و از تکرار الگوی همیشگی این حرکات جلوگیری کنید.
بیحسی سمت چپ بدن نشانگرچیست؟
همان طور که گفته شد، بیحسی دست چپ میتواند از نشانههای وجود بیماریهای قلبی باشد. اما گاهی ممکن است بدون وجود احساس تند زدن قلب، سمت چپ بدن به دنبال عارضههای قلبی بیحس شده باشد.
البته بیحس شدن سمت چپ بدن، به جز بیماریهای قلبی، میتواند نشانگر عوامل دیگری نیز باشد. تپش قلب و بى حسى دست چپ، اغلب به صورت بیحسی، گزگز و مور مور شدن دست و پای سمت چپ بروز میکند. این وضعیت میتواند متاثر از عوامل مختلفی باشد که از جمله آن ها عبارت است از:
- بیماری دیابت
یکی از مشکلات رایج ناشی از بیماری دیابت، نوروپاتی (تضعیف اعصاب محیطی) است. تضعیف اعصاب محیطی موجب ایجاد مشکلاتی همچون گزگز، خواب رفتگی، بیحسی، سوزش، احساس گر گرفتگی و … در اندامهای محیطی میشود.
- بیماریهای سیستمیک
بیماریهای سیستمیک مانند بیماریهای مربوط به قلب و عروق، بیماریها و اختلالات کلیوی، بیماریهای احشایی و… میتوانند موجب بروز بیحسی سمت چپ بدن شوند.
- سکته مغزی
تقریبا عموم مردم این را میدانند که در مواقع زیادی، سکته مغزی موجب بیحسی یک سمت از بدن میشود.
- بیماری ام اس
در این بیماری که قطعات میلین (بخشی از اعصاب) مورد حمله قرار میگیرند، یکی از علائم، میتواند بیحسی سمت چپ بدن باشد.
چهار مورد از مهمترین عوامل بروز بیحسی سمت چپ بدن را ذکر کردهایم. سایر عوامل نیز عبارتند از: سردردهای میگرنی، تشویش و نگرانی، مشکلات مادرزادی، آسیبهای عصبی، فتق دیسک، عفونت و…
تپش قلب و بیحسی دست و پا
تپش قلب و بیحسی دست و پا هر چند که میتواند نشانگر دلایل مختلفی باشد، اما یک نشانه مهم مشکلات قلبی نیز هست. به جز مشکلات قلبی، مواردی همچون عدم خون رسانی مناسب، مشکلات عصبی، کم کاری تیروئید، فتق دیسک، کمبود ویتامینهای گروه ب به ویژه ویتامین ب 12، شکستگیها، سندرمهای مانند تونل کارپال یا تونل کوبیتال، نوروپاتیهای دیابتی، ام اس و… میتوانند عامل بروز چنین حسی شوند.
تپش قلب و بیحسی دست و پا را میتوان با درمان مشکل زمینهای، طب سوزنی، ماساژ درمانی، تحریک عصب و… درمان کرد.
ارتباط بین تپش قلب و بی حسی دست چپ چیست؟
درد گرفتن یا بیحس شدن دست در پی بروز مشکلات و حملات قلبی، چیزی است که عموم مردم آن را میدانند. اما بسیاری از افراد علت این ارتباط را نمیدانند و آن را به عنوان یک سوال مطرح میکنند. در این باره باید بدانید که درد دست در پی بروز حمله قلبی، یک درد ارجاعی یا برگشتی است. برای درک بهتر، لازم است بدانید علت اغلب حملات قلبی، گرفتگی و انسداد عروق کرونر قلب است. اعصاب مربوط به قلب و بازو، در این زمان، هر دو سیگنالهای درد به مغز ارسال میکنند و همین باعث میشود در هنگام بروز حمله قلبی، عارضههای دست چپ ایجاد شوند.
تپش قلب و بی حسی بدن
تپش قلب و بی حسی بدن یا امکان دارد ناگهانی باشد و بعد از مدت کوتاهی تمام شود اصولا در مواقع خاص امکان پذیر است مثل خشم و استرس و یا هیجانات زیاد و فعالیت نامناسب.
تپش قلب و بیحسی دست چپ
همان طور که تا این قسمت از مطلب تپش قلب و بی حسی دست چپ گفتهایم، بیحسیهای دست، همیشه مربوط به قلب نیستند و میتوانند علل دیگری نیز داشته باشند. از جمله این علل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عدم قرارگیری در وضعیت صحیح برای خواب، سندرم تونل کارپال، بیماری تنیس البو و گلف البو، سندرم تونل کوبیتال، درگیری اعصاب گردن، عدم خون رسانی صحیح و… . در واقع وضعیتهایی مانند نوروپاتی و آسیب به اعصاب، کاهش تولید هورمون تیروئید و در نتیجه خستگی و حساسیت به سرما، فتق دیسکهای نزدیک به اعصاب، کمبود ویتامینهای مورد نیاز سیستم عصبی به ویژه ب 12 و… میتوانند فارغ از علل قلبی، موجب بروز بیحسی دست شوند.
چه زمانی درد نشانه تپش قلب و بى حسى دست چپ است؟
حال که متوجه شدیم درد دست چپ، همیشه نشانه مشکلات قلبی نیست، این سوال پیش میآید که در چه مواقعی این درد نشان از وجود مشکل قلبی دارد. به خاطر داشته باشید که در مواقعی که درد ناگهانی و همچنین در حالت استراحت بروز کند، میتواند در پی مشکل قلبی ایجاد شده باشد. همچنین باید بدانید که زمانی درد دست چپ، ناشی از وجود مشکلات قلبی است که حالتی نسبتا پایدار داشته باشد و به قدری عمیق بوده که نسبت به لمس حساسیت نشان ندهد. بنابراین درد دست چپی که با لمس کردن زیاد شده و در سطح احساس میشود، به احتمال زیاد مربوط به قلب نخواهد بود.
- اغلب کوتاه مدت بوده و در مدت زمان کوتاهی ناپدید میشود. همچنین این دردها از همان ابتدا حالتی پایدار و یکسان دارند. این بدان معنا است که درد دست چپ مرتبط با مشکلات قلبی، دچار تشدید یا تخفیف نخواهد شد.
- میتواند همراه با درد قفسه سینه باشد. البته این بدان معنا نیست که این دو عارضه همزمان با هم بروز میکنند. به هر حال توجه داشته باشید در صورتی که درد دست چپ و قفسه سینه همزمان ایجاد شد، یک نشانه بالقوه بروز مشکل قلبی خواهد بود.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله سوزن سوزن شدن دست چپ و فلب را مطالعه کنید.
چه زمانی برای تپش قلب و بی حس شدن دست چپ به پزشک مراجعه کنیم؟
حمله قلبی یک فوریت پزشکی است و باید در صورت شک به وجود آن، به سرعت به پزشک مراجعه کنید. چرا که در غیر این صورت آسیبهای جبران ناپذیری در اثر عدم خون رسانی کافی به اندامها رخ خواهد داد.
در کل در زمانی که تپش قلب و بی حسی دست چپ (یا درد دست چپ)، همراه با علائمی مانند درد قفسه سینه، درد کتف، درد پشت، شکایت از درد طاقت فرسا پشت جناغ، درد فک، درد بین دو کتف، درد آروارهها، تعریق سرد، تهوع و استفراغ، تنگی نفس، آروغ زدن و… باشد، باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که در مواقع بروز حمله قلبی، بیمار اظهار میکند در حال مردن است!.
توجه داشته باشید که برای تپش قلب و بی حس شدن دست چپ سرعت عمل در این موارد بسیار مهم و حیاتی است. چرا که در صورت عدم رساندن به موقع بیمار به بیمارستان، مرگ و حداقل آسیبهای جبران ناپذیری مانند آسیبهای مغزی (در اثر عدم خون رسانی کافی) اتفاقات ناگواری است که پیش رو خواهیم داشت.
سخن پایانی
همان طور که در طی مطلب گفته شد، تپش قلب و بی حس شدن دست چپ میتوانند از نشانههای بروز مشکلات قلبی باشند. البته به خاطر داشته باشید که به جز مشکلات قلبی، عوامل دیگری مانند سردردهای میگرنی، آسیبهای عصبی، کافئین، اضطراب و… نیز میتوانند از عوامل بروز بیحسی دست چپ و تپش قلب باشند. در رابطه با علائم احساس تند زدن قلب و بیحسی دست چپ نیز میتوان احساس کوبیدن قلب، گزگز، مور مور، احساس بیحسی، سنگین شدن دست، و احساس داغی کف دست را مثال زد.
از بین تپش قلب و بی حسی دست چپ ، بیحسی دست چپ، میتواند نشانهی بالقوهتری برای بروز بیماریهای قلبی باشد. البته این عارضه نیز همیشه مربوط به قلب نیست و میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. از جمله دلایلی که میتوانند موجب بیحسی دست چپ گردند، میتوان به بیماری ام اس، کمبود ویتامین ب 12، کم کاری تیروئید و… اشاره کرد. همچنین به خاطر داشته باشید تپش قلب و بی حس شدن دست چپ که مرتبط با بیماریهای قلبی است، به طور معمول ناگهانی و کوتاه مدت بوده و نسبت به لمس حساسیتی ندارد.
همچنین این درد در تمام طول مدت یکسان بوده و تشدید نخواهد شد. در پایان از این که شما عزیزان تا پایان مطلب ما را همراهی کردهاید بسیار خوشحال و متشکر هستیم. در صورت مشاهده علائمی که در بالا اشاره شد، حتما به پزشک مراجعه کنید تا از بروز خطرات جدی مانند حمله قلبی پیشگیری کنید.